Καλοκαιρινές Επιλογές

Από τον Κ. Κοντογιώργη


Δεν ξέρω πως την έχω πατήσει φέτος. Που κάθε χρόνο σταματημό δεν έχω και γράφω χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια ατελείωτα. Προς το παρόν, αν εξαιρέσω τέσσερεις ημέρες στην αρχή του Ιουνίου, που πήγα στην αγαπημένη μου Αίγινα, δεν έχω κάνει άλλη εξόρμηση. Κι αν κάποιος με ρωτήσει γιατί, δεν ξέρω να απαντήσω, μιας και δε βλέπω κάποιο προφανή λόγο. Ωστόσο, αυτό το σαββατοκύριακο και το επόμενο, θα ξεκινήσουν οι άδειες όσων δεν έχουν ήδη φύγει, και πρέπει να προτείνω τι θα πάρετε μαζί σας.

Προτάσεις λοιπόν για να γεμίσετε τις βαλίτσες σας με ποτά, και ξεκινάμε.

Καταρχάς, δε θα προτείνω τίποτα απο τζιν, όχι γιατί δεν μου αρέσει, αλλά διότι ήδη το έχω κάνει σε πολύ πρόσφατο άρθρο.

Ας ξεκινήσουμε να πάρουμε μαζί καμιά τεκιλίτσα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν πίνουμε ότι βρούμε, αντιθέτως είμαστε επιλεκτικοί. Θα δώσω δυο εκδοχές από την κατηγορία anejo και μια από την κατηγορία reposado. Μας αρέσει πάρα πολύ, τόσο η Patron Anejo, όσο και η υπέροχη Sierra Millenario Anejo. Αυτές οι δυο απο την κατηγορία anejo, ενώ από την κατηγορία reposado, η Fortaleza Reposado νομίζω είναι ασυναγώνιστη, ειδικά σκέτη με μια φετούλα πορτοκάλι πασπαλισμένη με λίγη κανέλα.

Πάμε τώρα στα ρούμια. Να διευκρινίσω εξαρχής οτι όλα όσα θα προτείνω, είναι για να καταναλωθούν σκέτα. Χωρίς πουρέδες, γαρνιτούρες και διάφορες παρέξενες σταγόνες και σπρέι. Η στήλη αυτή δεν αγαπάει τα cocktails, εκτός από ένα απλό και σωστά εκτελεσμένο gin tonic. Αν θέλετε να διαβάσετε για αυτή την κατηγορία των ποτών, υπάρχουν ένα σωρό άλλες στήλες, κι από σελεμπριτιλίκι να φάνε κι οι κότες. Ξεκινάω με ένα ρούμι από τα νησιά Μπαρμπάντος και σε χαμηλή σχετικά κατηγορία τιμής. Το Mount Gay Eclipse, εκτός του οτι είναι πολύ νόστιμο και προέρχεται από ένα αρχαίο κυριολεκτικά αποστακτήριο, επιπλέον το αγοράζεις χωρίς να χρειάζεται να πουλήσεις και κανένα οικόπεδο. Πάμε.παρακάτω, σε διαφορετική κατηγορία τιμής και βάζουμε στη βαλίτσα το εξαίσιο Havana Club Selection de Maestros. Στο μεταξύ, θυμήθηκα καναδυό λεβέντες, που λέει, δεν είναι ρούμια τα βιομηχανικά ρούμια, λέει. Μου φαίνεται έχουμε σηκώσει πολύ τη μύτη. Για συνέλθετε λιγάκι. Εμείς θα το πιούμε το Selection de Maestros και όποιος θέλει, μπορεί να λέει ότι θέλει. Τελειώνω τις προτάσεις με απίθανο Rhum Agricole από τη Μαρτινίκα. Θα πάρουμε μαζί JM XO και θα πάμε για καμιά βουτιά.

Αυτά λοιπόν.

Νομίζατε οτι θα γλυτώνατε απο το whisky? Αμ δε!!!!! Για βάλτε και κανένα ουισκάκι στη βαλίτσα και μετά να την κλείσετε. Θα πιούμε ωραίο και παγωμένο από την κατάψυξη, δεκαράκι Ardbeg και δε θα ξεχάσουμε επίσης κι ένα δωδεκάρι Balvenie αν θέλουμε πιο γλυκόπιοτες καταστάσεις.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα λοιπόν

Στην υγειά σας


Ο Κυριάκος Κοντογιωργης ασχολείται από το 1992 με τα κρασιά και τα αποστάγματα, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που ασχολείται με την εμπορία των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς επίσης είναι και γνωστός συλλέκτης whisky και cognac. Εχει μόνιμη συνεργασία με όλους τους μεγάλους οίκους δημοπρασιών whisky, όπως Christies, McTears, Bonhams. Η ενασχόληση του για 25 και πλέον χρόνια σε αυτό τον χώρο, του έχει δώσει βαθιά και εμπεριστατωμένη γνώση στο whisky, τόσο σε επίπεδο τεχνικών στοιχείων, όσο και σε επίπεδο ιστορικών λεπτομερειών.

Share: