Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ο Marc Almert είναι ο καλύτερος Sommelier του κόσμου για το 2019

Ο Marc Almert είναι ο καλύτερος Sommelier του κόσμου για το 2019
Στο διαγωνισμό ASI Best Sommelier of the World -Ο καλύτερος Οινοχόοςτου κόσμου- που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην Αμβέρσα του Βελγίου, νικητής αναδείχθηκε ο Marc Almert από τη Γερμανία που διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 66 υποψηφίους από 63 χώρες για να κερδίσει τον τίτλο του Best Sommelier of the World 2019.

Είναι εντυπωσιακό ότι στις τρεις πρώτες θέσεις κανένας από τους νικητές δεν προέρχεται από τις παραδοσιακές χώρες παραγωγής κρασιού. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Νίνα Højgaard Jensen από τη Δανία και την τρίτη θέση ο Raimonds Tomsons από τη Λετονία.

Καλύτερος Sommelier του Κόσμου

1η Marc Almert, Γερμανία

2η Nina Højgaard Jensen, Δανία

3η Raimonds Tomsons, Λετονία


Οι διαγωνιζόμενοι αναδείχθηκαν μέσα από μια εξαντλητική σειρά δοκιμασιών που σχεδιάστηκαν για να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και τη δεξιοτεχνία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια χρόνων αφιερωμένων τόσο στην άσκηση του επαγγέλματός τους όσο και στη μελέτη

Ο διαγωνισμός έγινε σε 2 φάσεις: Στην πρώτη φάση αναδείχθηκαν οι 19 υποψήφιοι που συμμετείχαν στην τελική δοκιμασία που ανέδειξε τους 3 νικητές
Το σωματείο Assosiation de la Sommellerie Internationale (ASI), το οποίο συνεργάζεται με τις εταιρείες S.Pellegrino και Acqua Panna και είναι ο κορυφαίος σύλλογος των Somelliers στον κόσμο, διοργανώνει κάθε χρόνο τον διαγωνισμό αυτό.

Η εβδομάδα περιελάμβανε περισσότερες από 10 master classes, παρέχοντας σε όλους τους υποψηφίους περισσότερες ευκαιρίες για μάθηση, καλύπτοντας τα πάντα, από αρχαίες ποικιλίες και γευσιγνωσίες μέχρι τεχνικά μαθήματα για την αμπελουργία και την οινοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, άνοιξαν 5.900 μπουκάλια κρασιού και χύθηκαν σε περίπου 14.000 ποτήρια. 600 άτομα  παρακολουθήσαν το γκαλά το απόγευμα, ενώ τον τελικό γύρο του διαγωνισμού παρακολούθησαν 1.100 άτομα.

Από την Ελλάδα συμμετείχε ο Άρης Σκλαβενίτης, που αναδείχθηκε πριν λίγες μέρες καλύτερος Έλληνα Sommelier.

Στην υγειά σας!


Μοιραστείτε το άρθρο: