Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ο Γιάννης Βογιατζής νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Οινοποιία Μπουτάρη

Ο Γιάννης Βογιατζής νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Οινοποιία Μπουτάρη
Από τον Τ. Πικούνη

Μου είναι δύσκολο να παραθέσω απλά ένα Δελτίο Τυπου για την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, στην οινοποιία Μπουτάρη από το Γιάννη Βογιατζή. Και αυτό γιατί ο Γιάννης είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος, εξαιρετικός φίλος με τον οποίο έχουμε συζητήσει άπειρες ώρες για το κρασί, και έχω κερδίσει γνώσεις από το Γιάννη που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να μου τις χαρίσει. Άνθρωπος προσιτός, προσηνής, ευχάριστος, εξαιρετικός οινοποιός με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, και μια πραγματικά «ζωντανή ιστορία» του ελληνικού κρασιού.

Τα «τυπικά» θα τα διαβάσετε στο επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου. Τα ουσιαστικά είναι πολύ περισσοτερα και σημαντικά: Η ανάληψη της διεύθυνσης μιας ιστορικής Οινοποιίας σαν την Μπουτάρης Α.Ε. απο το Γιάννη Βογιατζή σηματοδοτεί μια αλλαγή φρουράς που πιστεύω οτι θα έχει θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στην Μπουτάρης Α.Ε. αλλά σε όλη την βιομηχανία οίνου στην Ελλάδα. Είναι μια αλλαγή που γίνεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες για το ελληνικό κρασί, για να φέρει όλα όσα απαιτούνται σήμερα ώστε να προχωρήσει μπροστά: Οργάνωση, εκσυγχρονισμό, εξορθολογισμό πρακτικών, οικονομίες κλίμακας, εξωστρέφεια....

Ο Γιάννης Βογιατζής έχει τις γνώσεις, την τεράστια εμπειρία αλλά και τη θεληση να τις φέρει σε πέρας. Προσωπικά πιστεύω ότι από τη νέα του θέση, θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ιστορική οινοποιία ώστε να αξιοποιήσει το τεράστιο δυναμικό της και να πάρει την ηγετική θέση που της αξίζει.

Σου εύχομαι από καρδιάς, Γιάννη, συγχαρητήρια, καλή επιτυχία, καλή δύναμη και ευόδωση του δύσκολου έργου που αναλαμβάνεις.Ο Δρ Ιωάννης Βογιατζής, ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες οινολόγους και μέχρι σήμερα Διευθυντής Οινολογικού & Παραγωγής της οινοποιίας Μπουτάρη, αναλαμβάνει από 1η Φεβρουαρίου 2016 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, στην οινοποιία Μπουτάρη.
Τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου και Προέδρου κατέχει μέχρι σήμερα ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, ο οποίος θα συνεχίσει στη διοίκηση της εταιρίας από τη θέση του Προέδρου.

Με σπουδές στην οινολογία στο Πανεπιστήµιο του Mπορντώ της Γαλλίας και σηµαντική εμπειρία στην Eλληνική οινοπαραγωγή, αλλά και με μακρόχρονη συμμετοχή στις συλλογικές δραστηριότητες, ο Δρ. Βογιατζής είχε πάντα ως στόχο την ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών και των αυθεντικών αμπελότοπων της πατρίδας μας. Είναι διδάκτωρ Οινολογίας και Αμπελουργίας του Πανεπιστημίου του Bordeaux και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Οίνου, ενώ την τρέχουσα περίοδο ασκεί και τα καθήκοντα του προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Στην οινοποιία Μπουτάρη, ο Δρ. Ι. Βογιατζής προσελήφθη το 1984 μετά την ολοκλήρωση της διατριβής του, ως οινολόγος και Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης. Διαδοχικά, τα επόμενα χρόνια ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Οινολογικού Τμήματος, καθώς και τη Διεύθυνση Παραγωγής, θέσεις τις οποίες διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Σχολιάζοντας τα νέα καθήκοντα του Δρ. Ι. Βογιατζή, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, ανέφερε σχετικά: «Η παραλαβή της σκυτάλης στην ηγεσία της εταιρίας από τον Γιάννη Βογιατζή αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της πρωτοπορίας που χαρακτηρίζει την εταιρία από την ίδρυσή της. Η ιστορία και η προσωπικότητα του Γιάννη στο χώρο της οινοποιίας εξασφαλίζουν τη λαμπρή συνέχεια της εταιρίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο. Η οικογένεια Μπουτάρη και οι εργαζόμενοι της εταιρίας του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον καινούργιο του ρόλο».

Αντίστοιχα ο Δρ. Ι. Βογιατζής, σχολίασε: «Σκοπεύω να "χτίσω" πάνω στα ισχυρά επιχειρηματικά θεμέλια που έχουν δημιουργηθεί κατά τη μακρόχρονη πορεία της οινοποιίας Μπουτάρη. Γνωρίζω πολύ καλά τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά και έχω την πεποίθηση ότι, εγώ και η υπόλοιπη διοικητική ομάδα μαζί με τον Κωνσταντίνο Μπουτάρη, αξιοποιώντας τις αδιαμφισβήτητες παραδοσιακές κατακτήσεις της εταιρίας θα καταφέρουμε με καινοτόμα και αποτελεσματική σκέψη να κινήσουμε μπροστά την εταιρία, στο επόμενο επίπεδο, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της σημερινής εποχής και του αύριο».


Τάσος Πικούνης

 

Μοιραστείτε το άρθρο: