Λόγω έντονης χιονόπτωσης το κατάστημά μας σήμερα 25/1 θα παραμείνει κλειστό

Αφρός & Φυσαλίδες 2015 - Εντυπώσεις

Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Η καθιερωμένη έκθεση με τα αφρώδη κρασιά, ο ‘Αφρός & Φυσαλίδες’, έγινε και φέτος (λίγο νωρίτερα βέβαια από τις άλλες χρονιές) την Κυριακή που μας πέρασε, στην Μεγάλη Βρετανία. Δεν είχε την προσέλευση των περασμένων χρόνων, αλλά όσοι πήγαμε είχαμε όμως την ευκαιρία να δοκιμάσουμε άνετα όλα τα κρασιά και να ανακαλύψουμε διαμαντάκια!Όταν ξεκίνησε αυτή η έκθεση, τα Ελληνικά αφρώδη μετριόντουσαν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Φέτος τα Ελληνικά κρασιά ήταν περισσότερα από τα εισαγώμενα και η ποιότητα τους καλύτερη από ποτέ! Οι περίφημες Σαμπάνιες πιο λίγες από κάθε άλλη χρονιά με μόλις 4 brands να έχουν παρουσία. Αν και στα 'πηγαδάκια' οι συζητήσεις ήταν γύρω από το θέμα του φόρου που επεβλήθη στο κρασί, οι Έλληνες παραγωγοί ήταν εκεί, προβληματισμένοι αλλά και απτόητοι ταυτόχρονα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν.


Έτσι για φέτος, αν και απολαύσαμε όλα τα κρασιά που δοκιμάσαμε, ξεχωρίσαμε 6 Ελληνικά αφρώδη! Κρασιά σε όλα τα στυλ και σε όλες τις τιμές, φτιαγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο όπως οι Σαμπάνιες, ημίγλυκα ημιαφρώδη όπως τα Moschato D' Asti, αλλά και απλά ξηρά φρουτώδη όπως τα Prosecco.


- Παράγκα Sparkling: Ένα σούπερ ευχάριστο και φρουτώδες αφρώδες κρασί από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, για όλες τις ημέρες, όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις με λιγότερο από 9 ευρώ!

- Amalia ροζέ: Δοκιμάζοντας ξανά αυτό το κρασί, είμαστε σίγουροι ότι το Αγιωργίτικο μπορεί να δώσει και εξαιρετικά αφρώδη. Ένα καινούριο κρασί που το πρωτοδοκιμάσαμε πριν από λίγους μήνες αλλά τώρα το βρήκαμε ακόμα πιο κομψό και φινετσάτο.

- Καρανίκας Brut Cuvee Speciale: Κομψό και τραγανό με αρκετή φρεσκάδα, η Ελληνική απάντηση στις περίφημες Σαμπάνιες από Ξινόμαυρο.

- Ela gold 23Κ Cair. Μπορεί τα φύλλα χρυσού που αιωρούνται να είναι για να μας εντυπωσιάσουν, όμως και το κρασί μέσα στην φιάλη είναι ‘ πολύτιμο’. Premium αφρώδες από την Ρόδο, με την παραδοσιακή μέθοδο, για ‘luxury’ καταστάσεις.

- Deus ημιαφρώδες λευκό: Φρούτα, λουλούδια, χαμηλό αλκοόλ, γλυκύτητα και φυσαλίδες. Απολαυστικό και παιχνιδιάρικο δηλαδή! Η Ελληνική εναλλακτική στα Moschato d’ Asti.

- Bianco Nero Sparkling ροζέ: Ημίγλυκο και ημιαφρώδες και αυτό, γεμάτο με αρώματα κόκκινων φρούτων. Ο τέλειος συνοδός για φρούτα, κέικ και ελαφριά γλυκά.


Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Share: