| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μια τεράστια επιτυχία Ελληνικού κρασιού!

Μια τεράστια επιτυχία Ελληνικού κρασιού!
Από τον Τ. Πικούνη

Η VinePair είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών μέσων που προσφέρει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με τα ποτά και τις εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος με ένα ποτήρι στο χέρι.

Κάθε χρόνο δημοσιεύει την λίστα των 50 καλύτερων κρασιών που οι συνεργάτες τους δοκίμασαν μέσα στη χρονιά. Η ομάδα του VinePair έχει δοκιμάσει χιλιάδες κρασιά τους τελευταίους 12 μήνες.

Όλα τα κρασιά αυτής της λίστας έχουν δοκιμαστεί και ελεγχθεί από την ομάδα δοκιμών της VinePair. Δημιουργήθηκε έτσι μια εξαντλητική λίστα με τα αγαπημένα τους κρασιά φέτος, που στη συνέχεια περιωρίστηκε σε 50 με βάση την ποιότητα, την αξία και τη διαθεσιμότητα στις ΗΠΑ.

Πρώτο σε αυτή τη λίστα των «κορυφαίων» ένα Ελληνικό κρασί: το Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα 2016

Σπάνια τα ελληνικά κρασιά περιλαμβάνονται σε παρόμοιες λίστες, και μόνο μία φορά στα χρόνια που εγώ τουλάχιστον παρακολουθώ όσα γίνονται στο κρασί, έχει βρεθεί ελληνικό κρασί στην κορυφή μιας τέτοιας λίστας! Για το λόγο αυτό η επιτυχία είναι τεράστια, και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν διαβάσει κανείς τα σχόλια της επιτροπής επιλογής:

«Αυτό το κρασί είναι υπέροχο. Κάντε ό, τι πρέπει να κάνετε για να βρείτε αυτό το κρασί. Σοβαρά, ό, τι πρέπει να κάνετε. Είναι τόσο ισορροπημένο που αν δεν καταλαβαίνετε την ισορροπία, πιείτε αυτό και θα ξέρετε. Η οξύτητα είναι τέλεια, αφήνοντας τα ήρεμα ξινά φρούτα του κρασιού να τραγουδούν ενώ δεν είναι συντριπτικά. Εάν ήπιατε ποτέ ένα Barolo, τότε η γεύση σας θα είναι πολύ εξοικειωμένη με αυτό το κρασί, αλλά δεν θα σας κάνει να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό όπως κάνει το Barolo αυτού του διαμετρήματος. Είναι σε εξαιρετική τιμή και πίνεται πολύ ευχάριστα αυτή τη στιγμή. Πήγαινεται να το αγοράσετε!»

Εμείς στο House of Wine δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε σε αυτή τη διθυραμβική κριτική, παρά μόνο να σας πληροφορήσουμε ότι μπορείτε να το έχετε άμεσα στην πόρτα σας από το House of Wine, με ένα click εδώ  ή ένα τηλεφώνημα στο 2106773315.

Θέλω τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες του House of Wine να συγχαρούμε θερμά τον Άγγελο Ιατρίδη και τους συνεργάτες του Κτήματος ΑΛΦΑ για την τεράστια επιτυχία τους, και να τους ευχηθούμε «και εις ανώτερα» ή τουλάχιστον «πάντα επιτυχίες», γιατί ήδη με αυτή τη διάκριση έχουν φτάσει στην ανώτατη βαθμίδα των κορυφαίων κρασιών του κόσμου!


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: