| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Υπάρχουν τελικά "γυναικεία κρασιά";

Υπάρχουν τελικά γυναικεία κρασιά;
Από τον Τ. Πικούνη

Τώρα που πέρασε η Ημέρα της Γυναίκας... να λύσουμε ένα φλέγον πρόβλημα: υπάρχουν τελικά γυναικεία κρασιά;

Στο ερώτημα που έθεσε το House of Wine στις 7 γυναίκες του κρασιού με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, και οι 7 απάντησαν κατηγορηματικά ΟΧΙ! Μιά politically corect απάντηση, με την οποία -όπως συχνά συμβαίνει με ότι politically correct- διαφωνώ!

Διαφωνώ γιατί το ερώτημα είναι παγίδα! Εμπεριέχει δύο ξεχωριστές ερωτήσεις: η πρώτη είναι αν «υπάρχουν κρασιά που αρέσουν ή πίνουν μόνο οι γυναίκες». Κάποτε αυτό ήταν ευρύτατα πιστευτό, και τα ροζέ κρασιά θεωρούνταν κρασιά που αρέσουν μόνο στις γυναίκες! Αυτή η θεωρία βέβαια καταρρίφθηκε στην πράξη, αφού σήμερα τα ροζέ πίνονται από τους πάντες αλλά και τα θεωρούμενα κάποτε «αντρικά» κρασιά, τα υπερτανικά κόκκινα με οινόπνευμα στα ουράνια αποτελούν επιλογές πολλών γυναικών!

Επομένως... πάμε στην δεύτερη «κρυφή» ερώτηση: Υπάρχουν λοιπόν γυναικεία κρασιά με την έννοια των γυναικείων χαρακτηριστικών, της θηλυκότητας του κρασιού; Και βέβαια υπάρχουν: κρασιά υπέρκομψα, χαριτωμένα, ελαφρά, ευωδιαστά με γυναικεία αρώματα. Που τα απολαμβάνουν όμως τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες.

Προσωπικά, όταν χαρακτηρίζω ένα κρασί «γυναικείο» ή καλύτερα «θηλυκό» αυτό ακριβώς εννοώ. Ισως θα ήταν καλύτερα αν υιοθετούσαμε αυτό τον χαρακτηρισμό για τα κρασιά με γυναικεία χαρακτηριστικά και να χαρίζαμε τον όρο «γυναικεία» σε κρασιά που απευθύνονται στη γυναίκα και πίνουν μονο γυναίκες.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα είναι... δύο: Όχι, δεν υπάρχουν γυναικεία κρασιά, ναί, υπάρχουν θηλυκά κρασιά!

Στην υγειά λοιπών των γυναικών με ένα από τα τόσα υπέροχα, θηλυκά κρασιά!
Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: