Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Meet the Faces HOW: Παύλος Κουμάντος, Sommelier

Meet the Faces HOW: Παύλος Κουμάντος, Sommelier
Από την Γιοβαννα Λύκου, Οινοχόο



Πού βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή;


Βρίσκομαι σε ένα δημιουργικό διάλειμμα από την εστίαση εξαιτίας των δεδομένων συνθηκών. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθώ σε οινοποιεία, να δοκιμάσω παλιές και νέες σοδειές, να ακούσω και να μάθω τις ιστορίες πίσω από τις ετικέτες.

Ποια είναι η σχέση σου με το κρασί;

Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με το κρασί τόσο στον τομέα της λιανικής πώλησης όσο και στον τομέα της εστίασης. Ωστόσο, δεν θεωρώ τη σχέση μου με το κρασί αμιγώς επαγγελματική, καθώς με ιντριγκάρει όλη η διαδικασία παρασκευής του και όχι μόνο το τελικό προϊόν.

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο;

Λευκό, ροζέ και κόκκινο! Το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή θέση ανάλογα με τους γαστρονομικούς συνδυασμούς που επιλέγει κανείς.

Ήπιο ή με φυσαλίδα;

Φυσαλίδα για αρχή, ήπιο για τη συνέχεια... ή και αντίστροφα!

Αγαπημένη οινική χώρα και γιατί ;

Κάθε χώρα προσφέρει μοναδικής ομορφιάς κρασιά. Προσωπικά επιλέγω την Ελλάδα, όχι όμως για τον προφανή λόγο “να παινέψω το σπίτι μου”. Με ενθουσιάζει το πάντρεμα της παράδοσης - μέσα από την αναβίωση παραδοσιακών ποικιλιών- με σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης. Οι Έλληνες παραγωγοί δεν φοβούνται να πειραματιστούν και να χαράξουν νέους δρόμους στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Αγαπημένη ποικιλία;

Δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση σε αυτό. Ακόμα και η ίδια ποικιλία, ανάλογα με τον τρόπο οινοποίησης, τα εδάφη και διάφορους άλλους παράγοντες, δύναται να δώσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στα ποτήρια μας. Το τελευταίο διάστημα επιλέγω το Βιδιανό.

Αγαπημένος συνδυασμός κρασιού-φαγητού;

Γεμιστά με ροζέ από Ξινόμαυρο!

Το κρασί έχει εποχή, ώρα και περίσταση;

Μόνο περίσταση! Θα μπορούσα να διαλέξω το ίδιο εύκολα ερυθρό κρασί το μεσημέρι δίπλα στην θάλασσα και λευκό ή ροζέ κρασί το βράδυ δίπλα σε τζάκι. Το καθοριστικό για μένα είναι οι άνθρωποι με τους οποίους το μοιράζομαι.

Περίγραψε μία στιγμή που θυμάσαι κρατώντας ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.

Μάιος 2020, στο Μεταξουργείο, στην βεράντα αγαπημένων φίλων, να μοιραζόμαστε χαρές και ανησυχίες πίνοντας ένα Chardonnay του 2013.

Πού αλλού θα ήθελες (αν ήθελες) να είσαι τώρα και τι θα επέλεγες να πιεις;

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου στην Καισαριανή, απολαμβάνοντας το αεράκι και πίνοντας μπύρα... έτσι, για αλλαγή! Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι ιδανικότερο!


Στην υγειά σας!


Γιοβάννα Λύκου, Οινοχόος

Μοιραστείτε το άρθρο: