| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τα κρασιά που θα πάρουμε μαζί μας το Πάσχα, μέρος 1ο

Τα κρασιά που θα πάρουμε μαζί μας το Πάσχα, μέρος 1ο
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

"Πάσχα στο χωριό, Χριστούγεννα στην πόλη" λένε πολλοί! Κάπως έτσι είναι! Και το Πάσχα του 2019 είναι πολύ κοντά. Όι περισσότεροι θα φύγουμε για ένα νησί, για ένα χωριό για μία επαρχιακή πόλη! Για κάπου, δηλαδή, που να έχει περισσότερη φύση από τις μεγαλουπόλεις. Έτσι λοιπόν ‘επιβάλλεται’ να γεμίσουμε το πορτμπαγκάζ με τα κατάλληλα κρασιά. Ακόμα και όσοι επιλέξουν να μείνουν στην πόλη (γιατί θα είναι πιο όμορφη όταν λείπουν οι πολλοί), πρέπει να γεμίσουν την κάβα με τα ‘απαραίτητα’. Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι συνδυασμένη με την νηστεία, όμως δεν ξέρω πόσοι πραγματικά νηστεύουν. Ίσως οι περισσότεροι αρκούνται στο να μην τρώνε κρέας, όμως και αυτοί ίσως είναι μειοψηφία. Όπως και να έχει, στο πρώτο μέρος των προτάσεων μου για το Πάσχα θα ξεκινήσω με τα λευκά, αλλά και με τις μπίρες και τα ποτά που καλό είναι να έχουμε μαζί μας. Είναι και αυτά που θα μπουν στο δικό μου πορτμπαγκάζ. Θα κρατήσουμε όμως χώρο για ροζέ και ερυθρά κρασιά (μέρος 2), τα οποία θα συνδυάσουμε με το κρέας του Πασχαλινού τραπέζιού.

Σαντορίνη Σιγάλα

Θα πάρουμε σίγουρα μαζί ένα Ασύρτικο, γιατί όταν μιλάμε για νηστίσιμα και κυρίως για θαλασσινά, αυτή η ποικιλία είναι το ‘σιγουράκι’. Για τα όστρακα, τα καλαμάρια, το χταπόδι και τις σουπιές που θα βρεθούν στο τραπέζι μας, αλλά και για τα ψάρια και τα λευκά κρέατα για όσους δεν νηστεύουν, ο Πάρις Σιγάλας έχει φροντίσει για εμάς!

Λυραράκης - Βιδιανό "Ιππόδρομος"

Ένα πλούσιο, βαρελάτο και λιπαρό κρασί με αρκετή οξύτητα όπως το Βιδιανό θα μας λύσει τα χέρια για τα πιο πλούσια πιάτα, όπως αυτά που θα βγουν από τα ‘κάρβουνα’ ή αυτά με έντονες και λιπαρές σάλτσες. Σίγουρα ένα τέτοιο κρασί είναι μία καλή επιλογή για όσους θέλουν να συνοδεύσουν τον οβελία ή ότι άλλο έχει το Πασχαλινό τραπέζι με λευκό κρασί.

Άρωμα Λόφου - Λευκό

Το Πάσχα, εκτός από ποιότητα απαιτεί και ποσότητα! Γιατί έχουμε πολλούς φίλους, μεγάλο σόι και πολλούς αγαπημένους γείτονες. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα πιο ‘οικονομικό’ κρασί με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας για την περίπτωση που θα μαζευτεί όλο το χωριό γύρω από το τραπέζι μας! Το άρωμα λόφου θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Αμπελόεις - Μαλαγουζιά

Η Μαλαγουζιά είναι μια πολύ ευέλικτη ποικιλία. Συνδυάζεται με όστρακα και άλλα θαλασσινά, με λαδερά όπως οι αγκινάρες (που είναι και η εποχή τους), με την μαγειρίτσα, με τα τυριά που θα προηγηθούν του οβελία αλλά φυσικά πίνεται και σαν απεριτίφ! Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Αμπελόεις προσφέρει απλόχερα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλουμε για ένα κρασί ‘πασπαρτού’.

Μαγικό Βουνό - Λευκός

Μία από τις ποικιλίες που ‘παίζουν μπάλα’ την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και στο γεύμα την Ανάστασης είναι το Sauvignon Blanc. Συνδυάζεται εύκολα και με θαλασσινά και με λαδερά αλλά και με την μαγειρίτσα, λόγω του έντονου φυτικού της χαρακτήρα. Το διαχρονικό Μαγικό Βουνό με τα όμορφα ενσωματωμένα αρώματα δρυός και την λιπαρότητα που εμφανίζει θα τα βγάλει πέρα σε όλες τις περιστάσεις.

Τσίπουρο Ηδωνικό χωρίς Γλυκάνισο

Μπορεί να προτείνουμε κυρίως κρασιά, όμως Μεγάλη εβδομάδα χωρίς ‘τσίπουρα’ δεν γίνεται. Και σε καμία περίπτωση δεν θα πιούμε χύμα τσίπουρο ακόμα και αν είναι κερασμένο! Με ένα μυρωδάτο και ευγενικό τσίπουρο όπως το Ηδωνικό του Κώστα Λαζαρίδη, θα απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τους ‘μεγαλοβδομαδιάτικους’ ή τους πασχαλινούς μεζέδες.

Septem - Monday's Pilsner

Οι Septem είναι πολύ αγαπημένες μου μπίρες! Όχι μόνο γιατί παράγονται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό μου αλλά γιατί ο Σοφοκλής Παναγιώτου κάνει φανταστική δουλειά. Πρόκειται για μία από τις πρώτες μικροζυθοποιίες της χώρας, που ενέπνευσε πολλούς να ακολουθήσουν αυτόν τον ‘δρόμο΄ με αποτέλεσμα σήμερα τα μικροζυθοποιία να έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις γωνίες της Ελλάδος. Για την Μεγάλη Εβδομάδα και για το Πάσχα θα επιλέξουμε την Mondays, μία δροσιστική μπίρα με έντονα αρώματα και 5% αλκοόλ! Θα ικανοποιήσει και αυτούς που θέλουν να πιουν ένα μπουκάλι μόνο αλλά και αυτούς που θέλουν όλο το κιβώτιοΣτην υγειά σας!


Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Μοιραστείτε το άρθρο: