| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Hampden

Προσπαθούσα να θυμηθώ τι μου θυμίζει το όνομα Hampden, εκτός φυσικά από ρούμι. Δυσκολεύτηκα λιγάκι λόγω ηλικίας, αλλά τελικά το βρήκα. Είναι το Hampden Park της Γκλασκώβης, το οποίο είναι γήπεδο ποδοσφαίρου βεβαίως βεβαίως. Έχω ξαναπεί οτι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άρθρο, χωρίς να γίνει αναφορά σε Σκωτία και whisky, κάτι που θα γίνει ξανά σε λίγο εκ των πραγμάτων. Τέλος πάντων, τι έλεγα?Hampden λοιπόν. Οι καλοί μας φίλοι στην εταιρία Granikal έκαναν άραγε το απονενοημένο διάβημα, ή θα σπάσουν τα κοντέρ με αυτή την τρομερή ρουμάρα που αποφάσισαν να εισάγουν? Θα δείξει ο χρόνος, αλλά είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Κι εμείς εδώ στο HOW, κι εγώ προσωπικά, θα κάνω ότι μπορώ για να πιεί ο κόσμος ένα ρούμι σαν αυτό.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα Νέα της Αγοράς

Αυτή την εβδομάδα επανερχόμαστε σε ένα από τα αγαπημένα θέματα αυτής της στήλης.Θα βάλω κάτι να πίνω, και θα ρίξουμε μια ματιά στα

Νέα της αγοράς

Κι αυτό το κάτι που θα πίνω, είναι κάμποσο ακόμη από το δωδεκάρι Highland Park που έπινα τις προάλλες. Πάμε λοιπόν.

Διαβάστε Περισσότερα

Malt VS Blend

Malt λοιπόν ή blend? Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή όπως πιθανόν φαίνεται. Πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος τούτες τις αράδες, θεωρούν το malt πιο σημαντικό whisky από το blend, έστω και με μια μικρή διαφορά. Πίνοντας όμως κάποια blend, όπως για παράδειγμα το εκπληκτικό δεκαοκτάρι Chivas που χαιδεύει κυριολεκτικά τον ουρανίσκο, δεν ξέρω αν το συμπέρασμά μου είναι σωστό. Όπως βέβαια υπάρχει κι η αντίθετη περίπτωση. Του να πίνω ας πούμε ένα εξαίσιο και πολυαγαπημένο Cragganmore Distillers Edition, και να λέω τι να μας πουν τα blend. Ανάλογα τι πίνει κάποιος, εκτιμάει κάτι λιγότερο ή περισσότερο. Δεν είναι λοιπόν εξ ορισμού κάποιο από τα δυο καλύτερο από το άλλο. Θέλει ανάλυση. Η γενίκευση δεν έχει νόημα.

Διαβάστε Περισσότερα

Περί ποιότητας και τιμών

Σήμερα είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου για το σημερινό άρθρο. Ωστόσο, μια επίσκεψή μου χτες το βράδυ σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρ, μου δίνει ιδέα για να γράψω κάτι άλλο. Δεν θα μιλήσω για το μπαρ, στο οποίο σίγουρα θα αναφερθώ στο κοντινό μέλλον. Θα μιλήσω για κάποια συζήτηση που είχα με κάποιον πίσω από τη μπάρα. Διότι η κουβέντα έβγαλε κατά τη γνώμη μου ένα θέμα το οποίο θέλει λίγο διερεύνηση. Να βάλω να πίνω λίγο(?) από το πολυαγαπημένο μου δωδεκάρι Balvenie και να αρχίσω το σολάρισμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Worthy Park

Μετά από πολύ καιρό, σήμερα θα μιλήσουμε πάλι για ρούμι. Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί σε σημαντικά αποστακτήρια, θα πρέπει όμως να ψάξω πολύ για να βρω κάποιο σημαντικότερο από αυτό που θα παρουσιάσουμε σήμερα. Θα μιλήσουμε λοιπόν για το

Worthy Park

Διαβάστε Περισσότερα

Τα νέα της αγοράς (δυστυχώς όχι μονο)

Νομίζω το λέει κι ο τίτλος της σημερινής μας επικοινωνίας. Οτι δυστυχώς τα νέα της αγοράς, ένα από τα σταθερά κομμάτια αυτής της στήλης, δεν θα είναι τα μόνα νέα με τα οποία θα καταπιαστούμε. Και λέω δυστυχώς, διότι τα υπόλοιπα ήταν δυσάρεστα.

Να ξεκινήσω σιγά σιγά, βάζοντας για ακόμη μια φορά ένα dram από το αγαπημένο μου Cragganmore Distillers Edition.

Διαβάστε Περισσότερα

NDP

Λίγες οι διακοπές φέτος. Ελπίζω η επιστροφή μου να βρίσκει όλους τους αναγνώστες καλά. Ακόμη ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να είναι καλύτερο από το φετινό. Κι ακόμη πιο πολύ ελπίζω ο Σεπτέμβριος να αποζημιώσει, όσους χρειάζονται κάποια αποζημίωση, με λίγες βουτιές ακόμη. Εμένα δηλαδή.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανεξάρτητη Εμφιάλωση (Ρούμι)

Τα είπαμε λοιπόν για το whisky, πάμε να τα πούμε και για το ρούμι. Για να γράψω, πρέπει να πίνω και τίποτα, και ένα ποτηράκι Balvenie δωδεκάρι είναι πάντα καλοδεχούμενο.Πάμε λοιπόν για το ρούμι.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανεξάρτητη Εμφιάλωση (Whisky)

Καταρχάς να εξηγήσω την παρένθεση με το περιεχόμενό της. Αντί να γράψω μέρος πρώτο, το οποίο θα ασχοληθεί με το κομμάτι του θέματος που αφορά στο whisky, το λέω με άλλα λόγια. Διότι το δεύτερο μέρος, αυτό που θα γράψουμε την άλλη εβδομάδα, θα αναφέρεται στο σημερινό ναι μεν θέμα, πλην όμως σε συνάρτηση με ρούμι, κι όχι με whisky. Ποιό είναι όμως το θέμα? Σήμερα λοιπόν μιλάμε για

Ανεξάρτητη εμφιάλωση

Διαβάστε Περισσότερα

Τα νέα της αγοράς

Πολύ βαρύ το κλίμα στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας. Και πως  να μην ήταν. Τέλος πάντων, αυτή την εβδομάδα είναι καλύτερες οι συνθήκες. Κι από αυτή τη στήλη θα ευχηθώ τα καλύτερα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν και θα ταλαιπωρηθούν στο μέλλον. Και κυρίως θα ευχηθώ καλή δύναμη.

Πάμε τώρα στα καθιερωμένα. Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με

Τα νέα της αγοράς

Διαβάστε Περισσότερα

Spiritual Talk