Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μιλήστε άνετα μια ξένη γλώσσα με 1-2 ποτήρια κρασί!

Μιλήστε άνετα μια ξένη γλώσσα με 1-2 ποτήρια κρασί!Δημιουργείστε τη γιορτινή σας κάβα Πως συμβαίνει και όλοι φαίνεται να μιλούν πολύ πιο άνετα μια ξένη γλώσσα μετά από ένα-δύο ποτήρια κρασί; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ψυχοφαρμακολογίας, δεν είναι ότι το φανταζόμαστε – αλλά πραγματικά το αλκοόλ βελτιώνει τις δεξιότητες στις ξένες γλώσσες!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και το King's College του Λονδίνου συγκέντρωσαν 50 γηγενείς γερμανόφωνους ομιλητές, που όλοι πρόσφατα έμαθαν να μιλούν ολλανδικά στο Μάαστριχτ. Οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε μια χαμηλή δόση αλκοόλ ή ένα ποτό που δεν περιείχε αλκοόλ και τους ζητήθηκε να συνομιλήσουν στα ολλανδικά για λίγα λεπτά.

Οι συνομιλίες καταγράφηκαν και στη συνέχεια βαθμολογήθηκαν από δύο ντόπιους ολλανδούς κριτές που αγνοούσαν ποιοι συμμετέχοντες έλαβαν αλκοόλ. Τα άτομα που ήταν ελαφρώς σε... ευθυμία έλαβαν καλύτερη βαθμολογία από ό, τι οι νηφάλιοι συνάδελφοί τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στην προφορά.  Εκείνοι που ήπιαν αλκοόλ δεν αξιολόγησαν την απόδοσή τους καλύτερη από αυτούς που ήπιαν νερό, υποδεικνύοντας ότι δεν αισθάνονταν αναγκαστικά πιο σίγουροι για την ευχέρεια τους αυτή από τους πότες νερού. Όσον αφορά όμως στο λεξιλόγιο και τη γραμματική, οι κριτές είπαν ότι οι δύο ομάδες ήταν συγκρίσιμες. Αυτά τα αποτελέσματα απέδειξαν την υπόθεση των ερευνητών ότι λίγο αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα να μιλάει κανείς πιο άνετα μια δεύτερη γλώσσα.

 


Μοιραστείτε το άρθρο: