Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Παλαιωμένα Τσίπουρα #inthehouse

Παλαιωμένα Τσίπουρα #inthehouse
Από τον Τ. Πικούνη

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου είχαμε στο #inthehouse bar του House of Wine μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορούσε στα Παλαιωμένα Τσίπουρα. Μια κατηγορία αποσταγμάτων που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, με εκπληκτικά αρώματα και γεύσεις, που έρχονται να σταθούν επάξια δίπλα στα καλύτερα εισαγόμενα ουίσκυ, ρούμια και brandy! Είχαμε τη χαρά να τα παρουσιάσει η Γιοβάνα Λύκου, Οινοχόος, Sherry Educator και Certified Spirits Trainer, που παρουσίασε αναλυτικά την διαδικασία της απόσταξης, για το τσίπουρο (ως κατηγορία) και το παλαιωμένο τσίπουρο (ως υποκατηγορία), για την διαδικασία της παλαίωσης, για τα μυστικά της γευσιγνωσίας των αποσταγμάτων.

Στη συνέχεια απολαύσαμε τα καλύτερα παλαιωμένα τσίπουρα, από τα αποσταγματοποιεία Αποστολάκη, Καραθάνου, Κατσάρου, Καρδάση, Κ. Λαζαρίδή, Παρπαρούση και Τσιλιλή.

Εκείνο που προσωπικά μου έκανε εντύπωση ήταν ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ παλαιωμένα τσίπουρα! Ήρθαν με την εντύπωση ότι θα δοκιμάσουν... τσίπουρα, μη γνωρίζοντας ότι το μόνο κοινό μεταξύ τσίπουρου και του ομώνυμου παλαιωμένου είναι μόνο... το όνομα! Γιατί τα Παλαιωμένα Τσίπουρα μοιάζουν εξαιρετκά με ακριβά Brandy ή Ρούμια! Έτσι, είχα μια ανησυχία μήπως απογοητευτούν! Εντούτοις, οχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν, αλλά μάλλον... γοητεύτηκαν από την ποιότητα και πολυπλοκότητα των Παλαιωμένων τσίπουρων...

Θέλω εδώ προσωπικά να συγχαρώ την παρουσιάστρια και συνεργάτιδα του House of Wine, τη Γιοβάνα Λύκου, για την τόσο εμπεριστατωμένη και δομημένη αναλυτική παρουσίαση, για το χιούμορ της και για τη δημιουργία αυτής της ειδικής και πολύ φιλικής ατμόσφαιρας που χαρακτηρίζει πάντα τις παρουσιάσεις του House of Wine!

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ,

Τώρα, ραντεβού την επόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου με μια πολύ ειδική παρουσίαση που θα ενθουσιάσει τους φίλους των εξαιρετικών Whiskies: (The Port Wood Finish Experience, που αφορά σε whiskies που έχουν ωριμάσει σε βαρέλια από Port! Την παρουσίαση -όπως πάντα- θα κάνει ο Κυριάκος Κοντογιώργης, ο κορυφαίος Whisky Expert στη χώρα μας και μόνιμος συνεργάτης του House of Wine στον τομέα της επιλογής των Whiskies.

Σας περιμένω λοιπόν για να απολαύσουμε μαζί τα 6 εξαιρετικά (και πανάκριβα!) Whiskies ( Balvenie 21 Years Old, Portwood Wolfburn Batch 155, Cragganmore Distillers Edition, Talisker Port Ruighe, Arran Port Cask Finnish και Glen Moray Port Cask . Γιατί στο House of Wine η δοκιμή είναι πάντα απόλαυση!



Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: