| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav
A photo of Γιοβάννα Λύκου

Γιοβάννα Λύκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας - Exclusive Club Coordinator

Η Γιοβάννα Λύκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια κι αφότου διένυσε απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης σταμάτησε κι απήλαυσε το πρώτο της ποτήρι κρασί.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι εξειδικεύτηκε στην Ιστορία της Τέχνης δίνοντας (σχεδόν) όλη την προσοχή της στη Σύγχρονη Τέχνη. Σπούδασε Οινοχοΐα για να είναι σίγουρη στο τι πρέπει να πίνει σε κάθε περίσταση και γοητευμένη από αυτό το ταξίδι, έβαλε στοίχημα να κάνει το κρασί προσιτό σε όλο τον κόσμο.

Έχει εργαστεί ως οινοχόος σε μερικά από τα πιο σημαντικά wine bar και γαστρονομικά εστιατόρια της χώρας με αποκορύφωμα την τριετή παραμονή της στο βραβευμένο με 2 αστέρια michelin εστιατόριο Σπονδή. Είναι πιστοποιημένη Sherry Educator έχοντας λάβει τιμητική διάκριση και αριστείο στην τυφλή γευσιγνωσία από το Consejo Regulador de la D O 'Jerez Xeres Sherry'. Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αποσταγμάτων εκπροσωπώντας κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας καταξιωμένες εταιρείες και προϊόντα του industry. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι εισηγήτρια στο τμήμα οινοχοΐας της σχολής LE MONDE από όπου κι αποφοίτησε.H σχέση της με το κρασί και το απόσταγμα αποτυπώνεται με λέξεις σε ποικίλα site, έντυπα με αγαπημένα της αυτά για τον Οινοχόο της Καθημερινής. Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, διοργανώσεις παρουσιάσεων, γευσιγνωσιών και εκπαιδεύσεων.

Λατρεύει να μιλά για όλα αυτά αλλά επιμένει να το κάνει με χιούμορ κι αυτοσαρκασμό. Θα ήθελε να μιλά όλες τις γλώσσες του κόσμου και με το πάτημα ενός κουμπιού να βρίσκεται στην Πλατεία Μπρούκ στη Σκύρο ατενίζοντας τη θάλασσα. Το εύχεται σε κάθε της πρόποση.

Le Beaujolais Nouveau arrive!

le beaujolais nouveau est arrivé

Αυτή είναι η φράση που ακούγεται από τους οινοπαραγωγούς του Beaujolais (Μποζολέ) τα ξημερώματα της τρίτης Πέμπτης του Νοεμβρίου. Η φράση θα ακουστεί φέτος την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο γνωστοποιούν σε όλον τον κόσμο την άφιξη του πρώτου κρασιού της χρονιάς. Παράλληλα σηματοδοτούν την έναρξη των εορτασμών υποδοχής ενός νεαρού αλλά υπέροχα επιτυχημένου και ‘μαρκετινίστικα’ μεγάλου κρασιού.

Read more

Meet the Faces HOW: Xρήστος Ζαφειράκης

Ο Χρήστος Ζαφειράκης απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου και γίνεται ένα πρόσωπο του κρασιού που αν δεν ξέρεις ήδη πρέπει να γνωρίσεις! Μιλά για όλα όσα του αρέσουν και για μοναδικές στιγμές με αλήθεια και υπέροχα κρασιά. Αφηγούμενος στο Meet the Faces του Ηouse of Wine μία από τις πιο ρομαντικές διαδρομές της ζωής του, αυτή με την ποικιλία - φαινόμενο Λημνιώνα, φανερώνει τα πρόσωπά της και τη δυναμική της.

Read more

Local for the WINe


6 μοναδικές ποικιλίες και κρασιά που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν!

 

Έχουμε την ευκαιρία να ζούμε σε μια χώρα οινοπαραγωγικά ‘πολυποικιλιακή’ με αν όχι εξαιρετικά, τουλάχιστον -όλο και πιο- ενδιαφέροντα κρασιά. Θαυμάσια μικροκλίματα φιλοξενούν τόσο διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες με τις τελευταίες να σκαρφαλώνουν συνεχώς στην κορυφή της λίστας αναζήτησης των καταναλωτών.

Οι γηγενείς ποικιλίες αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των Ελλήνων παραγωγών και μία μαγική οινική διέξοδο για όποιον θέλει να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. Για κείνους που διαθέτουν απαιτητικό ουρανίσκο και για όσους είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν ιδιαίτερες γεύσεις από κάθε γωνιά του ελληνικού αμπελώνα, αυτές είναι 6 υπέροχες γηγενείς λευκές ποικιλίες.

Read more

Meet the Faces HOW: Όθωνας Ζαχαριάς, Γενικός Διευθυντής Αμπελώνες Ζαχαριά

Ο Όθωνας Ζαχαριάς απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου και γίνεται ένα πρόσωπο του κρασιού που αξίζει και πρέπει να γνωρίσεις! Οι αγαπημένες του ποικιλίες, μοναδικές στιγμές με υπέροχα κρασιά και μια σπουδαία πορεία αφιερωμένη μεταξύ άλλων στο όραμα της διάσωσης της τοπικής ποικιλίας Σκλάβα μόνο στο Meet the Faces του Ηouse of Wine.

Read more

Tannat Day - Άγγελος Ιατρίδης

Άγγελος Ιατρίδης Οινοποιός του Κτήματος Άλφα, με αφορμή την Ημέρα του Τannat απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου ξεδιπλώνοντας την αφήγηση της ποικιλίας που έχει κατά γενική ομολογία αποθεώσει επί ελληνικού εδάφους.

Read more

Η εορταστική "γλύκα" στη ζωή

Η γλύκα στη ζωή προκύπτει από διάφορα πράγματα. Αρκετά συχνά κι από κείνα τα οποία δε μπορούμε να αγγίξουμε ή ακόμα και να εξηγήσουμε. Μία καλή σκέψη, ένα χαμόγελο, μια οικεία μυρωδιά, ένα ζευγάρι μάτια και μία αγκαλιά φτάνουν να μας μεταφέρουν σε μια άλλη γλυκιά διάσταση. Τις ημέρες των εορτών η ανάγκη αλλά και αντιστοίχως κι η διάθεση προς το να πασπαλίσουμε με ζάχαρη τις στιγμές μας κλιμακώνονται. Βοηθά βεβαίως πέραν της περιρρέουσας αγαπησιάρικης -αν μπορούμε να το πούμε έτσι – ατμόσφαιρας κι οι τόσες αφορμές για λίγη γλύκα.

Read more