Blend or Malt?

16 Νοε 2019

Πήγα βόλτες τον τελευταίο καιρό. Οι βόλτες αυτές είχαν αντικείμενο το whisky, αφού δεν γίνεται να κάνουμε μόνο το κέφι μας με το αγαπημένο μας ποτό, πρέπει να βγάζουμε και χρήμα για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε. Πήγα Αράχωβα, πήγα Θεσσαλονίκη, πήγα και στο Athens Bar Show, όπως είδατε και στο σχετικό άρθρο. Τουλάχιστον δυο φορές, μου τέθηκε ένα ερώτημα. Αν προτιμάω malt, ή blend. Απάντησα και στις δυο περιπτώσεις, πως μου αρέσει το καλό whisky. Πάμε να το εξερευνήσουμε λίγο.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk
Στην γευσιγνωσία της περασμένης Τετάρτης στο #inthehouse bar του House of Wine με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, δοκιμάσαμε εξαιρετικά κρασιά της Αυστραλίας, λευκά και κόκκινα. Τα πρώτα λευκά ήσαν κάποια θαυμάσια Riesling. Εκτάκτως προστέθηκε ένα ακόμα Riesling από τον Κωνσταντίνο, αλλά με κρυμμένη ετικέτα. Οταν δοκιμάστηκαν και τα τρία, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να τα αξιολογήσουν, και αμέσως μετά ο Κωνσταντίνος αποκάλυψε την ταυτότητα του τρίτου Riesling: Ήταν το... Ασύρτικο του Jim Barry! Και κανείς δεν είχε καταλάβει οτι δεν ήταν Riesling!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο
Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά τα ‘Οινοτικά’, η εκδήλωση που ταξιδεύει τα Κρητικά κρασιά στην Αθήνα. 26 οινοποιοί από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές του νησιού έδωσαν το παρόν και κέρδισαν την εκτίμηση μας! Σε μία πολύ όμορφη διοργάνωση διαπιστώσαμε την συνεχώς ανοδική πορεία του Κρητικού αμπελώνα, που κάθε χρονιά γίνεται όλο και πιο αισθητή. Oι αυτόχθονες ποικιλίες, που ποντάρουν και επενδύουν οι οινοποιοί, ξεχώρισαν και απέδειξαν ότι ο Κρητικός αμπελώνας θα έχει λαμπρό και συναρπαστικό μέλλον. Ακόμα περισσότερο όσο οι παραγωγοί συνεχίζουν την συλλογική δουλειά για την ισχυροποίηση του brand των Wines of Crete!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο
Μια δωδεκάδα φιάλες από καλό γαλλικό κρασί έφτασε στο διαστημικό σταθμό τη Δευτέρα, όχι για τους αστροναύτες, αλλά για την επιστήμη. Το κόκκινο κρασί Bordeaux θα παλαιώσει για ένα χρόνο εκεί πριν επιστρέψει στη Γη. Οι ερευνητές θα μελετήσουν πώς η έλλειψη βαρύτητας και η διαστημική ακτινοβολία επηρεάζουν τη διαδικασία γήρανσης. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν νέες γεύσεις και ιδιότητες για τη βιομηχανία τροφίμων. Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο
Το Ινστιτούτο των Masters of Wine καλωσόρισε επίσημα ως μέλη 14 νέους Masters of Wine στην ετήσια τελετής απονομής των βραβείων της IMW. Οι 14 MW που τιμήθηκαν στην τελετή πέρασαν το τελικό μέρος της εξέτασης MW το 2019 και ανακοινώθηκαν ως Masters of Wine τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Athens Bar Show

9 Νοε 2019

Την εβδομάδα που μας πέρασε, διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά, την δέκατη συγκεκριμένα, η ετήσια γιορτή των μπαρ και των κάθε λογής επαγγελματιών του χώρου. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το

Athens Bar Show

Διαβάστε Περισσότερα
1 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk
Το Le Serre Nuove είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου Τοσκανέζικα κρασιά. Ένα κρασί από το Bolgheri με ‘τεράστιο’ όνομα να το συνοδεύει. Μιλάμε για το Ornellaia, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία σε όλο τον κόσμο με σημαία του το ομώνυμο κρασί. Βρίσκεται στην ιδιοκτησία των Frescobaldi, της οικογένειας που έχει συνδέσει το όνομα της με πολλά ακόμα βαριά ονόματα της παγκόσμιας οινικής σκηνής όπως το Masseto.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Γενέθλια

3 Νοε 2019

Σήμερα έχουμε επέτειο. Ή μήπως δεν λέγεται έτσι? Μου φαίνεται οτι αυτή η λέξη ταιριάζει για παντρεμένα ζευγάρια που τη συγκεκριμένη μέρα κλείνουν κάποιο ή κάποια χρόνια έγγαμου βίου. Εγώ μιλάω για άλλο πράγμα, άρα πρέπει να βρω άλλη λέξη. Μήπως να μιλήσω για γενέθλια? Δε βαριέσαι .Δεν ξέρω αν λέγονται γενέθλια, ή όχι, όποια κι αν είναι η σωστή λέξη, σήμερα κλείνουν πέντε χρόνια, από την ημέρα που συνεργάζομαι με το

House of Wine

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk
Ρώτησα 6 φίλους ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν στο άκουσμα της φράσης ισπανική κουζίνα ή ισπανικές σπεσιαλιτέ. Οι τρεις απάντησαν ‘tapas’ και άλλοι τρεις παέγια! Η Ισπανία εκτός του είναι μία από τις σπουδαιότερες οινοπαραγωγικές χώρες, διαθέτει και πλούσια γαστρονομική κληρονομιά. Οι φρέσκες ποιοτικές πρώτες ύλες και η παράδοση κάνουν την ισπανική κουζίνα ιδιαίτερα ποικιλόμορφη. Προσπαθήσαμε να βρούμε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της χώρας, αυτά που πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε κάποιος ταξιδεύοντας στην χώρα. Τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι μας. Στην Ισπανία θα τα συνοδεύσουμε σίγουρα με ισπανικά κρασιά! Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο
Πριν όχι και πολλά χρόνια, όταν λέγαμε «Ασύρτικο» δεν υπήρχε λόγος να αναφερθούμε στην περιοχή. Το Ασύρτικο ήταν ταυτισμένο με τη Σαντορίνη, όπως και αυτή με το Ασύρτικο. Ναι, υπήρχε Ασύρτικο σε οινοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά αυτό συμμετείχε σε blends, με στόχο να αυξηθεί η οξύτητα του κρασιού. Από τότε κύλισε πολύ νερό (ή μάλλον κρασί!) στο αυλάκι. Σιγά-σιγά μονοποικιλιακά Ασύρτικα εμφανίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, με αυξανόμενους ρυθμούς! Σήμερα θα βρούμε Ασύρτικα στην Αττική, Εύβοια, Αμύνταιο, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χαλκιδική, Νεμέα, και είναι βέβαιο ότι κάποια περιοχή ξεχνάω ή κάποια στρέμματα Ασύρτικου μεγαλώνουν κάπου!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο
Δείτε όλα τα άρθρα