| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

To Noma πρώτο εστιατόριο στον κόσμο!

René Redzepi

Οι φίλοι της υψηλής εστίασης μπορούν επιτέλους να χαμογελάσουν:

Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο - μια εκδήλωση που θεωρείται Όσκαρ του κόσμου της καλής εστίασης – είναι πάλι εδώ, μετά την περυσινή αναγκαστική παύση λόγω κοροναιού. Τελικά επέστρεψε και τα δύο εστιατόρια στην κορυφή της λίστας βρίσκονται στην Κοπεγχάγη! Η Νο.1 θέση φέτος πηγαίνει σε αυτό που είναι ίσως σήμερα το πιο γνωστό όνομα στη γαστρονομία: το Noma. Το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin του Δανού (Αλβανού την καταγωγή) σεφ René Redzepi άνοιξε για πρώτη φορά στη γειτονιά Christianhavn της Κοπεγχάγης το 2003 και πήρε για πρώτη φορά την κορυφαία θέση στα βραβεία των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο το 2010.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Τρύγος 2021 στα κτήματα Σιγάλα και Κυρ-Γιάννη

Δυό από τα πιό σημαντικά Κτήματα στη χώρα μας, το Κτήμα Σιγάλα στη Σαντορίνη και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη σε Νάουσα και Αμύνταιο, μας ενημερώνουν σχετικά με την πορεία ενός πραγματικά δύσκολου Τρύγου του 2021, χωρίς εντούτοις να χάνουν την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα προκύψουν εξαιρετικά κρασιά!

Διαβάστε Περισσότερα

Τρύγος 2021- Κτήμα Παλυβού

Η Ευαγγελία Παλυβού, Οινολόγος του Κτήματος Παλυβού, μιλά στο House of Wine για τη εξέλιξη του Τρύγου του 2021,  ένός πολύ δύσκολου τρύγου με δύσκολη συνέχεια μέσα στο οινοποιείο.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποτελέσματα του σημαντικότερου Διαγωνισμού Οίνου του κόσμου: Decanter Awards, τα Ελληνικά Μετάλλια

Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα του μεγαλύτερου και σημαντικότερου διαγωνισμού Οίνου στον κόσμο ανακοινώθηκαν χθες 7 Ιουλίου: Ο διαγωνισμός Decanter World Wine Awards (ή σε συντομία DWWA), έχει τη μεγαλύτερη παγκόσμια εμβέλεια από οποιοδήποτε άλλο διαγωνισμό οίνου. Είναι η αξιόπιστη σχέση που έχει το περιοδικό Decanter - το κορυφαίο περιοδικό οίνου στον κόσμο - με ένα διεθνές κοινό τόσο καταναλωτών όσο και εμπόρων που κάνει τον DWWA να ξεχωρίζει από τους άλλους διεθνείς διαγωνισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Concours Mondial de Bruxelles: Έξω πάμε (αρκετά) καλά!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 28ου Διαγωνισμού Concours Mondial de Bruxelles, ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς Οίνου στον κόσμο. Παρόλο που η πανδημία συνεχίζεται και η διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας παραμένει ένα πολύ δύσκολο έργο, ο διαγωνισμός επέλεξε να μην αναβληθεί, προς το συμφέρον της βιομηχανίας οίνου, διατηρώντας ταυτόχρονα άψογα τα  πρωτόκολλα που απαιτεί η πανδημία, αλλά και αυτά του διαγωνισμού. Πάνω από 9 ημέρες, περισσότεροι από 300 διεθνείς κριτές δοκίμασαν τα κρασιά του Διαγωνισμού

Διαβάστε Περισσότερα

5 από τα πιο ακριβά λευκά κρασιά στον κόσμο

Είναι δύσκολο να αρνηθείς ένα ποτό, ειδικά αν είναι ένα ποτήρι αφρώδες και δροσιστικό λευκό κρασί. Οι γιορτές είναι σχεδόν… θλιβερές χωρίς κρασί στο μενού. Τα τραγούδια γράφονται για το κρασί, ακόμη και ο Ιησούς Χριστός έκανε ένα θαύμα όταν στο γάμο της Κανά που παρακολούθησε εξαντλήθηκε το κρασί! Τα λευκά κρασιά, ιδιαίτερα, είναι αρκετά δημοφιλή σήμερα. Όμως, καθώς η παλαίωση «γλυκαίνει» το κρασί, προσθέτει επίσης μεγαλύτερη αξία σε αυτό. Τα κρασιά που αποθηκεύονται σε κελάρια για δεκαετίες όχι μόνο διαθέτουν υπέροχη γεύση και άρωμα, αλλά έχουν τιμές τόσο υψηλές που μόνο λίγοι ελίτ θα έχουν ποτέ το προνόμιο να τα καταναλώνουν. Εδώ παραθέτουμε τα 5 πιο ακριβά λευκά κρασιά στον κόσμο, από τα οποία τα 4 είναι Chardonnay!

Διαβάστε Περισσότερα

Οι Οινοποιοί της Κεφαλονιάς οργανώνονται!

Mια ευχάριστη είδηση απο τους αμπελώνες της Κεφαλονιάς! Οι παραγωγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς “Kefalonian Wines”. Τα οινοποιεία του Kefalonia Wines αποφάσισαν να έρθουν μαζί και να προγραμματίσουν δράσεις προβολής και εξωστρέφειας για την ενίσχυση του brand name του κεφαλονίτικου και ιθακήσιου οίνου με στόχο να τα γνωρίσει και το ευρύτερο κοινό. Πολλά συγχαρητήρια από όλους εμάς στο House of Wine για την πρωτοβουλία και καλή επιτυχία στους στόχους !.

Διαβάστε Περισσότερα

Νευροοινολογία: Ασκήστε το μυαλό σας με δοκιμές κρασιών!

Οποιοσδήποτε γευσιγνώστης η/και wine snob που... σέβεται τον τίτλο του, πιστεύει ότι, παρά την θεωρούμενη αρνητική χροιά του όρου, η «ετικέτα» αυτή πρέπει να... φοριέται σαν σήμα τιμής!. Σίγουρα, ορισμένοι λάτρεις της μπύρας ή, ακόμη χειρότερα, οι περιστασιακοί πότες κρασιού μπορεί να βρίσκουν αυτό το σνομπισμό άξιο χλευασμού, αλλά σαφώς δεν καταλαβαίνουν τη δυσκολία, την επιδεξιότητα και την αφοσίωση που απαιτούνται για να γίνουν οι απανταχού γευσιγνώστες/wine snobs άξιοι αυτού του τίτλου!

Διαβάστε Περισσότερα

Θα μπορούσαν οι τανίνες να βοηθήσουν στη θεραπεία του Covid-19;

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα τανικά οξέα, που βρίσκονται στα φυτά και, κυρίως, στα σταφύλια, μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή του COVID-19. Τα ευρήματα δεν δείχνουν ότι ένα μπουκάλι... Barolo είναι θεραπευτικό, αλλά η μελέτη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικές θεραπείες. Ενώ οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει εμβόλια με ρυθμό ρεκόρ, άλλοι έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους σε θεραπείες για ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί με COVID-19, εξετάζοντας πώς να καταστέλλουν τη ιογενή δραστηριότητα όταν ένας ασθενής προκύψει θετικός στον ιό.

Διαβάστε Περισσότερα

Νέος αέρας στα επίσημα δείπνα της ΠτΔ: Μενού και Κρασιά

Επιτέλους! Φαίνεται πιά ότι μπαίνει οριστικό τέλος στο «μενού της σφυρίδας», που αποτελούσε κυρίως πιάτο σε αναρίθμητα επίσημα δείπνα στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στα «Φιλέτα γλώσσας Meuniere» και τα παγωτά «Saint Honore»...Γιατί  είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιλέγει ένα δημοφιλή chef εκτός Προεδρίας της Δημοκρατίας, τον καταξιωμένο Λευτέρη Λαζάρου για να οργανώσει το επίσημο δείπνο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο