Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Στην Michelin to 40% της Robert Parker Wine Αdvocate

Στην Michelin to 40% της Robert Parker Wine ΑdvocateΔημιουργείστε τη γιορτινή σας κάβα
Στις 5 Ιουλίου μια σημαντική ανακοίνωση ήλθε να «ταράξει» τα -σχετικά- ήρεμα «νερά» της παγκόσμιας Γαστρονομίας: Η Michelin ανακοίνωσε την απόφασή της να αγοράσει το 40% των μετοχών της Robert Parker Wine Advocate, της εταιρείας του Guru των κριτικών Οίνου Robert Parker, που αντανακλά το αυξανόμενο παγκόσμιο ενδιαφέρον για το συνδυασμό των κριτικών για το φαγητό και το κρασί. Το συνολικό ποσό της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκε.

Το περιοδικό Robert Parker Wine Advocate εκδίδεται από το 1978 και ιδρύθηκε από τον Robert Parker, δικηγόρο το επάγγελμα. Πωλήθηκε το 2012 σε μια ομάδα επενδυτών της Σιγκαπούρης με επικεφαλής τον Soo Hoo Khoon Peng, ενώ ταυτόχρονα ο Robert Parker παραιτήθηκε από αρχισυντάκτης.

Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μας, το House of Wine παρακολουθεί στενά τις κριτικές οίνου -ιδιαίτερα των Ελληνικών κρασιών από τον στενό συνεργάτη του Parker, τον Mark Squires- και δημοσιεύει τα αποτελέσματά τους.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς από την Lisa Perrotti-Brown, Διευθύνουσας της Robert Parker Wine Advocate έχει ως εξής:Lisa Perrotti-Brown
05 Ιουλίου 2017Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι η Michelin, η παγκοσμίως γνωστή εταιρεία ελαστικών και το «όνομα» πίσω από τον κορυφαίο οδηγό στον κόσμο για την ποιότητα των εστιατορίων, τον οδηγό MICHELIN, ανακοινώνει σήμερα την απόκτηση του 40% της Robert Parker Wine Advocate και RobertParker.com, τον πιο ευρέως διαδεδομένο ανεξάρτητο οδηγό καταναλωτών στον κόσμο του οίνου.

Ο ιστότοπός μας στο RobertParker.com περιλαμβάνει ηλεκτρονικά αρχεία κάθε τεύχους του περιοδικού The Wine Advocate που χρονολογείται από το 1992 και αποτελείται από περισσότερες από 300.000 πρωτότυπες γευσιγνωστικές σημειώσεις. Και έχουμε αναπτύξει πρόσφατα μια ειδική πλατφόρμα εκδηλώσεων που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει το καλό κρασί μαζί με γκουρμέ δείπνο. Από το 2016, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με τη Michelin στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ-Μακάο για να προσφέρουμε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες βασισμένες σε συνδυασμό υψηλής κουζίνας και κρασιού. Οι εξαιρετικά επιτυχημένες εκδηλώσεις προσφέρουν στους καταναλωτές την ευκαιρία να βιώσουν μια ποικιλία πιάτων που προετοιμάζονται από τους "πρωταγωνιστές" σεφ του οδηγού MICHELIN και τα συμβατά κρασιά που συνιστούν οι εμπειρογνώμονες του Robert Parker Wine Advocate.

Η συνεργασία με τον οδηγό MICHELIN για εκδηλώσεις στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ-Μακάο έδειξε και στις δύο εταιρείες μας πόσο πιο πλούσιες και πιο συναρπαστικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες που δημιουργούμε για τους πιστούς αναγνώστες μας όταν βρισκόμαστε μαζί. Οι ομοιότητες μεταξύ των βασικών μας αξιών, της ακεραιότητας και της αυστηρότητας ως κριτικών μέσα στους κόσμους του κρασιού και του φαγητού είναι εντυπωσιακές. Κατά τη συνεργασία μας με τον οδηγό της MICHELIN, πολύ σύντομα έγινε φανερό ότι η συγχώνευσή μας για να δημιουργηθεί ένα σύνολο που είναι ακόμη καλύτερο από τα μεμονωμένα μέρη του θα ήταν ένα απίστευτο μέσο προσφοράς ακόμη περισσότερων για τους εκλεκτούς του φαγητού και τους λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρός μας, Robert Parker, ενθουσιάστηκε με την ένωση των δύο πιο ανεξάρτητων πηγών για εκλεκτή κουζίνα και κρασί και για τις άπειρες δυνατότητες που δημιουργεί: "Για πολύ καιρό οι κριτικοί έχουν διαιρέσει το κρασί και το φαγητό σε δύο ξεχωριστές περιοχές εξειδίκευσης. Αλλά τώρα ο πιο ρεαλιστικός συνδυασμός αμερόληπτης, ανεξάρτητης, αβίαστης, ευφυούς άποψης φαγητού και οίνου δημιουργείται προς όφελος τόσο των καταναλωτών οίνου όσο και του φαγητού ».

Με αυτή την επένδυση σε μετοχές, η Michelin ενισχύει και διευρύνει την εμπειρία της στον τομέα των γαστρονομικών γευμάτων.

"Σε όλο τον κόσμο, η αξιοπιστία της Michelin και του Robert Parker Wine Advocate βασίζεται σε μοναδικά συστήματα επιλογής, οργανωμένα γύρω από μια αποδεδειγμένη μεθοδολογία και αναμφισβήτητη ανεξαρτησία", λέει ο Alexandre Taisne, Διευθύνων Σύμβουλος της Michelin's Food and Travel Business. "Η συνεργασία μεταξύ της Michelin, η παγκόσμια αναφορά στην γαστρονομική εμπειρία με τον οδηγό MICHELIN και το Robert Parker Wine Advocate, ο παγκόσμιος ηγέτης στην γευσιγνωσία και την αξιολόγηση των οίνων, θα επιτρέψουν στους πελάτες μας που απολαμβάνουν εξαιρετικά εστιατόρια και εκλεκτά vintage κρασιά και να βιώσουν μοναδικές στιγμές. Αρχικά επικεντρωνόμαστε στις αγορές της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής πριν επιδιώξουμε την ανάπτυξή μας στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την ισχυρή σχέση μας για να αναπτύξουμε ακόμη ευρύτερες προσφορές για τους πελάτες μας. "

Ελπίζουμε οι αναγνώστες μας να έρθουν μαζί μας για να γιορτάσουν αυτήν την ευοίωνη συγχώνευση των μεγαλύτερων εκδόσεων εκλεκτού φαγητού και κρασιού στον κόσμο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο: