Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ένα bistro στη μέση του κάμπου!

Ένα bistro στη μέση του κάμπου!
Από τον Τ. Πικούνη

Ένα από τα πιο ωραία bistro (η Wine Bar- όπως θέλετε πείτε το) δεν βρίσκεται ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε σε κάποια άλλη πόλη ή "στέκι": Βρίσκεται στη μέση του κάμπου, στο κτήμα Σκούρα!
Το είχα δει για πρώτη φορά υπό κατασκευή, πέρυσι, σε μιά από τις επισκέψεις μου στο Κτήμα Σκούρα. Ο Γιώργος Σκούρας το ...καμάρωνε ήδη. Τελικά, είχε δίκιο! Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στη Νεμέα, πριν τη θαυμάσια φιλοξενία από τη Μαρία και το Νώντα Σπυρόπουλο (διαβάστε σχετικά εδώ) επισκέφθηκα το Γιώργο Σκούρα και βέβαια δεν παρέλειψα να δω το τελειωμένο bistro.

Έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του κτήματος, να τους χαρίσει κάποιες στιγμές απόλαυσης, μαζί με τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Σκούρα, το bistro είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αν κανείς βάλει στο «λογαρισμό" το πάθος του Γιώργου Σκούρα για την τελειότητα.

Όταν το επισκέφτηκα, είχε ετοιμαστεί για να υποδεχτεί την επίσκεψη ενός group που θα δοκίμαζε τα κρασιά και θα έτρωγε εκεί. Ξεκινώντας από τη είσοδο, βρίσκεται κανείς σε ένα εντυπωσιακό χώρο, με ένα μακρύ και επιβλητικό stand όπου τα κρασιά του κτήματος εκτίθενται όλα εκεί. Στη συνέχειa, ο επισκέπτης μπαίνει στον κυρίως χώρο του bistro, όπου ασφαλώς εντυπωσιάζεσαι με την ποιότητα της κατασκευής και τη λειτουργικότητα του χώρου: Άνετοι καναπέδες, καθιστικό, τραπέζια φαγητού στρωμένα άψογα για τη γευσιγνωσία, μια ωραιότατη θέα στον κάμπο από το μακρόστενο παράθυρο που δεσπόζει στο χώρο. Και βέβαια, το ..άπαν ενός καλού wine bar: η εντυπωσιακή μπάρα, με τη σειρά των κρασιών πίσω της.
Δίπλα από το χώρο του φαγητού, υπάρχει μια μικρή αλλά άψογα εξοπλισμένη κουζίνα, με όλα τα απαιτούμενα για ...gourmed μαγειρέματα! Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της: Τα Groups που επισκέπτονται το κτήμα να μπορούν να απολαύσουν τα κρασιά του κτήματος μαζί με πιάτα γνωστών chef, που θα τα μαγειρεύουν εκεί, μπροστά τους!
Αν θέλετε να απολαύστε τόσο τα κρασιά όσο και το θαυμάσιο χώρο του bistro, μετά από μια ξενάγηση στο κτήμα, σας συνιστώ να τηλεφωνήσετε πρώτα και να συνεννοηθείτε. Η απόσταση είναι κάπου 135 χλμ., όλα σε θαυμάσιο δρόμο, και αξίζει πραγματικά η μία ώρα και κάτι για να βρεθείτε με την παρέα σας στο φιλόξενο χώρο του bistro Σκούρα!

Ασφαλώς δεν έλειπαν από το κτήμα οι χώροι φαγητού και γευσιγνωσίας. Ο θαυμάσιος χώρος μέσα στο κελάρι, με θέα τα βαρέλια, με τους υποβλητικά φωτισμένους "θύλακες" των κρασιών είναι επίσης κατάλληλος για οινικές απολαύσεις, και μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Είτε στον ένα χώρο είτε στον άλλο, η επίσκεψη στο κτήμα Σκούρα είναι μια εμπειρία. Αλλά να πούμε την αλήθεια: Είναι πραγματική εμπειρία όταν την ξενάγηση κάνει ο ίδιος ο Γιώργος Σκούρας, ένας από τους καλύτερους ομιλητές αλλά και γνώστες του κρασιού στην Ελλάδα.
Ναι.., για όσους έχουν γραφτεί στις Οινικές μας εκδρομές, σχεδιάζουμε ήδη μια επίσκεψη με φαγητό, γευσιγνωσία όλων των κρασιών... μια μονοήμερη εκδρομή στο Κτήμα Σκούρα, τι καλύτερο! Αλλά θέλουμε και την άποψή σας... Θα έρθετε μαζί μας;

Θα δοκιμάσουμε όλα τα κρασιά του κτήματος και θα απολαύσουμε το Μέγα Οίνο, την υπέροχη Fleva 2011, το Salto Wild Yeast 2012 και άλλα θαυμάσια κρασιά, με τη συνοδεία εκλεκτών πιάτων. Και στη συνέχεια, στο Ναύπλιο για καφέ και ...χώνεψη!

Όσοι ήσαν μαζί μας στις προηγούμενες εξορμήσεις μας, μπορούν να σας πουν για την "παρέα" μας, το κέφι της, την οργάνωσή της από το House of Wine. Αλλά... οι καιροί δύσκολοι. Γι' αυτό και ζητάμε να έχουμε τη διάθεσή σας για συμμετοχή. Η "εξόρμηση" μας στο κτήμα Σκούρα θα γίνει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, και αν αρχικά ενδιαφέρεστε (και χωρίς δέσμευσή σας), παρακαλούμε δηλώστε εδώ τη διάθεση για συμμετοχή σας!

Μοιραστείτε το άρθρο: