Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!
(με ΦΠΑ): 0,00 €
Παραγωγός | Κυρ Γιάννη (Κτήμα) |
---|---|
Περιγραφή Παραγωγού | Απο το μπουκέτο που αναδύεται στο ποτήρι, ο γευσιγνώστης συνειδητοποιεί αμέσως την διαφοροποίηση αυτού του Ξινόμαυρου: ώριμα μαύρα φρούτα σε ένα πολύπλοκο δέσιμο με αρώματα μαύρης σοκολάτας, ξανθού καπνού και πιπεριού, σημάδια των 20 μηνών παρουσίας της δρυός. Στο στόμα, λαμβάνει γενναιόδωρα τις καλά δομημένες, σμιλεμένες τανίνες, που έχουν ριζώσει σε ένα στρώμα λιπαρότητας. Η επίγευσή του κρατά για ώρα σε διέγερση τα αισθητήρια της γλώσσας.
Αμπελώνας Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος αποτελεί ένα μωσαϊκό ποικίλων τύπων με μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα. Για τη Διάπορο επιλέγεται το Ξινόμαυρο από την καρδιά του αμπελοτεμαχίου 5. Το έδαφος διαθέτει σημαντική κλίση (20%), ενώ είναι αργιλοπηλώδες με υψηλό ρΗ. Η απόδοση των πρέμνων σε αυτό το τεμάχιο δεν ξεπερνά τα 650 kg/στρ, με το φορτίο να χαρακτηρίζεται από αραιοραγία, μικροραγία και ενίοτε από απουσία γιγάρτων στη ράγα. Οινοποίηση Στην πρώτη ύλη ασκούμε περίοδο προζυμωτικής εκχύλισης 7 ημερών σε θερμοκρασία 12°C και σε πλήρως αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Η ζύμωση, η οποία διαρκεί είκοσι μέρες, εκτελείται κατά 60% σε κλασικούς οινοποιητές και κατά 40% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο pigeage. Η θερμοκρασία της αλκοολικής ζύμωσης συντηρείται στους 28-31°C και σ’αυτά τα επίπεδα παραμένει για μία μεταζυμωτική εκχύλιση 5-7 ημερών. Η οινοποίηση και εξέλιξη αυτού του χαρμανιού έχει ως στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη σταθεροποίηση του χρώματος του Ξινόμαυρου καθώς και το «μαλάκωμα» των τανινών του. Έτσι, η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε 100% καινούρια βαρέλια, ενώ εφαρμόζονται προγράμματα μικροοξυγονώσεων και batonnage. Μετά την πάροδο των πρώτων 6 μηνών από τη γέννηση του κρασιού, το ποσοστό καινούριας ξυλείας θα μειωθεί στο 15-20%. Ταυτότητα Οίνου Τύπος: Ξηρός ερυθρός Κατηγορία: Τοπικός Ημαθίας Προέλευση: Επιλεγμένα αγροτεμάχια του Κτήματος στο Γιανακοχώρι Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 87%, Syrah 13% Ωρίμανση: 22 μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια 225L και 6 μήνες αναγωγική παλαίωση στη φιάλη Δυνατότητα παλαίωσης: 10-12 έτη Συνδυασμός με φαγητό: Κρασί με μεγάλη γευστική συμπύκνωση, που δίνει τη δυνατότητα γαστρονομικών συνδυασμών υψηλής έντασης. Συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα στη σχάρα, κυνήγια και κόκκινα κρέατα μαγειρεμένα με σάλτσες φρούτων. |
Χρώμα | Ερυθρός |
Διεθνής Ποικιλία | Syrah ![]() |
Ελληνική Ποικιλία | Ξινόμαυρο |
Κατηγορία Ποιότητας | Ημαθία ΠΓΕ |
Χρονιά | 2016 |
Χώρα Προέλευσης | Ελλάδα |
Περιοχή | Μακεδονία/Νάουσα |
Ποσότητα | 750ml |
Φιάλη | 0.75lt |
Ξηρότητα | Ξηρός |
Κατάσταση | Ήπιος |
Αλκοόλ | 14.5% |
Πότε να το πιείτε | Επιδέχεται Παλαίωση |
Γευστικός Χαρακτήρας | Ερυθρά πολύπλοκα με μεγάλη συμπύκνωση |
Ταιριάζει εξαιρετικά με | Αγριογούρουνο ψητό, αρνάκι στο φούρνο, παλαιωμένα κίτρινα τυριά |
Ταιριάζει με | Κρέας Αρνίσιο Ψητό Φούρνου, Κυνήγι Ψητό Σχάρας, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Παλαιωμένο |
Διακρίσεις | 2010
Διάπορος 2007 OINOTHIKI 2010 WINE GUIDE Silver 2009 Διάπορος 2005 International Thessaloniki Wine Competition Silver |
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Ένα καταπληκτικό κρασί, διαφήμιση της βορείου Ελλάδος.
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Φανταστική επιλογή κρασιού
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
τελειο
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Ίσως το καλύτερο ερυθρό του συγκεκριμένου κτήματος!
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
Εξαιρετικό κρασί της χρονιάς 2015. Η παλαίωση του ασφαλώς θα βελτιώση ακόμα την ποιότητα του.
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
Αρκετα ακριβο ομως
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
Ενα κρασι απο παραγωγο που γνωριζει απο κρασι και βεβαια με απαραμιλλη ποιοτητα.
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
Υπεροχο ξινομαυρο, νομιζω το καλυτερο του κτηματος..
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
Ενα κορυφαιο ξινομαυρο με ακομη περαιτερω δυνατοτητες εξελιξης..
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Με δυνατότητα μακράς παλαίωσης.
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Απίστευτο κρασί! Τρομερά αρώματα φρούτων. Αν ήταν λιγάκι φθηνότερο θα ταν καθημερινή μου επιλογή!
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Ένα απο τα ωραιότερα κρασιά, το Ξινόμαυρο με τη προσθήκη Syrah δίνει φοβερή γεύση καπνού, σοκολάτας και μαύρα φρούτα, δυνατό σώμα και ισορροπημένες τανίνες. Το συνδυάσαμε με αγριογούρονο.
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
Δυστυχώς λίγο ακριβό
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
καλο οχι ομως σε αυτην την τιμη!!!!!!
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Εξαιρετικό ,με τη προσθήκη ελάχιστου Syrah φτάνει το ξινόμαυρο πολύ μακριά σε νέα στάνταρ
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
medium+ Body with bright fruit, cherries, blackberry jam, tomatoe, well integrated medium + Tannins
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
Ένα καλό κόκκινο κρασί από το οποίο όμως περίμενα περισσότερη δύναμη στο σώμα του και μια αίσθηση πληρότητας που ομολογώ πως δεν την βρήκα. Δεν είναι καθημερινότητας κρασί αλλά, θεωρώ ότι είναι πολύ ακριβό γι' αυτό που προσφέρει.
Τιμή | |
---|---|
Ποιότητα |
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ (ΡΟΓΑ-ΡΟΓΑ) ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ''ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ''.
Ποιότητα | |
---|---|
Τιμή |
Δύναμη & πολυπλοκότητα, ένα από τα καλύτερα ερυθρά που έχω δοκιμάσει.
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.
Παρακαλώ περιμένετε...