Λόγω έντονης χιονόπτωσης το κατάστημά μας σήμερα 25/1 θα παραμείνει κλειστό

Διαγωνισμοί και ACE

Διαγωνισμοί και ACEΑπό τον Ν. Ραδίση

Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε για τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι ελληνικές μπύρες στο εξωτερικό. Η Septem Porter κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Stout/Porter στο International Beer Challenge το 2012. Ενώ η Septem Sunday’s Honey Golden Ale που παράγεται με ελληνικό μέλι ανθέων, βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες μπύρες στην κατηγορία της.


Jeff Evans
Για τον επόμενο διαγωνισμό, αυτόν που θα διεξαχθεί φέτος και θα είναι ο 17ος, οι υποψηφιότητες έχουν ξεκινήσει. Ζυθοποιία από όλο τον κόσμο έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν τα προϊόντα τους, μέχρι τις 17 Μαίου. Οι μπύρες θα αξιολογηθούν από μια ομάδα κριτών, της οποίας ηγείται ο Jeff Evans, γνωστός απ’ τα καθήκοντά του ως συντάκτης του Good Beer Guide.

Την τελευταία χρονιά συμμετείχαν μπύρες από 26 χώρες με διάφορα στυλ, όπως lager, ale, stout και specialty beers. Ανάμεσα τους και οι μπύρες της Septem. Η ομάδα των κριτών του International Beer Challenge, αποτελείται από εμπόρους, συγγραφείς, συντάκτες, ζυθοποιούς και γευσιγνώστες από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι «εξετάζουν» και αναλύουν την εμφάνιση, ακόμα και την συσκευασία, τα αρώματα, τις γεύσεις και οτιδήποτε μπορεί ακόμα να αξιολογηθεί κατά την άποψή τους.

Ευελπιστούμε σε συμμετοχή ελληνικών προϊόντων και ανάλογη διάκρισή τους. Είναι γεγονός ότι στην χώρα μας υπάρχουν πολλά που αξίζουν της προσοχής μας και διαφεύγουν εξαιτίας της παράγωγης τους από μικροζυθοποιία, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν στην διαφήμιση, όπως μεγάλες πολυεθνικές.

Πριν κλείσουμε να σημειώσουμε ότι παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά η νέα μπύρα της Septem. Η A.C.E. όπως προκύπτει απ’ τα αρχικά των ονομάτων των λυκίσκων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή (Amarillo - Centenial – El Dorado), είναι η πρώτη μπύρα της νέας σειράς Hobby Hoppy Series. Η Imperial IPA (India Pale Ale) έχει 8,2% αλκοόλ, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη ποσότητα φιαλών των 500ml στις αρχές του Απρίλίου. Η παρουσίαση έγινε σε pub του Χαλανδρίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου, ενώ είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε, αφιλτράριστη μπύρα κατά την διάρκεια της 8ης HoReCa, στο περίπτερο της Septem.

Cheers..!
Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης

Share: