Οι καλεσμένοι μας γράφουν

Roe & Co: Ωδή στην Ιρλανδική Κουλτούρα και την Παράδοση

Το αποστακτήριο Roe & Co, με έδρα το Δουβλίνο, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της υψηλής ποιότητας ιρλανδικού ουίσκι. Εμπνευσμένο από την ιστορία του George Roe, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ουίσκι του 19ου αιώνα στο Δουβλίνο.Η χαρακτηριστική γεύση του Roe & Co είναι οι νότες βανίλιας, καραμελωμένων φρούτων και μια μαλακή μπαχαρένια επίγευση.

 

Το Saint Patrick's Day, η γιορτή του Αγίου Πατρίκιου, αποτελεί μια ευκαιρία για να τιμήσουμε την ιρλανδική κουλτούρα και την κληρονομιά της. Αυτή η εορτή, που γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, σηματοδοτείται με παρελάσεις, μουσική, χορό και, φυσικά, με ιρλανδικό ουίσκι και μπύρα. Είναι μια μέρα γεμάτη χαρά, χρώμα και αισιοδοξία, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να γιορτάσουν την παράδοση και τη φιλία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και ενότητας.

 

Με αφορμή τον εορτασμό του Saint Patrick’s Day σας προτέινουμε να απολαύσετε πάντα υπεύθυνα με τους φίλους σας ένα αυθεντικό Irish Coffee.

Read more

BULLEIT: Η ιστορία, η γεύση και ένα εξαιρετικό food pairing

Το βραβευμένο Bulleit είναι ένα ουίσκι που σπάει τα καλούπια και είναι βουτηγμένο στην οικογενειακή παράδοση. Είναι μια ιστορία που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και το πνεύμα των Αμερικανικών συνόρων .

Το BULLEIT που ιδρύθηκε το 1987 από τον Tom Bulleit, ο οποίος άφησε την επιτυχημένη καριέρα του ως δικηγόρος για να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής το οποίο ήταν να επαναφέρει την οικογενειακή συνταγή και παράδοση της παραγωγής ουίσκι ξανά στη ζωή.

Read more

Η Ιστορία και η Γεύση της Don Julio Tequila: από το παρελθόν στο παρόν

Η ιστορία της Don Julio τεκίλα ξεκινά το 1942, όταν ο Don Julio González-Frausto Estrada, ένας νεαρός, παθιασμένος αγρότης από το Μεξικό, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην τεκίλα με έναν μοναδικό τρόπο ανοίγοντας το αποστακτήριο “La Primavera” στο Jalisco. Αφιερώνοντας δεκαετίες στην καλλιέργεια της μπλέ αγαύης, κατάφερε να δημιουργήσει την 1η premium τεκίλα παγκοσμίως. Η υπομονή και η αφοσίωσή του αποτυπώνονται σε κάθε σταγόνα της Don Julio, δημιουργώντας μια παράδοση που διατηρείται ζωντανή και σήμερα.

Read more

CRAFT 1997: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ

Το άνοιγμα του πρώτου μικρού ζυθοποιείου στην Ελλάδα το 1997 από την Craft ήταν ο καταλύτης που απελευθέρωσε δημιουργικές δυνάμεις σε όλη την χώρα. Οι αξίες της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, του πειραματισμού, της ελεύθερης έκφρασης, της προσήλωσης στην ποιότητα και στην διαφορετικότητα έκαναν πάταγο στην αγορά της μπύρας, μία αγορά που είχε ουσιαστικά μονοπωληθεί για 150 χρόνια.  Η ραγδαία αναβάθμιση της μπύρας και του «πίνειν» μπύρα που έφερε πρώτη η Craft ως πρεσβευτής της μικροζυθοποιίας έδωσαν νέο δυναμισμό σε μία στάσιμη αγορά.  Η αρχή είχε γίνει το 1997 από την Craft και έβαλε σε τροχιά διαδικασίες που αναβαθμίζουν και αλλάζουν ανεπιστρεπτί τον κλάδο της μπύρας κάθε μέρα που περνάει.

Read more