HOW Blog

Τα νέα της αγοράς

Τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, φαίνεται οτι επηρεάζουν σχεδόν τα πάντα, με πρώτο και καλύτερο τον τομέα της ενέργειας και κυρίως των καυσίμων. Κάτι που παρασύρει και τις τιμές σε είδη απαραίτητα για την καθημερινή διαχείριση ενός σπιτιού. Υπάρχει όμωε κι ένας τομέας που δεν επηρεάζεται σχεδόν ποτέ και απο τίποτα. Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με Τα νέα της αγοράς. Πράγματα και θαύματα είδαμε πάλι, σε Γκλασκώβη και Περθ, όπου έλαβαν χώρα οι δυο σημαντικότερες δημοπρασίες whisky, την Κυριακή και τη Δευτέρα αντιστοίχως. Θα πρέπει όμως κάτι να πίνω για να γράφω, οπότε μιας κι είναι λιγάκι νωρίς, θα πάω με λίγο δωδεκάρι Tamdhu και βλέπουμε για πιο μετά. 

Read more

Speyburn

Το λοιπόν, που έλεγε κι η γιαγιά μου η Καλομοίρα. Αφιέρωμα είχαμε την περασμένη εβδομάδα, αφιέρωμα θα έχουμε και σήμερα. Και μάλιστα θα παραμείνουμε στην ίδια περιοχή, αφού πρόκειται να μιλήσουμε για το

Speyburn

Read more

Whisky Faces: Σταύρος Κασιώτης

Δεν πάει πολύ καιρός απο τότε που κάναμε την τελευταία συνέντευξη σε κάποιο whisky face. Στην προκειμένη περίπτωση σήμερα, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη στήλη μας, ένα πραγματικά πολύ σοβαρό whisky face, και μάλιστα θα έλεγα μια παλιοσειρά, αφού είναι ζήτημα να μας χωρίζουν δυο τρια χρόνια. Μαζί μας λοιπόν ο Σταύρος Κασιώτης

Read more

Τι κρύβεται πίσω από την τιμή ενός “ακριβού” κρασιού

Γιάτι ένα κρασί είναι πιο ακριβό από κάποιο άλλο; Ο Χρήστος Λαμπρινόπουλος μας δίνει κάποια σημαντικά στοιχεία από τα κόστη του κρασιού για να μπορούμε να διαβάσουμε τη σημασία της τιμής.

Read more

Glenallachie

Πάει πολύς καιρός που κάναμε κάποιου είδους αφιέρωμα, κι ακόμα περισσότερος, αν αναφερόμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο αποστακτήριο. Για να μη λέω πολλά, σήμερα μιλάμε για το Glenallachie. Πριν κάμποσα χρόνια, σχεδόν κανείς δε γνώριζε την ύπαρξή του, για την Ελλάδα αναφέρομαι, εκτός απο κάτι λίγους φανατικούς και ρομαντικούς, σαν και του λόγου μου. Αλλά και στη Σκωτία ήταν απο τα πλέον ελάχιστα προβεβλημένα. Ώσπου το 2017 άλλαξαν τα πράγματα.

Read more