Λόγω έντονης χιονόπτωσης το κατάστημά μας σήμερα 25/1 θα παραμείνει κλειστό

Μπύρα και γλυκό - απόλαυση στο τετράγωνο...

Μπύρα και γλυκό - απόλαυση στο τετράγωνο... Από τη Χ. Κυριακοπούλου Με έχει παρασύρει το κλίμα των εορτών και καλό είναι να αφεθούμε όλοι μας στην προσμονή τους και να αλλάξουμε για λίγο σκέψεις και εικόνες. Μπορούμε να έχουμε πρωταγωνίστρια για την εορταστική περίοδο την αφρώδη μπύρα και να στρώσουμε το δείπνο με κατεύθυνση τη συντροφιά της. Μάλιστα όταν θα φτάσουμε στο γλυκό δεν θα χρειαστεί να την αποχωριστούμε αλλά το αντίθετο.

Ο αρωματικός πολυσύνθετος καμβάς των διάσημων αντιπροσώπων της μπύρας αποτελείται από γλυκά μπαχαρικά, φρούτα και άνθοι που κυριαρχούν και αποτελούν βάση στα περισσότερα γλυκά. Η ένωση τους λοιπόν δεν μπορεί παρά να είναι μοιραία και για εμάς απολαυστική.

Κάνουμε την πρώτη δοκιμή με τα γνωστά γλυκά των Χριστουγέννων και εκτός από την σίγουρη απόλαυση προσφέρουμε και μια πρωτότυπη γευστική συγκίνηση.

Έτσι το "όργιο" της γλυκιάς αμαρτίας μπορεί να εγκαινιαστεί με την Βασιλόπιτα, η οποία θα κοπεί, θα βρούμε το φλουρί και θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας με την σαμπάνια της μπύρας,την Pilsner. Τα εσπεριδοειδή της μπύρας θα βρουν το άλλο τους μισό στη γευστική παλέτα του αγαπημένου γουρλίδικου γλυκού.

Φυσικά μην ξεχνάμε την έντονη παρουσία όλων των γιορτινών ημερών των χιονισμένων κάτασπρων μπουκίτσων, τους ονομαστούς κουραμπιέδες. Τα καβουρδισμένα αρώματα τους απογειώνονται με μια καλή Pale Ale.

Ακολουθούν πιο μελένιες καταστάσεις,τα μελομακάρονα αγκαλιά με τις καραμελένιες Amber και οι λαχταριστές δίπλες με τις πλούσιες Belgian ale.

Επειδή όμως αυτές τις άγιες ημέρες τα σπίτια μοσχοβολάνε κουλουράκια και κέικ δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βρούμε τα κατάλληλα ταίρια και σε αυτά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δυνατότερος συνδυασμός από τα αφράτα κεκάκια και τις τροπικές σταρένιες μπύρες Weiss αλλά και πετυχημένο πάντρεμα των βουτυρένιων κουλουριών με τις μοναστηριακές ξανθιές.

Καλά να περάσουμε!!!


Share: