| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav

Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Μπύρα πρωταγωνίστρια σε καλοκαιρινά cocktails!

Είστε έτοιμοι για διπλή απόλαυση, τριπλή, τετραπλή κτλ Πως? Μπύρα πρωταγωνίστρια σε καλοκαιρινά cocktails! Στην Αμερική, στο Μεξικό, στη Κίνα, ( και όχι μόνο σε πολλές ακόμα χώρες ), η απόλαυση της μπύρας σε δροσερές αλκοολικές μίξεις αποτελεί λατρεμένη συνήθεια. Τι καλύτερο από μια φρέσκια καστανή, ξανθιά, κόκκινη, μαύρη μπύρα αναμιγμένη με διάφορα λικέρ, χυμούς, ποτά και μπόλικο πάγο.

Read more

Και όμως παλαιώνουν...

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Κάθε παραμονή (και τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου) ετοιμάζω τις λίστες με τα πράγματα που θέλω να αποχαιρετήσω μαζί με το παλιό χρόνο και τους στόχους που πρέπει να κατακτήσω στο καινούριο σε όλους τους τομείς επαγγελματικούς, προσωπικούς, κοινωνικούς κτλ.

Αυτή τη χρονιά είπα να μην κάνω λίστα, υπάρχουν μέσα μου έτσι και αλλιώς οι επιθυμίες. Αποφάσισα να κάνω πράξεις και ξεκίνησα το νούμερο ένα σχέδιο μου που δεν είναι άλλο από το να φτιάξω το πρώτο κελάρι με μπύρες. Από το κελάρι αυτό, το πλάνο είναι να απολαύσω στις 31 Δεκεμβρίου 2012 μαζί με φίλους μια από τις μπύρες που παλαίωσα.

Read more

Εσωτερική Μπυρο- ενδοσκόπηση

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Η εβδομάδα που μας πέρασε δεν είχε πειραματική μαγειρική (όπως η προηγούμενη με την pilsner) αλλά μελέτη. Έψαξα, ανέτρεξα και διάβασα τα τελευταία νέα που αφορούν τις εγχώριες ζυθοποιίες και γενικά την Ελληνική μπυρο-πραγματικότητα. Βρήκα πολλές πληροφορίες και σας τις παραθέτω προς ενημέρωση αλλά και προς συζήτηση και σχολιασμό.

Read more

Από τη Τσεχία με αγάπη

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Αυτή την εβδομάδα με είχε πιάσει μια δημιουργική γαστρονομική έξαρση. Αναζητούσα σε περιοδικά, βιβλία και site συνταγές που μου κάνουν εντύπωση και επιχειρούσα την « εκτέλεση τους». Ήδη κατάφερα να κάνω παντζάρια με κιμά και μπεσαμέλ, χοιρινό με σπαράγγια, κοτόπουλο γεμιστό, παντσέτα στο φούρνο με δεντρολίβανο και πορτοκάλι και βελουτέ σούπα με λαχανικά. Ευτυχώς είχα καλά αποτελέσματα, ακολουθώντας τις οδηγίες και που και που προσθέτοντας τις δικιές μου πειραματικές πινελιές. Η μαγειρική λοιπόν και τα πιάτα δεν με ανησύχησαν αυτό που ήθελα να βρω μετά είναι με τη να τα συντροφεύσω, ώστε να έχω την « διαστροφική « τέλεια γαστρονομική εμπειρία. Στο ψυγείο μου είχα έντονη τσέχικη παρουσία από την ξανθιά Pilsner. Δοκίμασα και σαν χαμαιλέοντας ταίριαζε με όλες τις γεύσεις.

Read more

Μπύρα από το τόπο σου… και είναι καλή!

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στο λεξιλόγιο μας η λέξη μικροζυθοποιία και στις επιλογές μας για το αφρώδες ποτό άρχισε να παίζει δυναμικά το παραλλαγμένο ρητό “μπύρα από το τόπο σου και ας είναι…”

Δεν σας κρύβω ότι αυτή η εξέλιξη με χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι ελληνικές μικροζυθοποιείες φυτρώνουν συνεχώς και στην συνέχεια ανθίζουν και μας αφήνουν να μυρίσουμε και να γευτούμε τα μοναδικά αρώματα του κάθε τόπου και να τα πάρουμε μαζί μας αποτυπωμένα στο γευστικό μας υποσυνείδητο.

Read more

Κρύο καιρός για δύο … μια trappist ή μια abbey!!

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Την πρώτη φορά που δοκίμασα μια μοναστηριακή μπύρα ήταν και η στιγμή που κατάλαβα την μεγάλη οργανοληπτική και γευσιγνωστική διάσταση που μπορεί να έχει μια μπύρα. Αμέσως μετά συνειδητοποίησα κάτι ακόμα, αυτή η μπύρα δεν μπορεί να μπει σε στερεότυπα και εποχιακούς περιορισμούς. Δεν είναι ένα δροσερό ποτό απλά για το καλοκαίρι αλλά είναι ένα paspartout με πολλά ατού. Ένα από αυτά η ζεστασιά και η πληθωρικότητα το κάνουν την καλύτερη συντροφιά σε δύσκολες - χαμηλές καιρικές συνθήκες. Η δοκιμή τους (γιατί γρήγορα αποφάσισα να εμβαθύνω και να δοκιμάσω διάφορες ετικέτες) μου αποκάλυψε γρήγορα και κάτι ακόμα, ένα επιπλέον προτέρημα. Ποιο είναι αυτό; Η γευστική τους καταλληλότητα δίπλα σε δύσκολους γαστρονομικούς παίχτες όπως είναι το αρνάκι, το στιφάδο ή το κοκκινιστό.

Read more

Οι ακριβότερες μπύρες στο κόσμο

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Αν αναρωτιέστε αν υπάρχουν ακριβές μπύρες η γνωριμία που θα ακολουθήσει με τις 4 που αποτελούν την κορυφή σε αυτή τη λίστα θα σας απαντήσει με το καλύτερο τρόπο σε αυτή την απορία.

Είναι σίγουρα διαφορετικές, είναι αναμφισβήτητα ακριβές, άλλες παλαιώνουν για χρόνια, άλλες έχουν τον υψηλότερο αλκοολικό βαθμό, ή χρησιμοποιούν νερό της ανταρτικής ή ωριμάζουν σε μοναδικά βαρέλια. Αποτελούν την απόδειξη των δυνατοτήτων και των διαφορετικών χαρακτήρων μια μπύρας.

Read more

Γαστρονομικές Εξόδους με συντροφιά Μπύρας; Λέμε Ναι!

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Διάβασα για ένα εστιατόριο γνωστό για το κρασί, που ετοιμάζει ειδικά μενού γαστρονομίας και τα συνδυάζει με τη μπύρα. Πήγα φυσικά να δοκιμάσω και πέρασα πάρα πολύ ωραία τόσο γευστικά όσο και από την ατμόσφαιρα. Ο κόσμος χαιρόταν το μενού και τις δροσερές μπύρες.

Read more

Γιορτή Μπύρας 2011

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Δεν ξέρω αν έχετε επισκεφτεί τα φεστιβάλ και τις γιορτές μπύρας του εξωτερικού η δική μας εγχώρια γιορτή μπύρας πάντως μόλις ξεκίνησε ( για την ακρίβεια από χθες 31 Αυγούστου ) και θα κρατήσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Φέτος γιορτάζει τα δέκατα της γενέθλια και ελπίζουμε όσο μεγαλώνει χρονικά να αναπτύσσεται και ποιοτικά .

Read more

Λέμε Cheers και Cheese…(Μπύρα και τυρί)

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Οι κρίσεις δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σταθερές γαστρονομικές σχέσεις και φυσικά το δικαίωμα της απόλαυσης τους.

Υποστηρίζοντας αυτή την άποψη θέλω να μοιραστώ μαζί σας το απόλυτο γευστικό ταίρι που προκύπτει από την συνάντηση της μπύρας με την ποικιλία τυριών. Ένα πάντρεμα τόσο λαχταριστό όσο και οικονομικό (για να είμαστε και μέσα στο κλίμα).

Read more