| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

"Μεγάλες Mέρες" σας περιμένουν στα οινοποιεια της Νεμέας αυτό το Σαββατοκύριακο!

"Μεγάλες Mέρες" σας περιμένουν στα οινοποιεια της Νεμέας αυτό το Σαββατοκύριακο!

Η σελίδα αυτή έχει σκοπό την ενημέρωση κι βοήθεια των φίλων του Οίνου που θα επισκεφθούν τις "Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας". Το House of Wine προσπάθησε να συγκεντρώσει όσα στοιχεία ήσαν διαθέσιμα, και θα ενημερώνει αυτή τη σελίδα ανάλογα με τα στοιχεία που θα γίνονται σταδιακά διαθέσιμα. Πάρακολουθείτε την σελίδα αυτή για να έχετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις.Οι ετήσια εκδήλωση των Οινοποιών της Νεμέας, οι γνωστές σε όλους μας "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας" είναι μια... ανάσα μακρυά και οι οινοποιοί σας περιμένουν με ανοιχτές τίς πόρτες των οινοποιείων τους και με... ανοιχτές αγκάλες!

O Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας διοργανώνουν και φέτος τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεμβρίου με τις επισκέψεις του κοινού στα ανοικτά οινοποιεία. Σε αυτές συμμετέχουν τα Οινοποιεία από τη ζώνη της Νεμέας, που βρίσκονται σε 16 διαφορετικά χωριά.

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας είναι ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των κρασιών που παράγονται στη Νεμέα, η ανάδειξη της αξίας και της φήμης που τα συνοδεύει και η ενίσχυση του οινοτουρισμού στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το διήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. 

Οι γιορτές διοργανώνονται από τον Δήμο Νεμέας, τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι οινόφιλοι θα πρέπει να αφιερώσουν κάποια από τις 2 ημέρες (ή και τις δυο!) στις εκδηλώσεις στη Νεμέα. Γιατί έτσι ενισχύουν τις προσπάθειες των οινοποιών μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά και για την δική τους απόλαυση!


 H ταυτότητα των Εκδηλώσεων
 
Διοργάνωση: Δήμος Νεμέας και  Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας.
Γενικές
Πληροφορίες
 Στα τηλέφωνα του Δήμου Νεμέας 2746 360132 και 2746360118
Συμμετοχή:  Οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας, ο Δήμος Νεμέας. Δείτε όλα τα οινοποιεία που συμμετέχουν στις "Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας" (αρχείο PDF).
Δείτε τα Οινοποιεία στον Ιστότοπο του Συνδέσμου Οινοποιών
 Ο κατάλογος περιέχει Web Site, Διεύθυνση και τηλέφωνα κάθε Οινοποιείου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι ολα τα οινοποιεία συμμετέχουν και θα είναι ανοικτά. Πριν επισκεφθείτε κάποιο οινοποιείο τηλεφωνείστε για επιβεβαίωση.
Απόσταση:  Από Αθήνα 110 χλμ. μέσω Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Τριπόλεως
Διάρκεια:  Σάββατο 1Σεπτεμβρίου και Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρες επισκέψεων:  Για όσα οινοποιεία υπάρχουν πληροφορίες, αναγράφονται στη σελίδα του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας.  Για τα υπόλοιπα ασφαλής προσέλευση είναι η 11η πρωινή.
Καταλύματα: Δεν υπάρχουν καταλύματα στην Πόλη της Νεμέας. Τα πλησιέστερα ξενοδοχεία ή ξενώνες βρίσκονται στο Άργος (32 χλμ από Νεμέα), Ναύπλιο (41 χλμ), Κόρινθο.
Φαγητό-Εστιατόρια Υπάρχουν 4 εστιατόρια στην Νεμέα. Εντούτοις πολλά οινοποιεία, μαζί με το κρασί προσφέρουν και φαγητό ή μεζέδες. Συνήθως το φαγητό δεν είναι πρόβλημα.
   
 
 Χάρτης Οινοποιείων
 
 
Προβολή σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Προβολή Nemea wineries σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
 
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο και Κυριακή τα επισκέψιμα οινοποιεία είναι ανοικτά όλη την ημέρα και διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί και να δοκιμάσει τα κρασιά, να μάθει και να διασκεδάσει. Για τις δράσεις του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά αλλά και για το συνολικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στη σελίδα του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας:

 www.facebook.com/NemeaWineLand

Μοιραστείτε το άρθρο: