You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Tequila, ήρθε η ώρα να αναφέρουμε 10 πράγματα που ενδεχομένως δεν ήξερες γι’ αυτή, αλλά σίγουρα ήρθε η ώρα να τα μάθεις.

Το House of Wine δια στόματος Γιοβάννας Λύκου ζήτησε από το Φώτη Στεψιανό, certified Diageo Bar Institute Trainer (DBI) για τη Θεσσαλονίκη και τη Β.Ελλάδα να μας δώσει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την αγαπημένη μας τεκίλα. To ποτό της εργατικής τάξης του Μεξικού που κατέληξε να κατακλύζει τα καλύτερα μπαρ και τα κοσμοπολίτικα πάρτι σε Ευρώπη και Αμερική.

Read More
Posted in Spiritual Talk By House of Wine
18 Jul 2021

Whisky Faces: Σίμος Ταγαράς

Κυριάκος Κοντογιώργης

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που το εβδομαδιαίο μας άρθρο αφορούσε στην ενότητα Whisky Faces. Καιρός να επανέλθουμε λοιπόν, και μαζί μας σήμερα είναι ο Σίμος Ταγαράς. Δεν θα κάνω καμία εισαγωγή και θα του δώσω πάσα να μας τα πει μόνος του.

Read More
Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Κυριάκος Κοντογιώργης
17 Jul 2021

Κεφάλαιο 6ο / Vegan κρασί

Χριστίνα Παλάτου

{Ένας μικρός οδηγός για όλους τους wine lovers που ακολουθούν μια άλλη διατροφή}

Γίνεται ένα κρασί να μην είναι vegan? Και όμως ναι.
Μπορεί το κρασί να είναι αποτέλεσμα της αλκοολικής ζύμωσης των σταφυλιών, μιας διαδικασίας άκρως φυσικής αλλά κατά τη διάρκεια της διαύγασης του, χρησιμοποιούνται κάποια ζωικά παράγωγα που δεν καθιστούν δυνατή την vegan πιστοποίηση του.

Read More
Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Χριστίνα Παλάτου
17 Jul 2021

Ιδανικό Ταίρι

Λυδία Σιμόνι

Πώς τα μακαρόνια θέλουν την σάλτσα και το ψωμί την μερέντα; Έτσι  ακριβώς, το Sauvignon Blanc αναζητά το Ασύρτικο. Παρακάτω θα δείτε  τρία γευστικά κρασιά που αποδεικνύουν γιατί το ζευγάρι αυτό είναι ένα  από τα πιο αγαπημένα "ζευγάρια" στον οινικό χώρο.

Read More
Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Λυδία Σιμόνι
10 Jul 2021

Τα νέα της αγοράς

Κυριάκος Κοντογιώργης

Σήμερα μετά από είκοσι μέρες και βάλε, νομίζω οτι φύσηξε δυνατό βοριαδάκι και καθάρισε την ατμόσφαιρα. Και μου φαίνεται οτι ο καιρός δεν ταιριάζει για άρθρο σαν αυτό της περασμένης εβδομάδας. Δεν έχει σήμερα ούτε ούζα, ούτε τσίπουρα. Θα κινηθούμε σε διαφορετικό μήκος κύματος .Να βάλω να πίνω λίγο δωδεκάρι Glendronach για να μου έρθει έμπνευση, και ξεκινάω να γράφω. Και με τι θα ασχοληθώ?

Τα νέα της αγοράς

Read More
Posted in Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
1 Jul 2021

Τσίπουρα και Ούζα

Κυριάκος Κοντογιώργης

Αν θυμάμαι καλά, από την προπερασμένη Τρίτη ήταν που άρχισε αυτός ο καύσωνας, ο οποίος αποδεικνύεται τελικά long play. Δηλαδή μιλάμε για δέκα συνεχόμενες ημέρες, κι αύριο πάμε για έντεκα, αφού δεν φαίνεται να υποχωρεί εύκολα. Κι εγώ προσωπικά, μόνο το 1987 θυμάμαι τόσες πολλές μέρες συνεχούς καύσωνα, με τη μόνη διαφορά οτι τότε είχαμε και ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες, οι οποίες μάλιστα είχαν στοιχίσει και πολλές ζωές. Τέλος πάντων, αυτή τη στιγμή που γράφω ρίχνω και κλεφτές ματιές στην τηλεόραση που παίζει κάπου στο βάθος, αρκετές όμως για να καταλάβω, οτι από το Σάββατο θα σπάσει όλο αυτό το κύμα που μας ταλαιπώρησε.

Read More
Posted in Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
27 Jun 2021

Fettercairn

Κυριάκος Κοντογιώργης

Σήμερα μετά από πολύ καιρό επανερχόμαστε σε αφιέρωμα.Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για ένα αποστακτήριο, το οποίο όχι μόνο είναι άγνωστο στην Ελλάδα, αλλά σε γενικές γραμμές και στη Σκωτία. Θα μιλήσουμε για το

Fettercairn

Read More
Posted in Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
17 Jun 2021

Father's Day

Κυριάκος Κοντογιώργης

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί, κάθε Μάιο είχαν την τιμητική τους οι μητέρες όλου του κόσμου, καθώς τότε ήταν η Γιορτή της Μητέρας. Όταν έφτανε η συγκεκριμένη γιορτή, θυμάμαι οτι η δασκάλα μας στο σχολείο φρόντιζε να μας το υπενθυμίσει, για να μην ξεχάσουμε να κάνουμε το δώρο που έπρεπε στη μητέρα μας. Ωστόσο, μέχρι πριν λίγα χρόνια, η μητέρα ήταν ο μοναδικός από τους δυο γονείς που είχε μια μέρα αφιερωμένη στο πρόσωπό του. Τουλάχιστον από όσο εγώ γνωρίζω. Και σήμερα, από αυτήν εδώ τη στήλη, θα βρούμε το σωστό τρόπο να τιμήσουμε αυτόν τον αφανή ήρωα.

Read More
Posted in Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
12 Jun 2021

Τα νέα της αγοράς

Κυριάκος Κοντογιώργης

Μετά από την περασμένη εβδομάδα, που μιλήσαμε για τεχνικά θέματα, σήμερα θα πάμε σε κάτι διαφορετικό. Θα ρίξουμε την καθιερωμένη ματιά στις αγορές whisky του εξωτερικού. Πάμε λοιπόν με

Τα νέα της αγοράς

Read More
Posted in Spiritual Talk By Κυριάκος Κοντογιώργης
Το Château Angelus είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα Chateau του Saint Emilion, μιας σπουδαίας και φημισμένης Ονομασίας Προέλευσης που βρίσκεται στην ‘δεξιά όχθη’ του Μπορντώ. Το εμβληματικό αυτό Chateau βρίσκεται σε απόσταση μικρότερης του 1 χιλιομέτρου από το διάσημο καμπαναριό του Saint Emilion.

Read More
Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη

Please wait...

{{var product.name}} was added to your cart

{{var product.qty}} Continue shopping
ή
Continue shopping