| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav
A photo of Τάσος Πικούνης

Τάσος Πικούνης

Σύμβουλος Μarketing

Ο Τάσος Πικούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο, και εισήχθη πρώτος στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ από όπου και αποφοίτησε δεύτερος. Εργάσθηκε σαν Αρχιτέκτονας και διακρίθηκε με πλήθος βραβείων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, αλλά και σαν δημιουργός σημαντικών δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων.

Από το 1983 επικεντρώθηκε στην Πληροφορική και στο Marketing μέσω Internet.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος σε σημαντικές εταιρείες Πληροφορικής και εταιρείες Ανάπτυξης Λογισμικού με δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο Internet & Digital Marketing και στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, και κάτω από την διεύθυνσή του έχουν αναπτυχθεί και υλοποιηθεί σημαντικά έργα σε θέματα Πληροφορικής, Ιατρικής Πληροφορικής και Στατιστικής χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης, της Eurostat και της Ευρωπαικής Επιτροπής, είτε απ' ευθείας είτε μέσα από συνεργασίες με την Ευρωπαική Επιτροπή.

Σήμερα είναι Σύμβουλος Marketing του House of Wine.

Νέα αστέρια MICHELIN για εστιατόρια της Αθήνας!

Ο Οδηγός MICHELIN Athens 2021 μόλις δημοσιεύτηκε!
Δύο εστιατόρια λαμβάνουν ένα αστέρι Michelin, ένα λαμβάνει ένα Michelin Bib Gourmand και άλλα 5 προστίθενται στην επιλογή.Συγχαίρουμε όλα τα εστιατόρια που προστέθηκαν στον οδηγό, και σε όλα ευχόμαστε «και εις ανώτερα». Λυπούμαστε όμως που η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ένα 3άστερο εστιατόριο!
Παραθέτουμε την ανακοίνωση όπως ακριβώς έγινε, μαζί με τα σχόλια του MICHELIN Guide UK Editorial Team
 

Read more

Είστε νέος οινόφιλος; Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» είναι για εσάς!

Ασφαλώς τα lockdowns και οι περιορισμοί στις συγκεντρώσεις λόγω Covid, κυριολεκτικά εξαφάνισαν τις εκθέσεις κρασιών, και γι’ αυτό είναι βέβαιο οτι η επανέναρξή τους θα κάνει όλους τους φίλους του κρασιού εξαιρετικά χαρούμενους! Η πρώτη έκθεση κρασιού είναι τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά». Αν συστήνω την επίσκεψη στην έκθεση σε όλους, τη συστήνω με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους φίλους του κρασιού... Γιατί;

Read more

Τι σημαίνουν οι νέοι όροι στο κρασί και γιατί μας αφορούν

Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούμε την «εισβολή» μιας νέας ορολογίας στον χώρο του κρασιού, ουσιαστικά μια νέα κατηγοριοποίηση των κρασιών που κυκλοφορούν με βάση την καλλιέργεια των σταφυλιών από τα οποία προέρχονται αλλά και τις μεθόδους οινοποίησης που χρησιμοποιούνται. Είναι τα λεγόμενα «καθαρά κρασιά»… κρασιά που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς συνθετικά φυτοφάρμακα ή λιπάσματα, οινοποιημένα χωρίς συνθετικά πρόσθετα και χωρίς πρόσθετα γλυκαντικα, και που στη συνέχεια δοκιμάζονται στο εργαστήριο για να επιβεβαιωθεί η «καθαρότητά» τους.

Read more

Ξινόμαυρο: Μετά τον κουρνιαχτό...

Γράφω αυτές τις σκέψεις μου τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός* από τις δηλώσεις, τα άρθρα, τις γευσιγνωσίες κλπ της 1ης Νοεμβρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας του Ξινόμαυρου

Θέλω να ξεκινήσω αντιγράφοντας εδώ τη δήλωση της Χαρούλας Σπινθηροπούλου στο allwinestories:

«Το Ξινόμαυρο είναι η ποικιλία της Νάουσας και για μένα μια από τις πιο σημαντικές της χώρας, ποικιλία με προσωπικότητα που μπορεί να την αγαπάς ή να τη μισείς. Eμείς την λατρεύουμε και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε νέους καταναλωτές. Η Νάουσα ποτέ δε θα γίνει κρασί ευρείας κατανάλωσης, μπορεί όμως να σε ταξιδέψει και το ταξίδι σου να είναι αξέχαστο. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε εδώ στην Αργατία και αυτό το μήνυμα θέλουμε να δώσουμε στη Νάουσά μας

 

Read more

Το τέλειο πιάτο αναζητά το τέλειο κρασί…

Ένα τέλειο φαγητό μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά… εκεί που δεν το περιμένεις! Σε ένα εστιατόριο, σε κάποιο wine bar, ακόμα και στο σπίτι! Το δοκιμάζεις, μια πρώτη μπουκιά, το πρώτο άρωμα… και τρελαίνεσαι! Θέλεις βέβαια να κάνεις την απόλαυση ακόμα μεγαλύτερη… προφανώς θέλεις το τέλειο ταίριασμα με ένα κρασί που θα ανεβάσει το πιάτο στο επίπεδο μιάς αξέχαστης εμπειρίας!

Read more

Δύο Ελληνικά κρασιά στα Trophies του Διαγωνισμού IWC

Μετά τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού για τα κρασιά από το Βόρειο Ημισφαίριο που ανακοινώθηκαν τον Μάιο, οι ειδικοί κριτές του Διαγωνισμού International Wine Challenge (IWC) συναντήθηκαν ξανά τον Οκτώβριο για να κρίνουν τα κρασιά από Νότιο Ημισφαίριο. Μετά, τα χιλιάδες χρυσά μετάλλια που απονεμήθηκαν παραπέμθηκαν στην Κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού για να αποφασίσει ποιοι από τους νικητές των χρυσών μεταλλίων άξιζαν τα πολυπόθητα Trophy του διαγωνισμού! Ανάμεσα στα Τρόπαια και 2 Ελληνικά κρασιά! Το Κτήμα Αργυρού - Vinsanto Late Release 2001  και το Κτήμα Αλφα Μαλαγουζιά Χελώνες 2020 .

Read more

Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης: Η παράδοση συνεχίζεται...

Χρειάστηκαν 6 Masters of Wine, 7 οινολόγοι, 4 Δημοσιογράφοι οίνου, 7 Sommeliers και 3 Dip. WSET για να συναποφασίσουν ότι στον Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης του 2021 το καλύτερο Ξινόμαυρο είναι από τη… Δράμα, το καλύτερο Αγιωργίτικο από το… Παγγαίο(!), το καλύτερο Ασύρτικο από τη… Χαλκιδική (!!! εδώ πραγματικά σπάει το… κοντέρ!), το καλύτερο Μοσχοφίλερο είναι εκτός ΠΟΠ Μαντινείας, το καλύτερο Αγιωργίτικο βαθμολογείται με μόλις 89/100(!) και παίρνει ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο(!) και το Άλφα Ξινόμαυρο Single Vineyard Σκαντζόχοιρος που φέτος κατετάγη 1ο κρασί στα 50 καλύτερα κρασιά του κόσμου από το Vine Pair εδώ κατατάσσεται στην … 222η θέση, παίρνει ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο και βαθμολογία 86/100!

Read more

Λύχνος Βιδιανό Ντουράκη: Εντυπωσιακή οινοποίηση μιας εξαιρετικής ποικιλίας

Η αγάπη μου για το Βιδιανό είναι μεγάλη και ιδιαίτερη… όχι απο κάποια ιδιοτροπία, βέβαια, αλλά επειδή είναι μια κορυφαία Ελληνική λευκή ποικιλία, και έχει μια δυναμική ικανή να τη φέρει σε διεθνές επίπεδο μακροπρόθεσμα δίπλα στο Ασύρτικο Σαντορίνης. Υπό κάποιες προυποθέσεις, βέβαια: Η πρώτη, να μην γίνει ο «μαϊντανός» όλων των οινοποιείων, όπως έγινε η Μαλαγουζιά με αποτέλεσμα να γεμίσουμε με διαφόρων αρωμάτων Μαλαγουζιές-κολώνιες. Η δεύτερη, να την αφήσουν ήσυχη στην πατρίδα της την Κρήτη, όπου τα περισσότερα Βιδιανά είναι εξαιρετικά!

Read more

2 Ελληνικά κρασιά ανάμεσα στα 25 καλύτερα ροζε του κόσμου!

Η VinePair αυτοπροσδιορίζεται σαν  «η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών μέσων που παρέχει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με τα ποτά και τις εμπειρίες που έχετε με ένα ποτήρι στο χέρι». Και μάλλον ο αυτοπροσδιορισμός είναι σωστός! Έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ανάμεσα στα κορυφαία ροζέ κρασιά που επέλεξαν για το 2021 οι συνεργάτες την, συγκαταλέγονται και 2 ελληνικά ροζέ, και τα δύο ανάμεσα στα 10 πρώτα και το ένα από αυτά  2ο στην κατάταξη! Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω!

Read more

Κτήμα Μάτσα: Ένα ταξίδι πίσω στο Χρόνο

Χθες έκανα ένα ταξίδι στο χρόνο. Περνώντας με το αυτοκίνητο την είσοδο του Κτήματος Μάτσα, ξαφνικά ένοιωσα να γυρνώ περίπου… 5 δεκαετίες πίσω! Παλιός Αγιοπαρασκευιώτης εγώ, με τα παιδικά μου χρόνια στη φύση της τότε Αγίας Παρασκευής και των Μεσογείων γενικότερα, ένιωσα να βυθίζομαι στις εικόνες, στις μυρωδιές και στο περιβάλλον εκείνης της εποχής: χαλικάκι πάνω στο φυσικό χώμα, πούσι από τα πολλά πεύκα να σκεπάζει σχεδόν τα πάντα, πρασινάδα, αγριόχορτα, παρτέρια με τούβλα και λάσπη σαν περιθώρια, παλιά πετρόκτιστα κτίσματα, ξύλινα κουφώματα βαμμένα πράσινα ή κεραμιδιά με λαδομπογιά, υποστατικά, ξύλινα στέγαστρα… σωροί από πέτρες και ξύλα εδώ και εκεί… μαγεία!

Read more