Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Robert Parker: Στα 100 κρασιά τα 3 Ελληνικά.

Robert Parker: Στα 100 κρασιά τα 3 Ελληνικά.
Από τον Τ. Πικούνη

Τρία Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στις κορυφαίες 100 επιλογές των συντακτών του Robert Parker Wine Advocate (RPWA)!

Είναι το Ασύρτικο Sur Lie του Κώστα Βρινιώτη, το XinomavRaw του Oenops και το Papas του Καραμολέγκου

Κάθε χρόνο, η ομάδα κριτών οίνου του Wine Advocate δοκιμάζει περίπου 30.000 κρασιά από όλο τον κόσμο. Φέτος, για πρώτη φορά, τους ζητήθηκε να επισημάνουν τις πιο αξιοσημείωτες «ανακαλύψεις» τους από τα κρασιά που δοκίμασαν τους προηγούμενους 12 μήνες.

Αυτά δεν είναι απαραίτητα τα κρασιά με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, αλλά επιλέγονται από κρασιά γιά τα οποία είχαν δημοσιευθεί κριτικές κατά το προηγούμενο έτος, κρασιά που προέρχονται από το εξωτερικό ή είναι νέα για τους κριτές και πληρούν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα κριτήρια:

* Είναι κρασιά που αντιπροσωπεύουν σημαντική αξία

* που αξίζουν για την ηλικία τους

* Κρασιά που καλλιεργούνται και παρασκευάζονται με βιώσιμο τρόπο

* Κρασιά που αντιπροσωπεύουν καινοτόμες προσεγγίσεις, είτε στους αμπελώνες, είτε στο οινοποιείο ή αλλιώς

Αντί για μια ανακεφαλαίωση των κορυφαίων κρασιών της χρονιάς, οι κορυφαίες 100 Ανακαλύψεις κρασιού του RPWA υπογραμμίζουν τις ιστορίες πίσω από τα κρασιά, κάτι που οι καταναλωτές εκτιμούν όλο και περισσότερο.

Ενώ οι κριτές του Wine Advocacate ξοδεύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους για να δοκιμάσουν τα τυπικά κρασιά από κλασικές περιοχές, στόχος του RPWA ήταν πάντα να ανακαλυφθούν υπέροχα κρασιά, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται και πώς κατασκευάζονται. Με την παγκόσμια εμβέλεια της ομάδας και την εμπειρία δεκαετιών, το RPWA διαθέτει μοναδικά προσόντα για να επισημάνει νέα ή καινοτόμα κρασιά που οι σημερινοί σύγχρονοι καταναλωτές κρασιού πρέπει να αναζητήσουν.

Εμείς στο House of Wine συγχαίρουμε θερμά τα 3 Οινοποιεία και προσωπικά τους Κώστα Βρινιώτη, Νίκο και Αρτεμη Καραμολέγκο και όλους τους συνεργάτες τους, και τους ευχόμαστε εις ανώτερα!


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: