Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Oops.. I ate all the pizza!

Από τη Λυδία Σιμόνι


Γειά σας wine enthousiasts!

Ως γνωστή pizzalover, δεν γινόταν να μην μιλήσω για το πάντρεμα πίτσας - κρασιού.

Τα δύο καλύτερα πράγματα που προήλθαν απο την Ιταλία είναι η πίτσα και το κρασί, και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αυτά τα δύο ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους.

Γιατι ταιριάζει το κρασί με την πίτσα; Γιατί πολύ απλά η οξύτητα του κρασιού είναι το "αντίδοτο" στην λιπαρότητα της πίτσας. Σε κάθε πίτσα έχουμε κάποιο συστατικό που αποτελέι τον "γευστικό καταλύτη". Συγκεκριμένα:

Pizza Marrherita: Πόσο απολαμβάνω να συνδυάζω την πιο απλή και αυθεντική εκδοχή πίτσα με ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί δεν περιγράφεται!! Εδώ, θα σας πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη το Sangre de Toro . Πληθωρικό ερυθρό απο την όμορφη Μεσογειακή Καταλονία, με εξελιγμένα αρώματα υπερώριμων, σχεδόν ζαχαρωμένων κόκκινων φρούτων που υποστηρίζονται απο ευχάριστες ταννίνες και τι άλλο; υψηλή οξύτητα.

Salad Pizza (Ρόκα-σπανάκι κοκ): Μια καινούργια πίτσα η οποία κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές, ειδικά σε όσους θέλουν να "αμαρτάνουν" χωρίς ενοχές. Εδώ, σοφή κίνηση θα ήταν να επιλέγαμε ένα κρασί που θα μας βγάλει αυτή την φυτικότητα. Ένα όμορφο και έντονο Thema Pavlidis ή ένα εκρηκτικό Quintaluna Castillay Leon  (?) Ιδού η απορία.

Pepperoni Pizza: Έχει πολύ έντονη γεύση, επομένως, θα χρειαστούμε ένα κρασί αντίστοιχο ώστε να αντισταθμίσουμε την γεύση της πίτσας αυτής. Μια κλασσική επιλογή είναι το Sangiovese απο Bocelli Tenor . Πλημμυρισμένο απο αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων με κάποιες βοτανικές και γήινες νύξεις. Γεμάτο και πλούσιο στόμα με έντονη την παρουσία του φρούτου, ενσωματωμένες ταννίνες και σοκολατένια επίγευση.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες γι'αυτό το αγαπημένο φαγητό και τα κρασιά που θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε αλλά τα υπόλοιπα θα σας τα πω εν καιρώ.

Για την ώρα να περνάτε καλά και να δοκιμάζετε νέες ποικιλίες και νέες ετικέτες.

Tips για ένα ευχάριστο απόγευμα:

Netflix pizza και κρασί!

Με αγάπη,
Λυδία

Μοιραστείτε το άρθρο: