My Cart

Information
- You can complete your order as a guest - registration is not required
- You can pay with your credit card, with PayPal or with a bank transfer
- International delivery via UPS takes 4-6 work days
Delivery
We can deliver your order via UPS to the following countries:
- Albania
- Austria
- Belgium
- Bulgaria
- Cyprus
- Czech Republic
- Finland
- France
- Germany
- Greece
- Italy
- Latvia
- Luxembourg
- Netherlands
- Poland
- Portugal
- Romania
- Slovenia
- Spain
- Switzerland
- UK
Naoussa Boutari wine cellar or on the table. However you choose to treat one is faithfully serving wine variety and origin, and the one good stead for the buy to give to the aged, or to open.
In order to write your review you must first Login
Producer | Boutari |
---|---|
Producer's Description | The first Greek red bottled wine released in the Greek market. Trademark Xinomavro and Boutari company! Expresses the maximum quality and the potential of the variety and for 6 generations enjoy the taste of Greek introducing young people to experience the red and rewarding loyal friends with steady, timeless quality tou.
Features: b> Typical, classic wine of Naoussa. Deep red with a strong personality. Exudes a rich bouquet of ripe red fruit, blackberry and plum, which coexist with sundried tomato and aromas of aging, cinnamon and wood. Has full body, good balance and structure with soft tannins on the finish tou. Harmony flavors: b> Fits with red meat dishes, such as pork with sundried tomato and cheese, lamb pot in oven, braised beef with pine nuts and raisins. Pasta with spicy red sauce. Yellow cheeses such as Parmesan and feta. Temperatures: b> Serve at 16-18 ° C |
Wine Color | Red |
Greek Grape Variety | Xinomavro |
Quality category | Νάουσα ΠΟΠ |
Vintage | 1995 |
Country | Greece |
Region | Macedonia/Naoussa |
Volume | 750ml |
Bottle Size | 0.75lt |
Dryness | Dry |
Style | Still |
Abv | 12% |
When to Drink | Ages well |
Taste Character | Red intense and tannic |
Excellent match with | Πιάτα κόκκινων κρεάτων, όπως χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί, αρνάκι στη γάστρα σε φούρνο με ξύλα, μοσχαράκι κοκκινιστό με κουκουνάρια και σταφίδες. Ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Κίτρινα τυριά, όπως παρμεζάνα αλλά και φέτα. |
Awards | * International Wine Competition (Greece) 2009 - Silver Medal b> * Oinothiki 2006 - Distinction, first place b> * Ekthsis wine Prowein 2005 - 1 * (good) b> * Wine & Spirit Magazine 2005 - 90/100 b> * International Wine Competition (Greece) 2003 - Silver Medal b> |
Η άποψη του Mark Squires για το eRobertParker.com
Συνεργάτη του Robert Parker για την Ελλάδα
Η Νάουσσα του 2008 -δηλαδή ένα Ξινόμαυρο- είναι πρόσφατη "έκδοση" μιας σωστά τιμολογημένης εμφιάλωσης την οποία έχω καταλήξει να εμπιστεύομαι σαν μια από τις καλύτερες ερυθρές αξίες στην Ελλάδα, συχνά διαθέσιμη στην αγορά κάτω και από την προτεινόμενη τιμή. Αυτή η χρονιά δείχνει να είναι εξαιρετική για την συγκεκριμένη εμφιάλωση, που την καθιστά μία από τις καλύτερες πρόσφατες αξίες. Δεν είναι ποτέ ένα ρουστίκ Ξινόμαυρο, αλλά την ίδια στιγμή διατηρεί ακόμα την ουσία και τα χαρακτηριστικά του και εκφράζει terroir του εξαιρετικά όσο περνάει ο χρόνος. Τρυφερό στην υφή, εντούτοις με αυξανόμενη δύναμη όσο αποκτά υπόσταση εξελισσόμενο στο ποτήρι για να δώσει ένα καλό βάθος, πλανάται στον ουρανίσκο και "γαντζώνεται" εκεί. Όταν το "βρεφικό" λίπος φεύγει, που αρχίζει κανείς να το αντιλαμβάνεται μέσα από παρατεταμένο αερισμό, θα παρουσιάσει αύξηση της διαφάνειας και του χαρακτήρα, για να γίνει πιο γήινο και αγνότερο, πιο πολύπλοκο, με χαρακτήρα, ενδιαφέρον και γευστικό. Δείχνει μια ικανότητα να αλλάζει σε κάτι μεγαλύτερο με το πέρασμα του χρόνου, και θα πρέπει να παλαιώνει με χάρη. Ήταν εξαιρετικό την επόμενη μέρα, δείχνοντας αυτή την υπεσχημένη καθαρότητα και διαφάνεια, φαινομενικά καθαρό και λιτό. Αν σας αρέσει το Ξινόμαυρο -ή το Barbaresco- αυτό το κρασί είναι ένα εξαιρετικό και καθ' υπερβολή παράδειγμα που μου άρεσε όλο και περισσότερο όσο αεριζόταν. Αξίζει να ψάξετε να το βρείτε (εννοεί στην Αμερική). Αν και προσιτό με τον καλό αερισμό, εντούτοις θα είναι αρκετά σφιχτό ακόμα. Ιδανικά πιείτε το από το 2013 μέχρι το 2025.
Βαθμολογία: 91/100

Η άποψη του Wine Spectator στην κατάταξη της Νάουσσας Μπουτάρη Top 100 κρασιά του κόσμου για το 2013
Μία γεύση από φλούδα πορτοκαλιού πάνω στη ζωντανή γεύση αποξηραμένων βατόμουρων και γεύσεις πράσινου σύκου, που δένονται μεταξύ τους με την υποστήριξη της ζωηρής οξύτητα και των μεσαίου μεγέθους τανινών. Πολύπλοκες και νόστιμες, με ένα μαγευτικό φινίρισμα σανταλόξυλου. Ξινόμαυρο. Πίνεται τώρα.
Συνεργάτη του Robert Parker για την Ελλάδα


Η άποψη του Wine Spectator στην κατάταξη της Νάουσσας Μπουτάρη Top 100 κρασιά του κόσμου για το 2013

Search for other wines
From the same producer | With the same grape varieties | From the same country (Greece) | From the same region (Macedonia/Naoussa) | In the same price range |