Το κρασί των πάγων
- Γράφει η/ο Ted Lelekas
- 8 Ιαν 2012
Τις προάλλες που ο χιονιάς είχε καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής (και του κήπου μου), καθόμουν και σκεφτόμουν πως θα είναι να κάνει κανείς τρύγο σταφυλιών μέσα στην παγωνιά και στο χιόνι. Γιατί ομολογώ ότι έχω τρυγήσει σταφύλια κάτω από διάφορες καιρικές συνθήκες (από λιακάδα και καύσωνα μέχρι αρκετή... ψύχρα), αλλά στο χιόνι δεν το έχω κάνει ακόμα. Που θα μου πάει, όμως, θα γίνει κι αυτό. Για την ώρα, πάντως, κρυώνω και μόνο που το σκέφτομαι. Θέλω όμως να σας μιλήσω γι αυτό, γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι και εξαιρετικά απολαυστικό. Ναι, αναφέρομαι στο γλυκό κρασί των πάγων, στο Eiswein.