Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Οινική μελέτη... πριν τις διακοπές!

Οινική μελέτη... πριν τις διακοπές!
Από τον Τ. Πικούνη

Έχουμε μπει ήδη στην περίοδο των διακοπών: Μεταξύ 1ης Ιουλίου και 20ης Αυγούστου, το 90% των Ελλήνων θα βρεθεί σε διακοπές... όχι όλο το διάστημα, αλλά κάποιο μέρος των διακοπών σίγουρα πέφτει εκεί μέσα!

Και εγώ θα βρεθώ σε λίγες μέρες σε διακοπές... σας το έχω ξαναπεί, το ... ομολογώ εδώ, στο Facebook, παντού. Και είναι τόσα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στις διακοπές! Πάντα βέβαια προσπαθώντας να κάνουμε όσα δεν κάναμε ένα χρόνο ολόκληρο!- κάνει τις διακοπές κάπως... επικίνδυνες να πω, απρόβλεπτες; Μερικές φορές και αγχωτικές- να βρούμε τα καλύτερα, τα πιο πρωτότυπα... που θα πάμε, τι θα φάμε, που θα πιούμε το καλύτερο κρασί, το καλύτερο τσίπουρο...

Έχουμε γράψει πάρα πολλά άρθρα στο House of Wine σχετικά με τις διακοπές, στα εφτά χρόνια λειτουργίας μας! Έχουν γράψει για διακοπές ο Θόδωρος Λέλεκας, ο Γρηγόρης Μιχαήλος, η Χρυσούλα Κυριακοπούλου, ο Νικολά Ραδίσης, η Μαριάννα Μακρύγιαννη, ο υπογράφων, και διάφοροι ακόμα συνεργάτες... 60 περίπου άρθρα θα βρείτε στο House of Wine αν κάνετε αναζήτηση με τη λέξη "διακοπές" και 250 περίπου σε αναζήτηση με τη λέξη "καλοκαίρι" -καθόλου λίγα!

Ποια να πρωτοδιαβάσετε; Όλα είναι χρήσιμα!

Σκέφτηκα λοιπόν να σας... υπενθυμίσω κάποια από αυτά, τα πιο ενδιαφέροντα και... πολύτιμα -κατά τη γνώμη μου. Αυτά που θα σας είναι χρήσιμα για τη σχέση που θα αναπτύξετε στις διακοπές με το κρασί, τη μπύρα, γενικά τα οινοπνευματώδη.

Θα αρχίσω με τους νέους φίλους μας... ένα διαχρονικά χρήσιμο άρθρο είναι το "Κρασί και διακοπές: Συμβουλές στους νέους οινόφιλους...". Όσοι μόλις ξεκινήσατε τον... έρωτά σας με το κρασί, ας το διαβάσετε... Αμέσως μετά, ένα... διδακτικό άρθρο: "Διακοπές και κρασί: Απλά μαθηματικά..."  που σας παροτρύνει και προς την κατεύθυνση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ. Χρήσιμο επίσης είναι το άρθρο "Προσέξτε τις θερμίδες των ποτών στις διακοπές!"  που σας βοηθά να μην... εξοκείλετε και επιστρέψετε με καμιά δεκαριά κιλά επιπλέον!

Ο «Οδηγός Οινικής Επιβίωσης στην Καλοκαιρία» περιγράφει την προστασία των κρασιών μας κάτω από τις συνθήκες που δημιουργούνται από καλοκαιρινές μας δραστηριότητες, αφού ο ήλιος και η ζέστη δεν είναι πάντα οι καλύτεροι φίλοι του κρασιού. Στο «Θέλω επειγόντως διακοπές... Και ένα ποτήρι ροζέ» περιγράφονται τα υπέροχα ροζέ, τόσο ταιριαστά με το Ελληνικό καλοκαίρι είτε σαν συνοδεία των καλοκαιρινών εδεσμάτων, είτε σαν απεριτίφ. Αν πάλι είστε από τους τυχερούς που θα πάνε διακοπές με …πλεούμενο, τότε το άρθρο μας «Το κρασί... εν πλω» είναι σίγουρα για εσάς!

Για τους πολλούς φίλους της Ρετσίνας, έχουμε το άρθρο «Πιάσε μια Ρετσίνα! Γιατί όχι;...» που μιλά για την Ελληνική ρετσίνα, το κρασί των ελληνικών διακοπών. Για τη ρετσίνα μιλά και το άρθρο «Ταβερνάκι, αθερίνα, χωριάτικη, ρετσίνα...» με λίγο διαφορετικό τρόπο...

Ασφαλώς τα θαλασσινά δίπλα στη θάλασσα είναι κλασσικά καλοκαιρινά φαγητά. Η Μαρία Δήμου στο άρθρο της «Υπέροχοι συνδυασμοί θαλασσινών με κρασιά» μας δίνει ιδανικούς συνδυασμούς που θα κορυφώσουν την απόλαυση των θαλασσινών! Προτάσεις επίσης περιέχει και το πρώτο άρθρο της Μαριάννας Μακρύγιαννη στο House of Wine: "Κρασιά για καλοκαιρινή συντροφιά"!

Αν βρεθείτε για διακοπές στη Σάμο, τη Λέσβο ή τη Λήμνο, συμβουλευθείτε το άρθρο μας: "Κρασί και νησιά του Βορείου Αιγαίου" ώστε να ξέρετε τι να δοκιμάσετε εκεί από τις θαυμάσιες τοπικές ποικιλίες. Αν πάλι βρεθείτε στη Σαντορίνη, θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε το διάσημο  Μπακαλιάρο Μπραντάδα! Στο άρθρο μας "Σαντορίνη: Μπακαλιάρος Μπραντάδα και τα κρασιά του" θα μάθετε με τι κρασιά θα το συνοδεύσετε...

Να τελειώσουμε με μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή: «Τα Γεμιστά της κας Χριστίνας... και τα κρασιά τους» μας περιγράφουν πως θα φτιάξουμε θαυμάσια καλοκαιρινά γεμιστά και με τι κρασιά θα τα συνοδεύουμε… η συνταγή, λαχταριστές φωτογραφίες και video θα σας ανοίξουν την όρεξη!


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης


Μοιραστείτε το άρθρο: