| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav

Game of Thrones Final Edition

Από τον Κ. Κοντογιώργη


Και μετά από 8 χρόνια και 74 συνολικά επεισόδια, τελείωσε η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών, από καταβολής τηλεόρασης θα λέγαμε. Είχε όμως ένα τέλος αντάξιο του ονόματος που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια? Συντάσσομαι με την άποψη των περισσοτέρων που παρακολούθησαν το τελευταίο επεισόδιο, και λέω και εγώ, όχι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, λέγοντας παράλληλα οτι μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες έρχονται ξανά στην Ελλάδα και όσοι κωδικοί έλειπαν από τα Game of Thrones Whiskies.

Καταρχάς θα πούμε οτι σχεδόν όλοι οι βασικοί ήρωες εμφανίστηκαν στο τελευταίο επεισόδιο, όπως άλλωστε ήταν πρέπον. Θα τους δούμε έναν έναν, ενώ παράλληλα θα εκτυλίσσεται μέσω της αναφοράς αυτής, και η ιστορία του τελευταίου επεισοδίου.

Από τον Οίκο Λάννιστερ, ο οποίος εκπροσωπείται από το Lagavulin 9 ετών, μένει στη ζωή μόνο ο νάνος Τύριον, αφού στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου Ο Σέρ Τζέιμι και η Σέρσευ πεθαίνουν αγκαλιασμένοι.

Από τον Οίκο Ταργκάρυεν, που εκπροσωπείται από το αντίστοιχο Cardhu, μένει τελικά ζωντανός και εξόριστος ο Τζόν Σνόου, αφού δικαίως σκοτώνει την Ντάνι, μετά από όλα τα αίσχη που έκανε η τελευταία στο προηγούμενο επεισόδιο.

Από τον Οίκο Τάλλυ, που εκπροσωπείται σαν whisky από το Glendullan, παρέμεινε ο Σαμ, που όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε Αρχιμέιστερ.

Από τον Οίκο Μπαράθηον, που σαν whisky ήταν το πολύ ωραίο Royal Lochnagar 12 ετών, τελευταίος περίσσεψε ο νόθος γιός του Βασιλιά Ρόμπερτ, ο σιδεράς που έφτιαξε όλα τα όπλα πριν τη μάχη με τους White Walkers, οι οποίοι παρεμπιπτόντως, είναι και πολύ ωραίο whisky.

H Νυχτερινή Φρουρά ανασυντάχθηκε, με πλήρωμα τους Άγριους πλέον και αρχηγό τον Τζόν Σνόου, ο οποίος παρότι νόμιμος διάδοχος του θρόνου, δέχεται να εξοριστεί εκεί, για να μην αρχίσει πάλι πόλεμος με τους Άσπιλους, οι οποίοι δεν δέχτηκαν το φόνο της Ντάνι από τον Σνόου. Τη Νυχτερινή Φρουρά εκπροσωπεί το αντίστοιχο Oban.

Από τον Οίκο Γκρέιτζόυ, που εκπροσωπείται από το νόστιμο Talisker, έμεινε στον αφρό μόνο η Τάρα, ως Άρχοντας των Σιδερένιων Νησιών, η οποία συμβιβάστηκε με την αποπομπή του Σνόου, παρότι δεν της άρεσε ο φόνος, αφού είχε ορκιστεί πίστη στη Ντάνι.

Ο Δράκος που έμεινε ζωντανός και δεν πίνει whisky, είναι ο Ντρόγκον, ο οποίος έκαψε τον θρόνο για τον οποίον έγιναν όλα αυτά.

Πάω στους νικητές, οι οποίοι τελικά ήταν οι Σταρκ. Μετά από πρόταση του Τύριον, βασιλιάς γίνεται ο Μπράντον, το κοράκι με τα τρια μάτια. Ο οποίος απαντώντας στην πρόταση του Τύριον, είπε στην ουσία, ότι το ήξερε οτι όλα θα καταλήξουν εκεί. Ψήφισαν υπέρ του οι πάντες εκτός από τις αδελφές του Σάνσα και Άρυα, όχι γιατί δε τον θέλουν, αλλά γιατί η Σάνσα επέλεξε ο Βορράς να έχει ξεχωριστό βασίλειο. Η Άρυα, αφού έπαιξε τον πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, ρόλο σε όλη τη σειρά, δεν επέστρεψε στο Βορρά μαζί με την αδελφή της, αλλά επέλεξε να εξερευνήσει τον κόσμο, με ένα πλοίο που έμβλημά του έχει τον λύκο των Σταρκ. Και αφού είπα για λύκο, να πω οτι ο λύκος του Τζον, βρίσκεται πλέον μαζί του στη Νυχτερινή Φρουρά, ή έξω από αυτήν, αφού στην τελευταία σκηνή, φαίνεται πως ο Τζον μαζί με τους άγριους, επιστρέφουν στους τόπους των τελευταίων. αΝικητής λοιπόν, σαν whisky, είναι το Dalwhinnie.

Winner whisky της καρδιάς μας όμως, από αυτά που πήραν μέρος στη σειρά, είναι το whisky του Οίκου Ταιρέλ, το απίθανο Clynelish, που περιμένουμε πως και πως να δοκιμάσουμε την επόμενη εβδομάδα.

Στην υγειά σας


Ο Κυριάκος Κοντογιωργης ασχολείται από το 1992 με τα κρασιά και τα αποστάγματα, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που ασχολείται με την εμπορία των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς επίσης είναι και γνωστός συλλέκτης whisky και cognac. Εχει μόνιμη συνεργασία με όλους τους μεγάλους οίκους δημοπρασιών whisky, όπως Christies, McTears, Bonhams. Η ενασχόληση του για 22 και πλέον χρόνια σε αυτό τον χώρο, του έχει δώσει βαθιά και εμπεριστατωμένη γνώση στο whisky, τόσο σε επίπεδο τεχνικών στοιχείων, όσο και σε επίπεδο ιστορικών λεπτομερειών.

Share: