| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00

Διάπορος Magnum 2015

Βαθμολογία:
91% of 100 8
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
81,80 €
SKU
M319
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
Πήρε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα Ελληνικά ερυθρά αμέσως μόλις βγήκε στην αγορά. Ένα δυνατό κόκκινο κρασί για πολύ ιδιαίτερες στιγμές, αλλά και για πολύ εκλεκτές γεύσεις.
Επιλεγμένη ερυθρή ετικέτα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη με συναισθηματική αξία για την οικογένεια Μπουτάρη, που αντικατοπτρίζεται στο όμορφο αυτό κρασί. Ένα πολύ καλό Ξινόμαυρο που, με την προσθήκη μίας μικρής ποσότητας Syrah, αποκτά πικάντικο χαρακτήρα. Βελούδινο αλλά και "ζόρικο" όπου χρειάζεται το κρασί αυτό προορίζεται για γευστικούς συνδυασμούς υψηλού επιπέδου.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
Περιγραφή Παραγωγού Απο το μπουκέτο που αναδύεται στο ποτήρι, ο γευσιγνώστης συνειδητοποιεί αμέσως την διαφοροποίηση αυτού του Ξινόμαυρου: ώριμα μαύρα φρούτα σε ένα πολύπλοκο δέσιμο με αρώματα μαύρης σοκολάτας, ξανθού καπνού και πιπεριού, σημάδια των 20 μηνών παρουσίας της δρυός. Στο στόμα, λαμβάνει γενναιόδωρα τις καλά δομημένες, σμιλεμένες τανίνες, που έχουν ριζώσει σε ένα στρώμα λιπαρότητας. Η επίγευσή του κρατά για ώρα σε διέγερση τα αισθητήρια της γλώσσας.
Αμπελώνας
Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος αποτελεί ένα μωσαϊκό ποικίλων τύπων με μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα.
Για τη Διάπορο επιλέγεται το Ξινόμαυρο από την καρδιά του αμπελοτεμαχίου 5. Το έδαφος διαθέτει σημαντική κλίση (20%), ενώ είναι αργιλοπηλώδες με υψηλό ρΗ. Η απόδοση των πρέμνων σε αυτό το τεμάχιο δεν ξεπερνά τα 650 kg/στρ, με το φορτίο να χαρακτηρίζεται από αραιοραγία, μικροραγία και ενίοτε από απουσία γιγάρτων στη ράγα.
Οινοποίηση
Στην πρώτη ύλη ασκούμε περίοδο προζυμωτικής εκχύλισης 7 ημερών σε θερμοκρασία 12°C και σε πλήρως αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Η ζύμωση, η οποία διαρκεί είκοσι μέρες, εκτελείται κατά 60% σε κλασικούς οινοποιητές και κατά 40% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο pigeage. Η θερμοκρασία της αλκοολικής ζύμωσης συντηρείται στους 28-31°C και σ’αυτά τα επίπεδα παραμένει για μία μεταζυμωτική εκχύλιση 5-7 ημερών.
Η οινοποίηση και εξέλιξη αυτού του χαρμανιού έχει ως στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη σταθεροποίηση του χρώματος του Ξινόμαυρου καθώς και το «μαλάκωμα» των τανινών του. Έτσι, η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε 100% καινούρια βαρέλια, ενώ εφαρμόζονται προγράμματα μικροοξυγονώσεων και batonnage. Μετά την πάροδο των πρώτων 6 μηνών από τη γέννηση του κρασιού, το ποσοστό καινούριας ξυλείας θα μειωθεί στο 15-20%.
Ταυτότητα Οίνου
Τύπος: Ξηρός ερυθρός
Κατηγορία: Τοπικός Ημαθίας
Προέλευση: Επιλεγμένα αγροτεμάχια του Κτήματος στο Γιανακοχώρι
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 87%, Syrah 13%
Ωρίμανση: 22 μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια 225L και 6 μήνες αναγωγική παλαίωση στη φιάλη
Δυνατότητα παλαίωσης: 10-12 έτη
Συνδυασμός με φαγητό: Κρασί με μεγάλη γευστική συμπύκνωση, που δίνει τη δυνατότητα γαστρονομικών συνδυασμών υψηλής έντασης. Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα, κυνήγια και κόκκινα κρέατα μαγειρεμένα με σάλτσες φρούτων.
Χρώμα Ερυθρός
Διεθνής Ποικιλία Syrah
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Κατηγορία Ποιότητας Ημαθία ΠΓΕ
Χρονιά 2015
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Μακεδονία/Νάουσα
Ποσότητα 1500ml
Φιάλη 1.5lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 14.5%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά πολύπλοκα με μεγάλη συμπύκνωση
Ταιριάζει εξαιρετικά με Αγριογούρουνο ψητό, αρνάκι στο φούρνο, παλαιωμένα κίτρινα τυριά.
Ταιριάζει με Κρέας Αρνίσιο Ψητό Φούρνου, Κυνήγι Ψητό Σχάρας, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Παλαιωμένο
Διακρίσεις 2009

Διάπορος 2005
International Thessaloniki Wine Competition Silver
Τύπος Κιβωτίου Ξυλοκιβώτιο

Αναζητήστε παρόμοια κρασιά