| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Εντυπώσεις από την Πρόβα Χριστουγέννων!

Πρόβα Χριστουγέννων- Το menuΗ "Πρόβα Χριστουγέννων", μιά πραγματική πρόβα του Χριστουγεννιάτικου δείπνου με τα κρασιά που του ταιριάζουν, έγινε με μεγάλη επιτυχία στο Bizart, την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 9:00 το βράδυ.

Η προσέλευση πραγματικά εντυπωσιακή: Περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες, όσους ..."αντέχει" το
Bizart, με μιά λίστα αναμονής που ξεπέρναγε τα 50 άτομα!

Τα μέλη του
House of Wine Club, οι φίλοι μας πελάτες του House of Wine  και οι συνοδοί τους βρέθηκαν λοιπόν σε μιά "Πρόβα Χριστουγέννων", ένα πραγματικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο, περίπου ένα μήνα πριν από την ...ώρα του.

Το μενού της βραδυάς, πλούσιο και εορταστικό, το ιδανικό γιά να δοκιμαστούν τα 5 κρασιά που συνόδευαν τα πιάτα, και που με προσοχή διάλεξε ο Διευθυντής του
House of Wine Club Θόδωρος Λέλεκας.

Μετά τις σύντομες ομιλίες του Μ. Πικούνη, Γενικού Διευθυντή του House of Wine, που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και του Θ. Λέλεκα, που μας έδωσε μιά ιδέα των οινικών επιλογών, ξεκίνησε το ...εορταστκό δείπνο.
 Γιά την αρχή, ένα όμορφο welcome. Η Floara di Munte του 2006, από το Κατώγι Αβέρωφ (Ντεμπίνα), η αναβίωση του παραδοσιακού αφρώδους κρασιού της Ζίτσας μέσα από ένα ποιοτικό κρασί που προέκυψε από την παραδοσιακή μέθοδο αφρώδους οινοποίησης. Δροσερή, ευχάριστη, με ...μπόλικες φυσαλλίδες. Με την πρώτη γουλιά, η ατμόσφαιρα έγινε πραγματικά εορταστική!
 
- Στη συνέχεια, ακολούθησε το πρώτο πιάτο. Ένα καπνιστό στήθος πάπιας με μους κάστανο και brandy, που σερβιρίστηκε με φρέσκια σαλάτα με vinaigrette μελιού. Συνοδεύτηκε ιδανικά από το Κτήμα Αβαντίς Sauvignon Blanc του 2009, ένα δημοφιλές αρωματικό λευκό κρασί που ζυμώθηκε στο βαρέλι, είναι και το πρώτο Ελληνικό κρασί της εσοδείας 2009 που δοκιμάσαμε φέτος!
 
 - Ακολουθησε το δεύτερο πιάτο: πλούσιο, εορταστικό και κατακόκκινο, σαν τις μπάλες που κρέμονται από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ηταν είναι ένα Ριζότο με πατζάρι και φρέσκο βούτυρο, που μας ζεστάνει και  μας προετοίμασε για όλα τα ωραία που ακολούθησαν. Συνοδεύτηκε από Gentilini Ροζέ του 2008 (Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο), μία από τις σπάνιες ροζέ ετικέτες από Μοσχοφίλερο της αγοράς. Κομψό και αρωματικό, ξεχώρισε για την εξωτική του κομψότητα και το «ντροπαλό» ροδαλό χρώμα του.
 
 - Ακολούθησε το τρίτο πιάτο... Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα δεν γίνεται -  Γι αυτό πήραμε πρώτα μια γεύση από Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, δοκιμάζοντάς την μαζί με τη γέμισή της, για να μπούμε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων! Εδώ, το Σύνορο Σκούρα 2005 (Αγιωργίτικο, Cabernet Franc, Merlot), πλούσιο, αρωματικό και στιβαρό, μία σχετικά νέα άφιξη στα Ελληνικά οινικά δρώμενα, έκλεψε αμέσως τις εντυπώσεις.
 
- Και το κύριο πιάτο μας λοιπόν, ήταν πλούσιο και μεγαλοπρεπές, όπως τα Χριστούγεννα: Φασιανός, που συνοδευόταν από ψητές γλυκοπατάτες.
 
Ο τέλειος επίλογος κάθε γεύματος είναι ασφαλώς το επιδόρπιο. Με μιά απολαυστική σοκολάτα ολοκληρώσαμε το αξέχαστο αυτό γεύμα, ένα Molten Chocolate Cake, που ξεχείλίζε από πλούσια, μαύρη σοκολάτα σε κάθε μπουκιά!. Ιδανική "συνοδός" του, η Μαυροδάφνη Πατρών Reserve Παρπαρούση, μιά εξαιρετική Μαυροδάφνη Πατρών, φτιαγμένη με σεβασμό στην παράδοση και έμφαση στο μέλλον, από τον μεγάλο Έλληνα οινοποιό της Αχαΐας. Ο τέλειος επίλογος…
 
Αν δεν είσασταν στην Πρόβα Χριστουγέννων και σας ...άνοιξε η όρεξη, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να την ικανοποιήσετε... Ελάτε στην επόμενη εκδήλωση House of Wine Club!Αν θέλετε να δοκιμάσετε όλα τα κρασιά της Πρόβας Χριστουγέννων, ιδανικά γιά να συμπληρώσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, μπορείτε να τα αγοράσετε σε ειδική τιμή από την  ιστοσελίδα μας
 
 

 
 

Μοιραστείτε το άρθρο: