Tο απόλυτο NEGRΟΝΙ και 5 premium gin για το πετύχετε

Η ιστορία του Νegroni μας πηγαίνει πίσω στο 1919 στο Casoni bar στη Φλωρεντία. Πρωταγωνιστής είναι ο Ιταλός κόμης Camillo Negroni ο οποίος θέλησε το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα) λίγο πιο ΄δυνατό’. Κάπως έτσι ο μπάρμαν Fosco Scarselli αντικατέστησε τη σόδα με τζιν, και τη γαρνιτούρα λεμόνι (φέτα ή φλούδα) με πορτοκάλι και τα υπόλοιπα είναι... στα ποτήρια μας.

Το Negroni έχει χωρίς αμφιβολία γίνει ένα κλασικό cocktail κυρίως χάρη στην απλότητα της συνταγής του: Ίσα μέρη gin, γλυκού κόκκινου βερμούτ και Campari ή άλλων bitters. Η αντίστοιχα εύκολη παρασκευή του είναι ένας ακόμα παράγοντας. Δε χρειάζεται ‘βαρύ εξοπλισμό’ και μπορεί κάλλιστα να φτιαχτεί ακόμη και στο ποτήρι που θα σερβιριστεί. Ρίξτε τα κατευθείαν στο ποτήρι σας, προσθέστε πάγο και ανακατέψτε. Το μόνο που χρειάζεται μόνο να τηρηθεί ευλαβικά η ίδια ποσότητα και για τα 3 συστατικά ούτως ώστε να υπάρξει αρμονία αρωμάτων και γεύσης.

Το Negroni ξεχωρίζει για την έντονη, πικρή και βοτανική γεύση που η αλήθεια είναι πως κάποιοι απεχθάνονται αλλά ακόμα περισσότεροι λατρεύουν. Είναι ένα cocktail που μας επιτρέπει να πειραματιστούμε μαζί του και γι αυτό η επιλογή του gin παίζει βασικό ρόλο και θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Τα London Dry ή τα τύπου London Dry δουλεύουν εξαιρετικά καθώς κοιτούν κατάματα και την πίκρα του Campari αλλά και τη φυτικότητα του βερμούτ. Προτιμήστε επίσης gin με έντονα εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή/και βοτάνων αναλόγως με το χαρακτήρα που θέλετε να δώσετε.

The Botanist
Το νησί Islay μπορεί πέραν των σπουδαίων whisky που παράγονται στο νησί να καμαρώνει και για την κατηγορία των gin και τo “The Botanist” είναι η απόδειξη! Ένα gin με ιδιαίτερη γευστική πολυπλοκότητα, που αναδεικνύει τη βοτανική κληρονoμιά του νησιού. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται πέραν των ‘κλασικών’ και 22 είδη βοτάνων που βρίσκονται στο νησί.

Nordes Gin
Όποιος είπε πως τα gin με μεσογειακό ταπεραμέντο δεν είναι κατάλληλα για negroni να πατήσει αμέσως ‘αγορά’ και να φτιάξει ένα με Nordes, το μοναδικό ισπανικό τζιν που επιλέχθηκε στην κορυφαία κατάταξη των 100 οινοπνευματωδών των wine enthusiast. Δημιουργείται από σταφύλια Albarino καθώς και έντεκα βοτανικά στοιχεία που αποστάζονται χωριστά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά ισορροπημένο αρωματικό gin που ακροβατεί ανάμεσα στα λευκά λουλούδια, τα εσπεριδοειδή και τη μέντα.

 



Grace Gin
Το κορυφαίο για την ώρα gin που έχει ελληνική υπογραφή ακούει στο όνομα Grace κι έχει τις χάρες όλες! Το απόλυτο must have όσων πίνουν gin ειδικά εκείνων που αγαπούν την κατηγορία των London Dry. Εντυπωσιακό αποτύπωμα του άρκευθου καθώς και αρώματα πεύκου, ξύσματος λεμονιού και γλυκών μπαχαρικών συστήνουν ένα στόμα μακρύ και απολαυστικό με βοτανικά στοιχεία που θα δουλέψουν απίθανα στο negroni σας.

Monkey 47
Ένα αγαπημένο και πολύ ιδιαίτερο gin από το Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας. Το Monkey 47 είναι φτιαγμένο από... 47 βοτανικά μεταξύ των οποίων έξι διαφορετικοί τύποι πιπεριάς, γαρίφαλο, μούρα και λεβάντα. Το αποτέλεσμα είναι ένα δομημένο και απολαυστικό στόμα που κινείται απόλυτα ισορροπημένα ανάμεσα σε αρώματα φρούτων, μπαχαρικών και βοτάνων. Δοκιμάστε το στο negroni σας και αφήστε το να αφηγηθεί τη δική του ιστορία.

Plymouth Gin
Το μοναδικό αγγλικό τζιν με προστατευμένη ονομασία προέλευσης παρασκευάζεται στο πιο παλιό αποστακτήριο της Αγγλίας στην ιστορική πόλη Barbican. Το Plymouth είναι ένα gin που πέραν του αρκεύθου για τη νοστιμιά του βοήθησαν φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, ρίζα αγγελικής και ίριδας και κάρδαμο.

Μοιραστείτε το άρθρο: