Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Προτείνουμε τριλογίες χρωμάτων για τις γιορτές

Προτείνουμε τριλογίες χρωμάτων για τις γιορτές
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο? Σε πολλούς αρέσουν τα λευκά, σε άλλους τα ροζέ και σε κάποιους τα κόκκινα! Ποιο από τα τρία να διαλέξουμε? Πως όμως θα αποφύγουμε τέτοια διλλήματα για τις γιορτινές ‘ανάγκες’ μας? Πολύ απλά διαλέγοντας μόνο ένα ‘όνομα’ που κρύβει 3 εκδοχές κρασιών. Διαλέξαμε λοιπόν 10 ‘τριλογίες’ κρασιών με το ίδιο όνομα που περιέχουν και τα τρία χρώματα και σας τα προτείνουμε για αυτές τις γιορτές. Σειρές που μπορούν να στολίσουν ένα γιορτινό γεύμα ή να αποτελέσουν το ιδανικό δώρο (μόνα τους ή σε μία όμορφη συσκευασία) για φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. Στο τραπέζι θα τα απολαύσουμε με την σειρά λευκό, ροζέ, κόκκινο.


Πλαγιές Γερακιών


Αγαπημένη μας τριλογία από την Εύβοια με την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα! Στο πολύπλοκο και νόστιμο λευκό συνδυάζονται η Μαλαγουζιά με το Sauvignon Blanc, στο ροζέ θα ανακαλύψουμε τον γοητευτικό προφίλ της σπάνιας Μαυροκουντούρας, ενώ στο ερυθρό θα μας εκπλήξει η δύναμη της σε ερυθρή εκδοχή και το πόσο όμορφα αγκαλιάζει το Syrah. Ξοδεύοντας κάτι λιγότερο από 50 € και για τα τρία κρασιά θα κάνουμε χαρούμενους τους φίλους που θα το χαρίσουμε ή θα απογειώσουμε τα φαγητά του γιορτινού μας τραπεζιού.

Άκρες Σκούρα

Μία τριλογία με εκπληκτική σχέση τιμής/ποιότητας που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Σκούρα και δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Το Μοσχοφίλερο και ο Ροδίτης χαρίζουν απλόχερα τα ωραία χαρακτηριστικά τους στο λευκό κρασί, στο ροζέ τα κόκκινα φρούτα του Αγιωργίτικου αγκαλιάζουν τα ανθικά στοιχεία του Μοσχοφίλερου και το ερυθρό συνδυάζει τον μεταξένιο χαρακτήρα του Αγιωργίτικου με την δύναμη του Cabernet Sauvignon. Με λιγότερο από 20 € μπορούμε να δώσουμε ‘τριπλή’ χαρά σε όλους τους φίλους μας!

Γένεσις, Κεχρή

Μία από τις πιο value for money σειρές του Ελληνικού αμπελώνα που μας έρχεται από την Βόρειο Ελλάδα και το Κτήμα Κεχρή. Σε αυτή, το Sauvignon Blanc συναντά τον Ροδίτη στο δροσερό και αρωματικό λευκό κρασί, ο πρωτότυπος συνδυασμός του Gewurtzraminer με το Ξινόμαυρο μας δίνει ένα αρωματικό και δροσερό ροζέ, ενώ το Ξινόμαυρο και το Merlot βρίσκονται πίσω από το βελούδινο ερυθρό. Μία τέτοια σειρά που κοστίζει μόλις 21 € πρέπει να υπάρχει στην κάβα για κάθε έκτακτη (μικρή) μάζωξη.

Τέχνη Αλυπίας

Παραμένουμε στη Βόρεια Ελλάδα και πάμε στην Δράμα και στο Κτήμα Τέχνη Οίνου με την διαχρονική σειρά Τέχνη Αλυπίας. Το πιο δημοφιλές blend του Ελληνικού αμπελώνα, το Ασυρτικό και το Sauvignon Blanc δίνουν ένα υπέροχα αρωματικό και ταυτόχρονα κομψό λευκό κρασί, 5 σπουδαία σταφύλια του διεθνή αμπελώνα (Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Sangiovese, Syrah) ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ροζέ και το Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Αγιωργίτικο συνδυάζονται σε ένα φρουτώδες και ευγενικό ερυθρό κρασί. Μια τριλογία που κοστίζει περίπου 37€ και θα δώσει υπεραξία στο γιορτινό τραπέζι ενώ θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όσους το λάβουν σαν δώρο.

Thema

Εδώ λοιπόν υπάρχει θέμα! Μία ‘μοδάτη’ και σταθερά αξιόλογη τριλογία κρασιών από το Κτήμα Παυλίδη στην Δράμα. Το κλασικό πια χαρμάνι Ασύρτικου και Sauvignon Blanc βρίσκεται πίσω από αυτό το γοητευτικότατο λευκό κρασί, το σπάνιο – για τον ελληνικό αμπελώνα – Tempranillo δίνει ένα πολύ εκφραστικό ροζέ και ένας βελούδινος συνδυασμός Αγιωργίτικου και Syrah μας χαρίζει ένα απολαυστικό ερυθρό κρασί. Θα μονοπωλήσουν τα ‘θέματα’ των συζητήσεων στο γιορτινό τραπέζι.

Φτέρη Τρουπή

Ευχάριστα και εξωστρεφή κρασιά με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας από το οινοποιείο Τρουπή στην Μαντινεία. Το λευκό είναι ένα λαχταριστό Μοσχοφίλερο, το ερυθρό ένα υπέροχα φρουτένιο και μαλακό Αγιωργίτικο και το ευωδιαστό ροζέ συνδυάζει και τις δύο αυτές ποικιλίες. Αν σε εσάς ή τους φίλους σας αρέσουν τα τριανταφυλλένια αρώματα και τα γλυκόπιοτα κρασιά τότε αυτή η τριάδα είναι ιδανική για το τραπέζι. Πολύ όμορφο δώρο στην κατηγορία των 20€  για όλους, ακόμα και για τον εαυτό μας.

Chateau Νίκο Λαζαρίδη

Ξαναερχόμαστε στην Δράμα για μία ακόμα εξαιρετική τριλογία από τον Νίκο Λαζαρίδη. Στο εκρηκτικό λευκό συναντάμε το Sauvignon Blanc, Ugni Blanc και το Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, το ροζέ είναι ζωηρό και ημίξηρο από Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon και το τρίτο κρασί είναι το κλασικό, για την Δράμα, ερυθρό χαρμάνι του Cabernet Sauvignon και του Merlot. Με περίπου 37€ ευρώ χαρίζουμε μία σειρά με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και σταθερή ποιότητα.

Ίαμα Βρυνιώτη

Μία πολύ ωραία σειρά κρασιών από την Εύβοια, αλλά αυτή την φορά από τα βόρεια του νησιού και το οινοποιείο Βρυνιώτη. Στο νόστιμο λευκό κρασί το Ασύρτικο παντρεύεται με την Μαλαγουζιά, στο γοητευτικό ροζέ γνωριζόμαστε με την σπάνια τοπική ποικιλία Βραδιανό, ενώ στο ευχάριστο ερυθρό την βλέπουμε παρέα με το κοσμοπολίτικο Syrah. Με 27€ έχουμε κάνει το τέλειο δώρο ή έχουμε βάλει στο τραπέζι μας κρασιά που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με πολλά φαγητά.

Βιβλία Χώρα

Ένα από το πιο ισχυρά οινικά brand name της χώρας που μας έρχεται από την Καβάλα και το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Το λευκό κρασί αυτής της σειράς καθιέρωσε και ενέπνευσε το δημοφιλές blend Ασύρτικου-Sauvignon Blanc. Το λευκό είναι πάντα ξεμυαλιστικό, το ροζέ που φτιάχνεται από Syrah είναι πικάντικο και εκφραστικό και το ερυθρό είναι ένα πλούσιο Μπορντωλέζικο blend, του Cabernet Sauvignon και του Merlot. Και εδώ το κόστος είναι περίπου 40€ και σίγουρα το δώρο θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.

Αμέθυστος

Κλείνουμε με ένα ακόμα εμβληματικό όνομα του Ελληνικού αμπελώνα με μεγάλη ιστορία, αυτό του Αμέθυστου του Κώστα Λαζαρίδη. Το λευκό – μαντέψτε – είναι ένα ζουμερό blend Ασύρτικου και Sauvignon Blanc, η ποικιλιακή σύνθεση του ευχάριστου ροζέ είναι το Cabernet Sauvignon και το Merlot, ενώ στο πληθωρικό ερυθρό τις δύο μπορντωλέζικες ποικιλίες συμπληρώνει το Αγιωργίτικο. Εδώ δεν κάνουμε μόνο την τριάδα (που στοιχίζει περίπου 40€), αλλά μπορούμε να συνθέσουμε πεντάδα προσθέτοντας το Αμέθυστος Sauvignon Blanc Fume και το Αμέθυστος Cava, ένα εξαιρετικό Cabernet Franc, διπλασιάζοντας βέβαια το κόστος μας, αλλά αξίζει τον κόπο.


Στην υγειά σας!


Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Μοιραστείτε το άρθρο: