Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Οι εισαγωγές κρασιού στις ΗΠΑ χτυπήθηκαν από δασμούς, πανδημία, αλλά η λιανική παραμένει ισχυρή

Οι εισαγωγές κρασιού στις ΗΠΑ χτυπήθηκαν από δασμούς, πανδημία, αλλά η λιανική παραμένει ισχυρή
Ενώ τα αμερικανικά κρασιά απέφυγαν περαιτέρω αντίποινα από την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν η ΕΕ αύξησε τους δασμούς στα οινοπνευματώδη ποτά τις τελευταίες ημέρες, οι δασμοί και τα προβλήματα που σχετίζονται με την πανδημία προκάλεσαν στις εισαγωγές επιτραπέζιων οίνων στις ΗΠΑ μείωση σχεδόν το 6% κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, σε 69,4 εκατομμύρια κιβωτίων 9 λίτρων, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι όγκοι των εισαγωγών από την κορυφαία Ιταλία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 2% σε ετήσια βάση, ενώ οι γαλλικές εισαγωγές - που επιβαρύνονται με δασμούς 25% - μειώθηκαν κατά 37% κατ' όγκο. Οι εισαγωγές από τη Νέα Ζηλανδία συνέχισαν να ενισχύονται στις ΗΠΑ, σχεδόν 5% σε ετήσια βάση.

Οι εισαγωγές από όλες τις μεγάλες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας μειώθηκαν από έτος σε έτος, σύμφωνα με την BusinessFrance, γαλλική κρατική υπηρεσία, με αξία εισαγωγής κάτω από 29% σε 922 εκατομμύρια ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) έως τον Αύγουστο. Ακόμη και η Προβηγκία, η οποία είχε αυξηθεί δραματικά στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, σημείωσε πτώση όγκου 13% και μείωση αξίας 24% από έτος σε έτος. Οι εξαγωγές εμφιαλωμένου επιτραπέζιου κρασιού από τη Γαλλία προς τις ΗΠΑ είχαν σημειώσει για 10 συνεχόμενα χρόνια αύξηση όγκου πριν από αυτό το έτος, σύμφωνα με την Impact Databank. Ομοίως, οι εισαγωγές σαμπάνιας μειώθηκαν κατά 32% κατ' όγκο και 36% κατά αξία σε ετήσια βάση.

Η εννεάμηνη μείωση των εισαγόμενων κρασιών πιθανότατα επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι πολλοί εισαγωγείς επέλεξαν να συγκεντρώσουν αποθέματα στα τέλη του 2019, όταν ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ απειλούσε δασμούς έως και 100% για όλα τα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και αυτό το τρομερό σενάριο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οι αριθμοί καθιστούν σαφές ότι ο αντίκτυπος των τρεχουσών δασμών 25% στα γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά κρασιά - καθώς και σκωτσέζικο ουίσκι- γίνεται αισθητή σε όλη την αγορά ποτών των ΗΠΑ. Εκτός από τη Γαλλία, οι εισαγωγές επιτραπέζιων οίνων από την Ισπανία και τη Γερμανία μειώθηκαν επίσης με διψήφια ποσοστά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020.

Σε αντιδιαστολη, οι εισαγωγές επιτραπέζιων οίνων συνεχίζουν να σημειώνουν καλή πορεία σε επίπεδο λιανικής, με συνολική αύξηση σε όγκο έως 11% σε 45,2 εκατομμύρια κιβώτια αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη Nielsen, την περίοδο των 52 εβδομάδων, σημειώνοντας αύξηση 15% . Επιπλέον, πολλές βασικές μάρκες παρουσίασαν ισχυρά διψήφια κέρδη κατά την ετήσια περίοδο που έληξε στις 4 Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο: