Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Wine Bars: Vein Wine Bar & Bistro Revisited

Wine Bars: Vein Wine Bar & Bistro Revisited
Από τον Τ. Πικούνη

Όσοι φίλοι μου κάνουν την τιμή να διαβάζουν συχνά τα άρθρα μου στο House of Wine ή τις αναρτήσεις μου στα social media, γνωρίζουν πολύ καλά την αγάπη μου για τα Wine Bars. Αλλά και την εκτίμηση μου σε αυτά σαν παράγοντες προώθησης του εμφιαλωμένου κρασιού στη χώρα μας. Για τους υπόλοιπους θα επαναλάβω εν συντομία ότι θεωρώ την εμφάνιση των Wine Bars σαν ότι το καλύτερο που συνέβη στο ελληνικό κρασί τα τελευταία χρόνια.

Έτσι λοιπόν η χαρά μου είναι μεγάλη όταν βλέπω να ευοδώνονται προσπάθειες κάποιων χρόνων, αλλά και να επιβεβαιώνεται η αρχική μου άποψη για κάποιο Wine Bar. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το Vein Wine Bar & Bistro.

Μην μπερδευτείτε... Πρόκειται για το πρώην Vein Cheese & Wine Bar, με νέα -ποιό σωστή για το στυλ του πια- ονομασία, για το οποίο είχαμε μιλήσει επίσης όταν πρωτοάνοιξε...

Επισκέφτηκα για πρώτη φορά το Vein Cheese & Wine Bar στις 14 Φεβρουαρίου 2014, λίγες ημέρες αφ΄ότου άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 3 στη Γλυφάδα, ένα δρόμο γεμάτο εστιατόρια και στέκια φαγητού γενικά. Πήγαμε τότε μαζί με την Αλίκη Δανάλη, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του House of Wine και το σύζυγό της. Στις 16 Φεβρουαρίου ένα άρθρο με τίτλο "Vein Cheese & Wine Bar: Έρωτας με την πρώτη ματιά…" της Αλίκης στο HΟW Club εξέφραζε απόλυτα την άποψή μας για το νέο Wine Bar. Είχαμε όλοι πραγματικά εντυπωσιαστεί!

Όμως... όπως όλοι ξέρουμε, οι επισκέψεις στην αρχή της λειτουργίας ενός wine bar μπορεί να μην είναι πάντα αντιπροσωπευτικές της πορείας του μέσα στο χρόνο, αφού σχεδόν ποτέ ένα κατάστημα εστίασης δεν βελτιώνεται ή εξελίσσεται γραμμικά. Η εξέλιξή του, ιδιαίτερα αυτή του πρώτου εξαμήνου πάντα "μαστίζεται" από τις αρχικές δυσκολίες και τα προβλήματα του ξεκινήματος: Κουζίνα που "ψάχνεται" για να βρει το ύφος αλλά και το είδος των συνοδευτικών του κρασιού, λίστες κρασιών αδόκιμες, προβλήματα στο service και κατανομή "ρόλων" στο προσωπικό, συντονισμός παραγγελιών με την κουζίνα, και -το κυριότερο!- αποχωρήσεις συνεργατών και προσωπικού.

Γράφω "το κυριότερο" γιατί μπορεί η ψυχή ενός Wine Bar να είναι πάντα ο manager η ο ιδιοκτήτης -όταν αυτά ταυτίζονται-, αλλά η καρδιά του είναι το σφιχτοδεμένο team των συνεργατών και του προσωπικού, η απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, η σοφή κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων ώστε η εξυπηρέτηση των πελατών στο Wine Bar να "ρέει" απρόσκοπτα, χωρίς κυματάκια ή και -μερικές φορές- θύελλες!

Ασφαλώς δεν σπεύδει κάποιος να γράψει κριτική για αυτή την περίοδο, αφού πάντα πρέπει να δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής, μέχρι τα πράγματα, οι διαδικασίες, το "ύφος" κλπ. να κατασταλάξουν.

Έτσι και το Vein πέρασε τις αναπόφευκτες παιδικές ασθένειες. Είχα όμως δίκιο... τελικά. Γιατί η αρχική πολύ θετική κριτική μας επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω μετά από ενάμιση χρόνο λειτουργίας!

Το Vein έμεινε κλειστό φέτος το καλοκαίρι, εγώ βρέθηκα -όπως κάθε χρόνο- στην Τσαγκαράδα, και έτσι, επιστρέφοντας στην "έδρα" μου, επισκέφτηκα το Vein Wine Bar & Bistro δύο φορές, πάντα μαζί με φίλους και ανθρώπους του κρασιού, με σκοπό να δω την εξέλιξη μέσα στο χρόνο, και να γράψω την τελική και τεκμηριωμένη άποψή μου -αρκετός χρόνος είχε περάσει για να φύγουν- αν έφευγαν- οι όποιες «παιδικές ασθένειες».

Μπορώ λοιπόν να σας πω ότι ο αρχικός "έρωτας" που είχαμε εκφράσει στο πρώτο μας άρθρο, ξαναζεστάθηκε στην πρώτη επίσκεψη, και επανήλθε... δριμύτερος στη δεύτερη!

Η εμφάνιση βέβαια η ίδια, πολύ καλή όπως άλλωστε είχαμε διαπιστώσει την πρώτη φορά. Η Δέσποινα Χαραλάμπους, ιδιοκτήτρια του Vein, σαν αρχιτεκτόνισσα είχε από τότε κάνει μια εξαιρετική δουλειά, χωρίς σχεδιαστικές ή οικονομικές εκπτώσεις. Το Vein παραμένει ένα από τα ωραιότερα και ζεστότερα Wine Bistro της ευρύτερης Αθήνας. Είπα Wine Bistro γιατί αυτό είναι πια. Αν και με θαυμάσια μπάρα, αισθητικά και λειτουργικά, η ποιότητα αλλά και το είδος των πιάτων που προσφέρει, το κατατάσσουν στην δεύτερη αυτή κατηγορία, χωρίς όμως να στερείται τον "εξοπλισμό" της πρώτης. Όποιος θέλει να πιεί το κρασί του στη μπάρα θα ικανοποιηθεί απόλυτα.

Η λίστα κρασιών πολύ καλή, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα "γνωστά" κρασιά, αλλά και κάποια πολύ ενδιαφέροντα λιγότερο γνωστά, περίπου 150 σε αριθμό. Σωστά κατανεμημένα και κατηγοριοποιημένα, διευκολύνουν το φίλο του κρασιού να τον περιηγηθεί θεματικά, και να διαλέξει το ποτήρι ή τη φιάλη που τον ενδιαφέρει. Και το εντυπωσιακό: Όλα τα κρασιά της λίστας διατίθενται σε ποτήρι, και -αν δεν κάνω λάθος- είναι το μοναδικό wine bar με αυτό το μέγεθος λίστας που προσφέρει αυτή την πολύ σημαντική επιλογή στους πελάτες του! Υπάρχει βέβαια και κατάλογος κρασιών σε ποτήρι, εντούτοις δεν είναι περιοριστικός, αλλά αποτελεί τις προτάσεις του καταστήματος. Οι τιμές τόσο για κρασί σε ποτήρι όσο και σε φιάλη είναι σωστές, χωρίς υπερβολές.

Εκεί όμως που το Vein Cheese & Wine Bar κυριολεκτικά "λάμπει" είναι η κουζίνα του. Τα 22 περίπου διαφορετικά πιάτα που θα συνοδεύσουν όποιο κρασί επιλέξετε είναι από πολύ καλά έως εξαιρετικά! Σημειώστε ότι είναι περισσότερα από όσα στην αρχική μου επίσκεψη, και η εντύπωσή μου είναι ότι σήμερα ο κατάλογος των πιάτων είναι πληρέστερος, με σωστή επιλογή γεύσεων.


Ένα άλλο πολύ θετικό σημείο είναι η σφιχτή πια ομάδα των συνεργατών, το team που υποστηρίζει τη Δέσποινα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών. Όπως και η Δέσποινα μου δήλωσε, έχει πια δημιουργήσει τη δική της σταθερή ομάδα, και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό φαίνεται. Το service είναι άριστο, με γρήγορη εξυπηρέτηση, με φιλικότητα προς τον πελάτη, με προθυμία συμβουλών και ελαχιστοποίηση της μόνιμης πια στη χώρα μας σχέση "λατρείας" των όσων σερβίρουν με τα... παπούτσια τους, που τα κοιτάζουν συνεχώς αντί τους πελάτες!

Αξίζει να επισκεφθείτε το Vein Wine Bar & Bistro; Ασφαλώς και αξίζει, θα περάσετε μια πολύ ευχάριστη βραδιά!
Θα πρέπει να το συστήσετε στους φίλους σας; Θα σας πω ανεπιφύλακτα ΝΑΙ, και μάλλον θα το κάνετε οπωσδήποτε μετά την πρώτη σας επίσκεψη

Όταν το επισκεφθείτε, θα σας συνιστούσα να παραγγείλετε οπωσδήποτε το πραγματικά υπέροχο Chèvre Cottin, το διάσημο τυρί της κοιλάδας του Λίγηρα παλαιωμένο με μέλι και τρούφα, το Carpaccio μόσχου με flakes παρμεζάνας και αρωματική μους λεμονιού, τους επίσης εξαιρετικούς και πολύ πρωτότυπους λουκουμάδες γαρίδας με πικάντικη μους τσίλι ή το ζουμερό και πεντανόστιμο Ribeye blank angus με τις φλύδες παρμεζάνας, φύλλα ρόκας και μους τρούφας. Αν πάλι δεν θέλετε να πάρετε… κιλά, μπορείτε να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι εσείς και οι παρέα σας με τα πλατώ τυριών και αλλαντικών, ή με κάποιο επό τα υπόλοιπα γευστικότατα πιάτα.

Αν πάλι θέλετε να συνοδεύστε τα καλούδια και το κρασί του Vein με μουσική, κλείστε τραπέζι σε μια από τις μουσικές του βραδιές που διοργανώνονται πολύ συχνά. Για να κλείσετε το τραπέζι σας, τηλεφωνείστε στα 2155159777 – 6983863324.


Με μια ματιά
Διεύθυνση:Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα
Τηλέφωνο:21 5501 3877 - 6983863324 
email:info@veinbar.gr 
Ιστότοπος:
http://www.veinbar.gr/
 
Ώρες Λειτουργίας:10:00 π.μ. - 2:00 π.μ. 
Προβολή στο Χάρτη:Δείτε στο χάρτη 
Πληροφορίες:Από το Facebook: 
 
Αξιολόγηση
Εμφάνιση χώρου
-περιβάλλον:
Πολύ καλός, άνετος και ευχάριστος χώρος, με πολύ ποιοτικό σχεδιασμό. Εξαιρετική μουσική
Εξυπηρέτηση:Πολύ καλή, γρήγορο και σωστό Service, "δεμένο" team συνεργατών
Γνώση αντικειμένου:Προσωπικό ενημερωμένο, με πρόταση και ανάλυση του κρασιού που διαλέχτηκε
Λίστα  κρασιών σε φιάλη:Πολύ καλή, με πολλές (150) και ποιοτικές επιλογές, καί όλες και σε ποτήρι
Λίστα  κρασιών σε ποτήρι:Όλες οι ετικέττες και σε ποτήρι.
Κουζίνα, συνοδευτικά:Εξαιρετική, τόσο σε ποιότητα όσο και σε αριθμό επιλογών
Τιμές:Ποτήρι 75ml 3-6€, 150ml 6-10€, τιμές συνοδευτικών λογικές.
Παρατηρήσεις:Επιτρέπεται το κάπνισμα
Παρκάρισμα στο δρόμο, χωρίς πρόβλημα.
 
Συνολική εκτίμηση:Προτείνεται ανεπιφύλακτα


Στην υγειά σας!Τάσος Πικούνης

 

Μοιραστείτε το άρθρο: