Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Ελληνική κουζίνα

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο

8,90 €
Από ντολμαδάκια γιαλαντζί μέχρι καρμπονάρα με αυγοτάραχο και Bloody Mary με ούζο και γαρίδες, ο Χριστόφορος Πέσκιας δίνει νέα πνοή στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική.

Εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν το προϊόν είναι ξανα διαθέσιμο

Στο βιβλίο «Ελληνική κουζίνα» ο Χριστόφορος Πέσκιας δίνει νέα πνοή στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική, συνδυάζοντας ελληνικά προϊόντα με ξένες τεχνικές.

Στο βιβλίο βρίσκουμε συνταγές παραδοσιακές, περασμένες μέσα από το πρίσμα ενός επαγγελματία της μαγειρικής, αλλά και συνταγές που βασίζονται μεν στην παραδοσιακή κουζίνα, αλλά αλλάζουν φόρμα, όπως οι Μελιτζάνες ιμάμ με παγωτό φέτας, η Μους χαλβά και τα Σουτζουκάκια ταρτάρ. Η πιο σημαντική όμως συμβολή του συγγραφέα είναι ότι μέσα από αυτό το βιβλίο επιχειρεί να «χαρτογραφήσει» την ελληνική παραγωγή τροφίμων και να μας ξανασυστήσει διακεκριμένα προϊόντα της πατρίδας μας: απάκι και λούντζα, τόνο Αλοννήσου και μανούρι, σταμναγκάθι και συμιακό γαριδάκι. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες πρωτότυπες, πεντανόστιμες συνταγές για κύρια πιάτα με κρέας ή ψάρι, αλλά και για σαλάτες, τάρτες, σούπες και γλυκά.

Για τον συγγραφέα: Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε ?ιοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 1992, δούλεψε για 3 χρόνια στο εστιατόριο «Dash» στην Κηφισιά. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε για λίγο στο εστιατόριο «Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως» και έπειτα στο «Rock ’n’ Roll» και το «Balthazar». Στη συνέχεια ταξίδεψε για ένα διάστημα στην Ευρώπη για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στον Ferran Adria, τον Mark Menaux και τον Joel Robuchon, πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο «48». Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση. Το 2007 και το 2008, μάλιστα, ήταν στη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου του περιοδικού «Restaurant Magazine». Ακολούθησε η συνεργασία του με την εταιρεία Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων «Dakos», που βασίζονται στη μοντέρνα κρητική κουζίνα. Το 2009 βραβεύτηκε ως «Σεφ της χρονιάς» από το περιοδικό «Αθηνόραμα» και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος». Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες τεχνικές και τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, ο Χριστόφορος Πέσκιας αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ελληνική γαστρονομία.
Εκδότης Η Καθημερινή
Έτος Έκδοσης 2009
Συγγραφέας Χριστόφορος Πέσκιας

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών