Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μένουμε σπίτι

Από τον Κ. Κοντογιώργη


Αυτή η στήλη ασχολείται με το ποτό. Είτε λέγεται whisky, είτε λέγεται ρούμι, είτε λέγεται cognac, και ούτω καθεξής. Ωστόσο, καμιά φορά ξεφεύγουμε γράφοντας περί ανέμων και υδάτων, χωρίς να ξεχνάμε να κάνουμε αναφορά στα αγαπημένα μας ποτά. Μια από αυτές τις φορές, θα είναι και η σημερινή. Και πιστεύω για καλό σκοπό.

Παράξενο πράγμα ο Έλληνας. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Και βέβαια αυτό μπορεί τις πιο πολλές φορές να είναι για καλό, υπάρχουν όμως και φορές που αυτό δεν ισχύει. Είδαμε λοιπόν από την περασμένη Τετάρτη που η κυβέρνηση πολύ σοφά έκλεισε το σχολεία, να γεμίζουν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα κάθε λογής κέντρα διασκέδασης. Και χτες, αφού οι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να πάρουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, κλείνοντας οποιαδήποτε επιχείρηση έχει τραπεζοκαθίσματα, καθώς επίσης και σινεμά, θέατρα και λοιπά, παρόλα αυτά πάρα πολλοί συμπολίτες μας συνωστίστηκαν σε λαικές αγορές, σούπερ μάρκετ και διάφορους τέλος πάντων χώρους, αδιαφορώντας για την υγεία τους και την υγεία του διπλανού τους. Φαίνεται λοιπόν, οτι υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση. Για αυτό το λόγο πρέπει να το επαναλάβουμε.

Μένουμε σπίτι.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, και κάθε ένας από εμάς πρέπει να δείξει την ανάλογη υπευθυνότητα. Μένουμε λοιπόν στο σπίτι. Και αφού θα μείνουμε στο σπίτι, θα πιούμε. Θα κάνω λοιπόν μερικές προτάσεις από τον κατάλογο του HOW και διαλέξτε οτι σας ταιριάζει.

Θέλετε να πιείτε κάτι γλυκόπιοτο και φρουτώδες? Cragganmore Distillers Edition, Glendronach 12 ετών, Balvenie 12 ετών, Wolfburn Langskip. Το τελευταίο λειτουργεί και ως αντισηπτικό με τους 58 αλκοολικούς βαθμούς που διαθέτει. Κομματάκι ακριβό για αυτή τη χρήση θα μου πείτε, αλλά με το ρυθμό που φεύγουν τα αντισηπτικά θα μας χρειαστεί.

Θέλετε τύρφη? Καλά κάνετε, κι εγώ θέλω. Θα πιούμε τα σούπερ κλασικά δεκάρια Ardbeg και Laphroaig και θα σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόβια γίνεται. Υπενθυμίζω οτι ειδικά το Laphroaig συνιστάται από τον αμερικανικό οδοντιατρικό σύλλογο για πλύσεις στο στόμα. Σκοτώνει και ιούς? Δεν γνωρίζω, πάντως θα κάνω μια δοκιμή.

Όλα αυτά που προτείνουμε όμως, καμία αξία δεν θα έχουν, αν στην παρούσα φάση δεν τα καταναλώσουμε στο σπίτι και μόνο.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν να πούμε τα εξής. Αυτή τη στιγμή πιεζόμαστε. Πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα. Δεν χρειάζεται πανικός, αντιθέτως χρειάζεται καθαρό μυαλό και το κυριότερο πειθαρχία σε αυτά που μας ζητάνε οι επιστήμονες που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω από εμάς τους υπόλοιπους. Μένουμε σπίτι λοιπόν.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, που ελπίζω το κλίμα να είναι λιγότερο βαρύ, σας χαιρετώ και εύχομαι

Υγεία σε όλους


Ο Κυριάκος Κοντογιωργης ασχολείται από το 1992 με τα κρασιά και τα αποστάγματα, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που ασχολείται με την εμπορία των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς επίσης είναι και γνωστός συλλέκτης whisky και cognac. Εχει μόνιμη συνεργασία με όλους τους μεγάλους οίκους δημοπρασιών whisky, όπως Christies, McTears, Bonhams. Η ενασχόληση του για 25 και πλέον χρόνια σε αυτό τον χώρο, του έχει δώσει βαθιά και εμπεριστατωμένη γνώση στο whisky, τόσο σε επίπεδο τεχνικών στοιχείων, όσο και σε επίπεδο ιστορικών λεπτομερειών.

Μοιραστείτε το άρθρο: