| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Εκδήλωση HOW: Επιστροφή στην κανονικότητα

Σήμερα, επιτέλους, γυρίσαμε στην κανονικότητα του κρασιού, όπως το ξέραμε πριν ο κοροναϊός μας κλείσει μέσα και πριν μας επιβάλλει τον «ζουρλομανδύα» των λογής απαγορεύσεων και περιορισμών! Σήμερα επιτέλους είχαμε την πρώτη εκδήλωση του House of Wine! Την Εκδρομή Wines of Athens στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου! Μια εκδήλωση που οι θέσεις κλείστηκαν μόλις σε 2 ώρες από την δημοσίευσή της στις ιστοσελίδες του House of Wine!

Διαβάστε Περισσότερα

Το Sherry σε μία εβδομάδα – Part 1

Ένα από τα παλαιότερα DO, ΠΟΠ όπως λέμε στην Ελλάδα, της Ευρώπης και το πρώτο στην Ισπανία (1935).Η πόλη του Χερέθ (προφέρεται από τους ντόπιους Χερέ) και γενέτειρα του sherry πέρασε πολλές κομβικά ιστορικές στιγμές και κάθε μία από αυτές άφησε όχι μόνον τα σημάδια της αλλά και την εκάστοτε ονομασία του τόπου. Η πόλη Xera, για μεγάλο διάστημα Xeres έγινε Xerez και μέχρι και σήμερα Jerez και αντιστοίχως κατά των μαυριτανικών/αραβικών επιρροών Sherrish και μετέπειτα Sherry. Η συλλογιστική πορεία των πραγμάτων λοιπόν, οδηγεί στο συμπέρασμα πως Sherry=Jerez.

Διαβάστε Περισσότερα

Κρασιά και πιάτα: Τα μενού της εκδρομής "Πάμε στη γη του Ξινόμαυρου"

Σε 2 ημέρες, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 9:00 ξεκινάμε την τριήμερη εκδρομή μας στη γη του Ξινόμαυρου! Για να πω την αλήθεια, μετράω τις ώρες μια-μία!

Το πρόγραμμα της εκδρομής δεν έχει αλλάξει, και υπάρχει στη σελίδα της εκδρομής μας. Όλα είναι έτοιμα, όλα φροντισμένα με επιμέλεια ώστε να περάσουμε 3 θαυμάσιες ημέρες! Και πως να μην είναι θαυμάσιες για εμάς τους φίλους του κρασιού όταν επισκεπτόμαστε τη γη του Ξινόμαυρου, της σημαντικότερης ίσως ερυθρής ελληνικής ποικιλίας (Νεμεάτες φίλοι μας, εδώ μη μας …διαβάζετε!) και πέντε οινοποιεία, το ένα καλύτερο από το άλλο! Και θέλω να σας βεβαιώσω ότι μας περιμένουν όλα με «ανοικτές αγκάλες», για να μας δείξουν τη γνωστή φιλοξενία των βορειοελλαδιτών.

Διαβάστε Περισσότερα

Το χρονικό της εκδρομής στη γη του Ξινόμαυρου.

Επισκεφτήκαμε 5 οινοποιεία, δοκιμάσαμε σχεδόν 50 κρασιά, γνωρίσαμε οινοποιπούς, φάγαμε εξαιρετικά στον Κωντοσώρο με τη συνοδεία των κρασιών του κτήματος ΑΛΦΑ, και στο ξενοδοχείο Εσπερίδες με τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη, όπου και φιλοξενηθήκαμε από το εξυπηρετικό του προσωπικό στους ζεστούς του χώρους, ήπιαμε ...πανηγυρικά μια υπέροχη 3λιτρη Ράμνιστα Κυρ Γιάννη του 1999, απολαύσαμε την απίστευτη Ναουσαία 1996 του Νίκου Φουντή, ξενυχτήσαμε δίπλα στο τζάκι πίνοντας εκλεκτά κρασιά και συζητώντας -για τι άλλο από το κρασί-, ακούσαμε τις εξαιρετικές εισαγωγές για κάθε οινοποιείο και για τα κρασιά του από τον συγγραφέα οίνου και φίλο Αλέξανδρο Σακκά που μας έκανε την τιμή να μας συνοδεύσει, κάναμε νέους φίλους, είδαμε θαυμάσια, πανέμορφα μέρη...

Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή στην Οινότρια Γη



Πως περνάει κανείς είτε μόνος, με παρέα ή με την οικογένειά του ένα πολύ ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό, μακρυά από την πολύβουη πόλη, τις έγνοιες, το ΔΝΤ...;

Με μια εκδρομή στην εξοχή, μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Και μάλιστα, μια εκδρομή με επίκεντρο το κρασί!

Στην Οινότρια Γη λοιπόν, στο όμορφο κτήμα-οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι, το House of Wine διοργανώνει την επόμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου μια εκδήλωση που τα έχει όλα: Εξοχή, ξενάγηση σε ένα πρότυπο οινοποιείο, στα μουσεία οίνων και αποσταγμάτων, στους χώρους παλαίωσης βοτανικού ξυδιού, στα υπόγεια κελάρια... γευστική δοκιμή των θαυμάσιων κρασιών του κτήματος με συντονιστή τον Θόδωρο Λέλεκα, και ένα πλούσιο γεύμα με απίθανες γαστρονομικές δημιουργίες μοντέρνας Μεσογειακής κουζίνας στο buffet του lunch που βέβαια συνοδεύονται αρμονικά με τα υπέροχα κρασιά του Κτήματος.

Σας προτείνουμε μια απόδραση από την καθημερινότητα... με το House of Wine!

Διαβάστε Περισσότερα

Διονύσια 2013: Το κρασί από την Έκθεση απ'ευθείας στον καταναλωτή

Στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της στο ευρύ κοινό μιά έκθεση-θεσμός για το ελληνικό κρασί: Τα Διονύσια 2013, η μεγαλύτερη έκθεση οίνου στη χώρα μας. Περισσότεροι από 120 εκθέτες -οινοποιοί θα εκθέσουν τα κρασιά τους στο ευρύ κοινό, και περισσότεροι από 10.000 φίλοι του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν, να τα αξιολογήσουν...

Η έκθεση γίνεται στην κορύφωση της κρίσης, κρίσης οικονομικής αλλά ταυτόχρονα και κρίσης του κρασιού, του εμφιαλωμένου κρασιού του οποίου η άνοδος της εποχής των "παχέων αγελάδων" ανατράπηκε και αντιστράφηκε. Οι λόγοι πολλοί -δεν είναι εδώ ο τόπος ούτε τώρα η ώρα να τους εξετάσουμε. Το House of Wine έχει αρκετές φορές ασχοληθεί με το θέμα, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές απόψεις για αυτή την -προσωρινή ελπίζουμε όλοι- υποχώρηση του κρασιού, όλοι συμφωνούν ότι το κρασί πρέπει να βρεθεί στο καθημερινό τραπέζι του απλού έλληνα καταναλωτή, να αποτελέσει αναπόσπαστο συνοδευτικό του απλού του φαγητού, να γίνει μια προσιτή, καθημερινό και ευχάριστη συνήθεια.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείπνο Χριστουγέννων: Prova Generale

Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε το τέλειο εορταστικό μενού, τι θα απαντούσατε; Πάρτε μολύβι και χαρτί - ή καλύτερα μαχαίρι και πιρούνι - και ελάτε να κάνουμε μαζί μία... Prova Generale του Χριστουγεννιάτικου δείπνου.

- Καθόμαστε στο τραπέζι με ένα όμορφο welcome. Θα είναι δροσερό, ευχάριστο, και θα έχει μπόλικες φυσαλίδες, χάρη στις υπέροχες Ακακίες Sparkling του Κτήματος Κυρ-Γιάννη

- Ακολουθεί το δεύτερο πιάτο: Είναι ένα Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας αρωματισμένη με κόλιανδρο, για να μας ζεστάνει και να μας προετοιμάσει για όλα τα ωραία που πρόκειται να ακολουθήσουν, με την ιδανική συνοδεία του Viognier Cuvee Larsinos 2011 του Κτήματος Σκούρα.

- Μη βιάζεστε, δε φτάσαμε ακόμα στο κυρίως πιάτο…. Το τρίτο πιάτο λοιπόν πρόκειται για κροκέτες από ρύζι αρμπόριο με chutney από πορτοκάλι και σαλάτα με εξωτικά μπαχαρικά, που θα αξιοποιήσει αλλά και θα αξιοποιηθεί απόλυτα από το εξαιρετικό Blanc de Gris του Κτήματος Τσέλεπου.

Διαβάστε Περισσότερα

Πήγαμε Νεμέα!

"Πήγαμε Νεμέα"...

...το Σάββατο που πέρασε (12 Μαΐου 2012) με φίλους και πελάτες του House of Wine που πρόλαβαν ..θέσεις! Θα μπορούσαμε να είχαμε γεμίσει 3 Πούλμαν, αλλά σκοπός ήταν η απόλαυση και όχι η διαδήλωση στα οινοποιεία!

Περάσαμε όμορφα, παρέα με τα κρασιά και απολαμβάνοντας τη φιλοξενία 3 σημαντικών ελληνικών οινοποιείων. Και στο τέλος κυριολεκτικά ...γευθήκαμε την Νεμεάτικη φιλοξενία στο κτήμα Παλυβού με ...κοψίδια και όλα τα συνοδευτικά, με κυρίαρχα τα θαυμάσια Αγιωργίτικα του Γιώργου Παλυβού.

Διαβάστε Περισσότερα

Φωτογραφίες από το Σεμινάριο Γευσιγνωσίας

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μμ ξεκίνησε το Σεμινάριο Γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε από το House of Wine στο εστιατόριο Paradiso. Ο Γρηγόρης Μιχαήλος, Σύμβουλος Οίνου του House of Wine αλλά και ιδιοκτήτης του Paradiso οδήγησε με πολύ κέφι τους συμμετέχοντες στα πρώτα βήματα της γευσιγνωσίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Σεμινάριο: Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία

Είναι πολλές οι φορές που έχουμε δεχθεί email φίλων του House of Wine που μόλις άρχισαν τη φιλία τους με το κρασί και με τα τόσα θαυμάσια γύρω από αυτό. Ζητούν πληροφορίες, υποβάλλουν ερωτήσεις, μας ρωτούν πως θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα και -κυρίως- να καταλάβουν τα στοιχειώδη γύρω από το κρασί. Και το θέμα που απασχολεί τους περισσότερους είναι το πως δοκιμάζουμε ένα κρασί.

Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώσουμε ένα εισαγωγικό σεμινάριο για το κρασί που να απευθύνεται ακριβώς σε αυτούς τους νέους φίλους του κρασιού, στους "αρχάριους".

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα και εκδηλώσεις του Club