You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00
Η περίοδος των εορταστικών κειμένων και των προτάσεων που στόχο έχουν να στολίσουν το γιορτινό μας τραπέζι, ξεκίνησαν με μία λίστα κρασιών από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και με μία αναζήτηση γιορτινών συνταγών από όλο τον κόσμο που τις ‘παντρέψαμε’ με Ελληνικά κρασιά! Θα συνεχίσουμε με προτάσεις αφιερωμένες στα κρασιά του διεθνή αμπελώνα επιλέγοντας 9 κρασιά από 9 διαφορετικές χώρες! Γιατί και τα διεθνή κρασιά έχουν θέση στα εορταστικά τραπεζώματα μας! Είναι άλλωστε τόσες πολλές οι περιστάσεις που θα ανταλλάξουμε ευχές και θα κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι που πάντα οι προτάσεις είναι χρήσιμες!

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
21 Sep 2019

Μύρισε Φθινόπωρο!

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Έχοντας πια μπει και ημερολογιακά μέσα στο Φθινόπωρο, δεν θα αλλάξει μόνο ο καιρός, τα χρώματα της φύσης και οι μυρωδιές της γης, θα αλλάξουν λιγάκι και οι διατροφικές μας συνήθειες. Τα πεπόνια και τα καρπούζια που αφθονούσαν στους πάγκους του μανάβη θα δώσουν σιγά σιγά την θέση τους στα μήλα, τα αχλάδια και τα ρόδια. Τα μανιτάρια θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν παντού. Στο περιβόλι οι ντοματούλες θα λιγοστεύουν και θα ‘σκάνε’ τα παντζάρια και τα πράσα, οι κολοκύθες θα είναι ώριμες και έτοιμες για ‘κόψιμο’ ενώ στο σπίτι ο φούρνος θα ανάβει πιο συχνά! Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
14 Sep 2019

Ανταπόκριση από τον Τρύγο 2019

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Με το ‘θέρος τρύγος πόλεμος’ ξεκινάνε πολλά από τα κείμενα που πρόκειται να αναφερθούν στο τρύγο. Άλλωστε, πότε θα αναφερθούμε στον τρύγο αν όχι τον Σεπτέμβρη καθώς είναι ο κυρίως μήνας της συγκομιδής των σταφυλιών για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Σε κάποιες περιοχές όπως η Σαντορίνη έχει ολοκληρώθει πριν μπει ο Σεπτέμβρης, στις περισσότερες όμως καλά κρατεί! Κάναμε μια ‘βόλτα’ λοιπόν σε κάποια από τα αγαπημένα μας οινοποιεία και μιλήσαμε με αρκετούς οινοποιούς και οινολόγους για να πάρουμε μία ‘μυρωδιά’ του φετινού τρύγου και για τα κρασιά του 2019. Από ότι φαίνεται μιλάμε για μία πολύ καλή χρονιά, αρκετά όψιμη, με γενικό χαρακτηριστικό της τις μειωμένες αποδόσεις..

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
23 Aug 2019

Ταξιδεύουμε στο κόσμο για Pinot Noir

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Είναι μία από τις σπουδαιότερες ερυθρές ποικιλίες του κόσμου! Αγαπά τα ψυχρά κλίματα. Σπάνια θα το δούμε σε χαρμάνια στην παραγωγή ερυθρών ξηρών κρασιών. Εμφανίζει ιδιαίτερα γοητευτικό χαρακτήρα που προκαλεί τον θαυμασμό των οινόφιλων σε όλο τον κόσμο. Δίνει μαλακά, φρουτώδη, με έντονες κερασένιες νότες, δροσερές οξύτητες και ευκολόπιοτα κρασιά αλλά και κρασιά με ιδιαίτερα σύνθετο προφίλ και τεράστια δυνατότητα παλαίωσης. Σπάνια διακρίνεται για το βαθύ χρώμα και το υψηλό επίπεδο τανινών. Μιλάμε βέβαια για το σπουδαίο Pinot Noir, που θα γίνει αφορμή να πάμε ένα νοερό ταξίδι σε όλο τον πλανήτη για να βρούμε αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας. Γιορτάσαμε άλλωστε και την παγκόσμια ημέρα Pinot Noir, μέσα στον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 18 του μήνα!
Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
19 Aug 2019

Επιστρέφοντας από τις διακοπές!

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Οι ημέρες των διακοπών είναι η καλύτερη περίοδος τους έτους! Ωραία περίοδος είναι και η αυτή πριν από τις διακοπές, που ετοιμαζόμαστε, που προγραμματίζουμε, που ονειρευόμαστε. Όσο γλυκιά όμως είναι αυτή η προσμονή, τόσο ‘πικρή’ είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα μας όταν τελειώσουν οι διακοπές. Όπως ήρθε η ημέρα που γεμίσαμε τις βαλίτσες, θα έρθει και αυτή η ημέρα που θα αδειάσουμε τις βαλίτσες. Έχει έρθει αρκετό καιρό για κάποιους, μόλις ήρθε για άλλους ενώ για κάποιους λίγους τυχερούς που συνεχίζουν τις διακοπές θα έρθει όπου να΄ ναι, αυτή η ‘δύσκολη’ Δευτέρα που θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να πιάσουμε δουλειά! Ελπίζουμε όμως να μας έχει βρει όλους με γεμάτες μπαταρίες και ξεκούραστους! Έτοιμους για να αντιμετωπίσουμε καινούριες προκλήσεις! Προσοχή όμως, δεν λέμε ‘καλό χειμώνα’!

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
11 Aug 2019

Τα πιάτα του δεκαπενταύγουστου

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Ο Αύγουστος, ο πιο ‘χαλαρός΄ μήνας του έτους (για όσους δεν εργάζονται στον τομέα του τουρισμού) είναι εδώ! Ο μήνας που συνήθως μας βγάζει εκτός ρυθμού, αλλά με την καλή έννοια! Ο μήνας που είναι συνδεδεμένος με τις διακοπές! Ακόμα και αυτοί που δεν κάνουν διακοπές τον Αύγουστο, οι ρυθμοί τους είναι διαφορετικοί και συνήθως πιο χαλαροί!

Αυτό τον μήνα κάνει διακοπές και το ‘newsletter’ του House of Wine, έτσι δεν θα λάβετε κάποιες Δευτέρες την καθιερωμένη ‘ενημέρωση’. Ακριβώς στα μέσα του Αυγούστου όμως, υπάρχει η πιο ‘μεγάλη’ γιορτή του καλοκαιριού και μία από τις ‘μεγαλύτερες’ του έτους, αυτή της ‘Παναγίας’. Δεν θέλουμε να σας αφήσουμε απροετοίμαστους, χωρίς προτάσεις κρασιών για το πιο γιορτινό τραπέζι του Καλοκαιριού. Γι’ αυτό θα κάνουμε από τώρα μία βόλτα στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά, θα βρούμε το παραδοσιακό φαγητό που μαγειρεύουν οι νοικοκυρές στο σπίτι τους, στις εκκλησίες ή στα πανηγύρια και θα τα συνδυάσουμε με αγαπημένα κρασιά.

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
5 Aug 2019

Ανακαλύπτοντας τον Βόρειο Ροδανό

Μαριάννα Μακρύγιαννη

O Ροδανός είναι ένα από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ευρώπης που πηγάζει στην Ελβετία και εκβάλει στην Μεσόγειο διασχίζοντας την Γαλλία. Οι κοιλάδα που σχηματίζει για περίπου 240 χιλιόμετρα από την πόλη της Λυόν μέχρι τις εκβολές στις ακτές της Μεσογείου είναι μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας. Το μήκος της κοιλάδας που χωρίζεται στον βόρειο και το νότιο τμήμα, προμηνύει πολλά διαφορετικά terroir και συνεπώς διαφορετικά στιλ κρασιών. Σε αυτό το ‘ταξίδι’ θα γνωρίσουμε την περιοχή του Βόρειου Ροδανού, όπου παράγονται κάποια από τα πιο φημισμένα και πιο ακριβά κρασιά του πλανήτη, που έχουν εμπνεύσει οινοποιούς σε όλο τον κόσμο.

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
Όσοι με γνωρίζουν ή μου κάνουν την τιμή να παρακολουθούν τα γραφόμενά μου, ξέρουν την αγάπη μου για την ελληνική κουζίνα. Κυρίως αγαπώ την κλασσική παραδοσιακή, αλλά και την «ψαγμένη» ελληνική κουζίνα που παίρνει τις ιδέες από την κλασσική, τις εξελίσσει και δημιουργεί νέα πιάτα. Στο βαθμό όμως που δεν αλλοιώνει γεύσεις και αρώματα τόσο ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο πιάτο να μην αναγνωρίζονται.

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Τάσος Πικούνης
14 Aug 2016

Έχουμε ξαναγράψει ότι τα ροζέ κρασιά είναι ‘μόδα’ και συνεχώς ‘ανεβαίνουν’ στις προτιμήσεις των φίλων του κρασιού. Αν πρέπει να ψάξουμε από που ξεκίνησε αυτή η τάση και ποια περιοχή είναι το σημείο αναφοράς, σίγουρα η αναζήτηση θα μας ‘βγάλει’ στην Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Προβηγκίας. Δεν υπάρχει άλλη περιοχή σε όλο τον κόσμο, που να παράγονται περισσότερα εξαιρετικά ροζέ κρασιά. Δεν υπάρχει άλλη περιοχή που να έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς παραγωγούς σε όλο τον κόσμο, στην παραγωγή ροζέ κρασιών. Ας γνωρίσουμε λοιπόν την Προβηγκία, την περιοχή που έχει κατακτήσει τους λάτρεις των ροζέ κρασιών και όχι μόνο. Την περιοχή που έχει καταφέρει, ακόμα και αυτοί που ‘σνομπάρουν΄ αυτό το στιλ κρασιού, να το βλέπουν με άλλο μάτι.

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη
9 Aug 2016

3 λιγότερο γνωστά ‘οινικά’ νησιά

Μαριάννα Μακρύγιαννη

Με τους περισσότερους να βρίσκεστε ήδη σε κάποιο νησί, σε κάποιο παραλιακό μέρος , σε κάποιο βουνό ή έστω σε κάποια παραλία κοντά στην πόλη, ζηλέψαμε και είπαμε να πάμε και εμείς διακοπές, έστω και νοερά, όχι σε ένα, ούτε σε δύο αλλά σε τρία Ελληνικά νησιά. Διαλέξαμε τρία νησιά στις τρεις γωνιές των Ελληνικών θαλασσών: Την Ζάκυνθο στο Ιόνιο, την Τήνο στις Κυκλάδες και την Λέσβο στο Βόρειο Αιγαίο.

Τα επιλέξαμε γιατί έχουν κάτι κοινό! Είναι και τα τρία λιγότερο γνωστά για τις ‘οινικές’ τους επιδόσεις, έχουν όμως πολλές προοπτικές και μας έχουν χαρίσει μεγάλα και ενδιαφέροντα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες.

Read More
0 Comments | Posted in ΟΙΝΟλόγιο By Μαριάννα Μακρύγιαννη

Please wait...

{{var product.name}} was added to your cart

{{var product.qty}} Continue shopping
ή
Continue shopping