| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav

2 Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα 25 καλύτερα ροζε του κόσμου!

Η VinePair αυτοπροσδιορίζεται σαν  «η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών μέσων που παρέχει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με τα ποτά και τις εμπειρίες που έχετε με ένα ποτήρι στο χέρι». Και μάλλον ο αυτοπροσδιορισμός είναι σωστός!

Έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ανάμεσα στα κορυφαία ροζέ κρασιά που επέλεξαν για το 2021 οι συνεργάτες την, συγκαταλέγονται και 2 ελληνικά ροζέ, και τα δύο ανάμεσα στα 10 πρώτα και το ένα από αυτά  2ο στην κατάταξη! Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω!

Γράφει η VinePair για την επανάσταση των ροζέ που έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια:

«Με την ροζέ του απόχρωση και την ευκολία με την οποία πίνεται, το ροζέ είναι ένα βασικό κρασί για τον ζεστό καιρό με αδιαμφισβήτητη γοητεία. Μεταξύ του 2016 και του 2020, η όλο και πιο δημοφιλής κατηγορία σημείωσε αύξηση 281% στις πωλήσεις- και έχει μεταφερθεί πιά από την τσάντα της παραλίας στις σοβαρές λίστες κρασιών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ροζέ στα ράφια των καταστημάτων κρασιού δεν είναι πλέον τα ζαχαρωμένα ζουμιά των προηγούμενων γενεών. Σήμερα, οι επιλογές (στην αμερικανική αγορά) είναι τεράστιες, με προφίλ από λουλουδάτα και φρέσκα, έως γήινα και ποώδη.

Και δεν στηριζόμαστε πλέον στην Προβηγκία για να μας παρέχει ροζέ κορυφαίας κατηγορίας. Φέτος, πολλά από τα μπουκάλια που εντυπωσίασαν το πάνελ γευσιγνωσίας του VinePair προέρχονται από την Καλιφόρνια, καθώς και μερικά ξεχωριστά από την Ελλάδα και την Ιταλία.

… Οι βαθμολογίες μας έλαβαν τότε υπόψη την αξία, τη διαθεσιμότητα και, φυσικά, τη γεύση. Το αποτέλεσμα είναι μια λίστα με μπουκάλια τόσο προσιτά όσο και αντάξια»

Ένα από τα εντυπωσιακά δεδομένα για τα ροζέ που επελέγησαν είναι η προσβασιμότητά τους, η χαμηλή τους τιμή τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε σχέση με την ποιότητά τους: Πάνω από τα μισά μπουκάλια είναι κάτω από $ 25, καθιστώντας τα υπέροχα για αγορές για πικνίκ ή σερβίρισμα σε καλοκαιρινά μπάρμπεκιου. Αλλά με μια δυναμική ποικιλία από διάχυτα, συναρπαστικά και απλά νόστιμα κρασιά για να διαλέξετε, είναι δύσκολο να κάνετε λάθος με οποιοδήποτε μπουκάλι σε αυτήν τη λίστα.

Ποια τα Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα καλύτερα ροζέ του κόσμου του VinePair;

Στη 2η  θέση της λίστας (!) το Κτήμα ΑΛΦΑ - Ροζέ Σκατζόχοιρος 2020. Γράφουν οι κριτές του VinePair για το κρασί: «Το Alpha Estate, ένα βιοκλιματικό οινοποιείο που βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της Ελλάδας, εντυπωσιάζει σταθερά την ομάδα του VinePair με τα ξεχωριστά μπουκάλια του. Το Xinomavro του 2016 κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο των 50 κορυφαίων κρασιών του 2020 και το ροζέ του ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα. Το μπουκέτο φραάουλας και λουλουδιών αυτού του κρασιού θυμίζει ροζ κρασιά από την Προβηγκία, αλλά η αλατότητα και η ήσυχη ορυκτότητά του αντικατοπτρίζουν το έδαφος της Ελλάδας.»

Στην 6η θέση της λίστας θα βρούμε το Peplo Σκούρα 2019. «Πολλά ροζέ μπορούν να ξεχαστούν, αλλά αυτό δεν είναι ένα από αυτά. Ένα ελληνικό κρασί με σταθερό terroir, αυτό το μπουκάλι ξεχωρίζει για την όμορφα ποώδη και κρεμώδη γεύση του. Οι νότες άνηθου και μέντας συμπλέκονται με την ανθικότητα που περιμέναμε από το ροζέ κρασί. Αυτό το κρασί παρακαλεί να συνδυαστεί με ένα μπιφτέκι αρνιού με τζατζίκι» γράφουν οι κριτές του ViePair για το κρασί.

Προσωπικά συγχαίρω τόσο το Κτήμα ΑΛΦΑ όσο και το Κτήμα Σκούρα για αυτή την μεγάλη επιτυχία τους που τιμά τους ίδιους αλλά και ιδιαίτερα το Ελληνικό κρασί, και επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την πραγματικά τεράστια πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα όσον αφορά στα ροζέ κρασιά!

Share: