| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Star Wine List: Αυτά είναι τα κορυφαία Οινικά σημεία της Αθήνας;

Star Wine List: Αυτά είναι τα κορυφαία Οινικά σημεία της Αθήνας;
Από τον Τ. Πικούνη

Η Star Wine List είναι ο οδηγός με τα καλύτερα wine bars και wine restaurants σε σημαντικές πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και το Μπουένος Άιρες. Ιδρύθηκε το 2017 στη Στοκχόλμη από τον Σουηδό επιχειρηματία και δημοσιογράφο Krister Bengtsson με συνεργάτη τον Arvid Rosengren, καλύτερο Οινοχόος του κόσμου για το 2016.

Πρόσφατα, από τις αρχές Νοεμβρίου 2019, προστέθηκαν στα καλύτερα wine bars και wine restaurants του κόσμου 13 σημεία στην Αθήνα! . Οι προτείνοντες τα σημεία αυτά είναι οι Άρης Σκλαβενίτης συνιδιοκτήτης του Oinoscent (που... αυτοπροτείνεται στη λίστα) και ο Λευτέρης Χανιαλίδης, καθώς και ο συνιδρυτής του Noble Rot, Mark Andrew MW που μοιράζονται μαζί μας τις προτιμήσεις τους στην πόλη της Αθήνας.

To A for Athens, η Cava Vegera, το Faidon’s, το Heteroclito, το Materia Prima, το Oinoscent, το Vintage και το Warehouse είναι κατά την Star Wine List ανάμεσα σta κορυφαία wine bar του πλανήτη!

Στο Star Wine List προτείνονται και τα εστιατόρια Aleria, Paleo, Blue Fish Vouliagmani, Vinoterra και Varoulko Seaside ), ως κορυφαίοι οινικοί προορισμοί.

Βέβαια, είναι απορίας άξιο πως από τις δύο λίστες λείπει το _μακράν!- πιο επιτυχημένο σημειο οινικής απόλαυσης στην Αθήνα, το γνωστό By the Glass! Αλλά τα κριτήρια των συνεργατών στην Αθήνα άγνωστα, και ασφαλώς η δημοτικότητα του By the Glass δεν περιλαμβάνονται σε αυτά. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν μια λίστα που δεν δημιουργήθηκε από ιδιοκτήτη ανταγωνιστικού Wine Bar, αλλά από αναξάρτητους οινογνώστες ή οινοδημοσιογράφους, που δεν θα είχαν καμμιά σχέση με τον εμπορικό τομέα του κρασιού.


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: