Λόγω έντονης χιονόπτωσης το κατάστημά μας σήμερα 25/1 θα παραμείνει κλειστό

Εσωτερική Μπυρο- ενδοσκόπηση

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Η εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχε πειραματική μαγειρική (όπως η προηγούμενη με την pilsner) αλλά μελέτη. Έψαξα, ανέτρεξα και διάβασα τα τελευταία νέα που αφορούν τις εγχώριες ζυθοποιίες και γενικά την Ελληνική μπυρο-πραγματικότητα. Βρήκα πολλές πληροφορίες και σας τις παραθέτω προς ενημέρωση αλλά και προς συζήτηση και σχολιασμό.

Η μπύρα Fix κάνει επενδύσεις

Η ιστορική μπύρα επανακυκλοφόρησε θυμίζοντας μας ωραίες στιγμές από το παρελθόν. Δεν έμεινε όμως εκεί δημιούργησε αμέσως νέες ιστορίες και προσαρμόστηκε στο παρόν. Μέσα στα δυο (μόλις) χρόνια από τη στιγμή που εγκαινίασε την πρώτη πτήση της μέσω της ολυμπιακής ζυθοποιίας, (του Χήτου – Γκρέκη), έκανε αισθητή της παρουσία της στην Ελληνική αγορά μπύρας. Η αίσθηση αυτή υπολογίζεται με πραγματικό διπλασιασμό. Έτσι από το 3% του 2010 άγγιξε το 3.5 – 7 % το 2011.

Τα ευνοϊκά μηνύματα έδωσαν ώθηση στην ζυθοποιία να αυξήσει τις απατήσεις της. Έτσι έθεσε νέο στόχο την επόμενη χρονιά το μερίδιο της να ξεπεράσει το φράγμα του 10%. Για να το πετύχει αυτό ανακοίνωσε μια σειρά από προγραμματισμένες και μελετημένες ενέργειες. Κορυφή των ενεργειών αυτών είναι οι νέες δρομολογημένες επενδύσεις ύψους 5 εκατ. Ευρώ για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής αλλά και την ανάπτυξη της παρουσίας της στα τελικά σημεία πώλησης. Η τελευταία επιθυμία που αφορά την διόγκωση της παρουσία της αλλά και της αναγνωσιμότητας της στηρίζεται στις νέες συνεργασίες με την Lowe Athens που ανέλαβε το σύνολο της επικοινωνίας και της Universal Media ειδικής στο χώρο των media. Βοηθητικό ρόλο εννοείται θα διαδραματίσουν οι περυσινές επενδύσεις 25 εκατ, ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου της Ριτσώνας και για την δημιουργία πειραματικού αγρού 200.000τμ στην περιοχή της Θήβας για την καλλιέργεια κριθαριού. Παράλληλα βέβαια η ζυθοποιεία ασχολείται με την εξέλιξη των εξαγωγών και την κυκλοφορία νέων ετικετών.

“Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία το 2011 υπολογίζεται ότι διέθεσε (εσωτερικό & εξαγωγές) 250.000 περίπου εκατόλιτρα ζύθου”

Η μπύρα Μύθος Παρουσίασε την τεχνολογία Draught master

Με ελκυστικό μήνυμα “γεύσου την επανάσταση” η ζυθοποιία μύθος πρόσφατα μας σύστησε ένα επαναστατικό και εύκολο τρόπο σερβιρίσματος της μπύρας draft. Η σημαντική καινοτομία έγκειται στην απουσία του διοξειδίου του άνθρακα που ήταν απαραίτητος για πολλούς λόγους από την εμφάνιση της μπύρας μέχρι την συντήρηση της. Το αέριο με πρωτοποριακό τρόπο αντικαθιστάτε από συμπιεσμένο αέρα και το αποτέλεσμα είναι πιο ελαφριά βαρέλια, οικολογικά, ανακυκλώσιμα που τοποθετούνται εύκολα, επιστρέφονται και καθαρίζονται αυτόματα μειώνοντας τις απώλειες προϊόντος. Η μπύρα που σερβίρεται είναι πιο φρέσκια διατηρείται καλύτερα και για περισσότερο χρόνο. Δεν μένει παρά να δούμε την πορεία του νέου draught συστήματος στα μαγαζιά. Είναι όμως μια καλή επένδυση και κίνηση από την μύθος.

“Η Μύθος Ζυθοποιία το 2011 υπολογίζεται ότι διέθεσε (εσωτερικό & εξαγωγές) 550.000 περίπου εκατόλιτρα ζύθου”

Η μπύρα Amstel Premium Pilsner Προϊόν της χρονιάς 2012

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων και των διακρίσεων του θεσμού ,που καθιερώθηκε πλέον, μετά από την 4 επιτυχημένη ετήσια διεξαγωγή. Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό που βραβεύει τα καινοτόμα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Υπεύθυνη για τον οργανισμό είναι η εταιρεία προώθησης προϊόντων και καινοτομίας Award Greece σε συνεργασία με την Boussias communications. H τελετή πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cash στην Κηφισιά και η Αθηναϊκή ζυθοποιία έλαβε το βραβείο “προϊόν της χρονιάς 2012” για την μπύρα Amstel Premium Pilsner.

Η διάκριση αυτή είναι σπουδαία για διάφορους λόγους. Πρώτον γιατί η συγκεκριμένη ετικέτα αποτελεί συνταγή από το 1870 αλλά λανσαρίστηκε στην αγορά μόλις ένα χρόνο πριν το 2011 και σε τόσο σύντομα διάστημα κατάφερε να αποσπάσει τέτοιες εντυπώσεις και να ανεβάσει τις πωλήσεις κερδίζοντας νέο μερίδιο στην αγορά. Δεύτερον στο συγκεκριμένο διαγωνισμό αποφασίζουν οι ίδιοι καταναλωτές μέσω έρευνα που φέτος συμπεριλάμβανε 3018 ερωτηθέντες όλων των ηλικιών και την ξεχώρισαν. Η πορεία του νέου προϊόντος έδωσε κίνητρο στην Αθηναική ζυθοποιεία για πλάνα καινούριων επενδύσεων και για αποφάσεις νεοεισαχθέντων προϊόντων. Περιμένουμε να δούμε!

Οι μπύρες Craft κερδίζουν την Αυστραλία

Ούτε 2 χρόνια δεν έχουν περάσει από την παρθενική εμφάνιση της Craft στην Αυστραλία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ελληνικές μπύρες κατέκτησαν την καρδιά των Αυστραλών και εξαπλώθηκαν σε πολλά σημεία από liquer stores μέχρι super market σε όλη την Αυστραλία. Συγκεκριμένα έχουν πουληθεί πάνω από 8.000 κιβώτια και έχουν τοποθετηθεί σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Μελβούρνης και του Σίδνεϋ, όπως The Press Club, PhilHellene, Stalactites, Hellenic Republic, Belgian Beer Garden, Beer Deluxe. Η αναπάντεχη πορεία μάλιστα έχει ήδη γιορταστεί σε ειδική εκδήλωση στη Μελβούρνη, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα μεταξύ των οποίων υπουργοί, σεφ, ξενοδόχοι, εστιάτορες, λάτρεις της μπίρας και οι Paul και George Iliopoulos που είναι οι εμπορικοί αντιπρόσωποι της Craft στην Αυστραλία. Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο Υπουργός Τουρισμού ομογενής John Pantazopoulos, ο γνωστός Ελληνοαυστραλός ηθοποιός George Kapiniaris, η Πρόεδρος του Συνδέσμου ομογενών Manny Gerasimou και πλήθος κόσμου.

Στα τελευταία νέα της ζυθοποιίας Craft συγκαταλέγεται η ανάληψη της διανομή των από την ΕΛΓΕΚΑ για ολόκληρη την Ελλάδα – εξαγωγές πραγματοποιούνται απ΄ευθείας από την Craft σε Αυστραλία, Σουηδία και Ιταλία.

“Η Craft υπολογίζεται ότι διέθεσε 16.000 περίπου εκατόλιτρα το 2011”

Νέδα: επέκταση εκτός Μεσσηνίας και έξυπνες επικοινωνιακές κινήσεις

Η Νέδα, η μπύρα από την Μεσσηνία κυκλοφόρησε στην αγορά το Μάρτιο του 2009 η ανταπόκριση έχει δώσει στον ιδιοκτήτη κύριο Διονύση Χατζόπουλο τα φτερά να απλώνεται και σε άλλες περιοχές. Αυτό που έκανε σε εμένα εντύπωση, το περσυνό Μάιο είναι η προωθητική ενέργεια που σκαρφίστηκε. Μοίρασε κουτάκια με Νέδα σε οδηγούς στα φανάρια στη συμβολή της Νέας Εισόδου με την οδό Αρτέμιδος, στην Καλαμάτα. Το πρόγραμμα ήταν να μοιραστούν συνολικά 12.000 κουτάκια μέχρι το τέλος Μαΐου στην Κυπαρισσία, Πεταλίδι και Φοινικούντα.

”Το 2011 υπολογίζεται ότι διέθεσε 1.000 περίπου εκατόλιτρα ζύθου”


Share: