Το Πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαστρονομίας της Αμοργού

Το Πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαστρονομίας της ΑμοργούΔημιουργείστε τη γιορτινή σας κάβα Για το «Authentic Big Blue», την αναβίωση του film-θρύλου του Luc Besson "Απέραντου Γαλάζιου" μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια εκεί από όπου ξεκίνησε, στην Αμοργό και τη παραλία της Αγίας Άννας, έχουμε ήδη μιλήσει με ενθουσιασμό!

Μέρος του «Authentic Big Blue» του οποίου το House of Wine είναι Χορηγός επικοινωνίας, η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού πλησιάζει! Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου όπου και ανοίγει επίσημα η αυλαία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή της τοπικής κουζίνας της Αμοργού που βασικό της σκοπό θα έχει την ανάδειξη και τη προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού, σε ένα ευρύτερο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό.

Οι διοργανωτές μας αποκάλυψαν ότι η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού θα είναι ένα πάζλ από διαφορετικές εκδηλώσεις κυρίως γύρω από την γαστρονομία αλλά όχι μόνο, μιας και θα υπάρχουν και οι ανοικτές εκδηλώσεις του καταδυτικού event «Authentic Big Blue».

Το House of Wine δεν ήταν δυνατό να λείψει από αυτή την εκδήλωση! Η Βιβή Δρακά, η επικεφαλής και "ψυχή" της διοργάνωσης μας… επιστράτευσε σαν Χορηγούς Επικοινωνίας και Οίνου (και αν τολμούσαμε ας λέγαμε όχι!) και η πρώτη μας εκδήλωση αφορούσε τη μεγάλη συνέντευξη Τύπου-πάρτι που διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις εγκαταστάσεις του House of Wine, στο νέο μας #inthehouse bar, στις 12 Ιουνίου.

Αλλά και στην Εβδομάδα Γαστρονομίας θα είμαστε εκεί, και θα περιγράψουμε όλες τις εκδηλώσεις για εσάς, τους Φίλους του House of Wine!

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες εκείνες τις εκδηλώσεις της Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού που είναι ανοικτές και δωρεάν για το κοινό και που αποτελούν μια καλή αφορμή για να επισκεφθείτε το νησί της Αμοργού τον Σεπτέμβρη:

Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Χώρα, Πλατεία Λόζας
Ώρα 7:00μμ

Μετά την τελετή έναρξης των καταδυτικών αγώνων «Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο» θα ακολουθήσει ένα γνήσιο Αμοργιανό γλέντι με φαγητό, ποτό, μουσική και χορό, από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Γιορτή Κρασιού

Τετάρτη & Πέμπτη 20-21 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάπολα Αμοργού
Ώρα 7:00-11:00μμ

Διήμερη γιορτή κρασιού με 15 καλεσμένα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα!

Τα συμμετέχοντα Οινοποιεία είναι:

OINOΠOIEIO GENTILINI (Κεφαλονιά)

ΚΤΗΜΑ AVANTIS ( Εύβοια – Σαντορίνη)

ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ (Ηράκλειο)

ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ (Χανιά)

ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Πελοπόννησος)

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑ (Νεμέα - Σαντορίνη)

OINOΠOIEIO VASSALTIS (Σαντορίνη)

ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ (Πάρος)

ΚΤΗΜΑ ΑΪΒΑΛΗΣ (Νεμέα)

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (Κως)

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (Λήμνος)

OINOΠOIEIO ΝΤΟΥΡΑΚΗ (Χανιά)

OINOΠOIEIO LA TOUR MELAS (Φθιώτιδα - Πελοπόννησος)

ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ (Σαντορίνη)

ΑΜΟΡΓΙΟΝ (Αμοργός)


Στην ίδια εκδήλωση τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7μμ, η δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα θα μας μαγειρέψει «Με κρασί και ελληνικά», όπως στο ομώνυμο βιβλίο της.

Συνέδριο Γαστρονομίας με Θέμα: «Ταυτότητα και μέλλον της Αμοργιανής κουζίνας»

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Αιγιάλη, Ασκάς
Ώρα 5:00-7:00μμ

θα διεξαχθεί Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη της Αμοργού με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά εκείνη της Αμοργού, με σπουδαίους καλεσμένους ομιλητές. Στην ίδια εκδήλωση θα μας μιλήσουν για το πώς εμπνεύστηκαν το βιβλίο τους «Του ανέμου και της αρμύρας» οι συγγραφείς του Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη, και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αφιερώσει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο τους στο νησί της Αμοργού.


Παρουσίαση Καφενείων της Αμοργού

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αρκεσίνη, Καφενείο «ο Μάκης»
Ώρα 6:00-7:00μμ

Παρουσίαση των πέντε καφενείων της Αμοργού από τον συγγραφέα και εμπνευστή του ελληνικού οδηγού γαστρονομίας «Greek Gastronomy Guide» Γιώργο Πίττα, όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του « Τα καφενεία της Ελλάδος».

Συναυλία

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι
Ώρα 9μμ

Συναυλία του Eric Serra, συνθέτη της μουσικής της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»!


Τελετή Λήξης

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Κάτω Μεριά, Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής
Ώρα 8:30μμ

Στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο μάγειρας της γιορτής του ομώνυμου Πανηγυριού κ. Βαγγέλης Μενδρινός και το επιτελείο του θα μαγειρέψουν σε όλους όσους παραβρεθούν τη βραδιά εκείνη στη τελετή λήξης. Φέτος, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα συνδράμει μαγειρικά στην μεγάλη αυτή γιορτή!



Μοιραστείτε το άρθρο: