My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav

Κεφάλαιο 4: Ιδανικά κρασιά για να μας συντροφεύσουν στην καραντίνα

Από τη Χριστίνα Παλάτου


* διαβάζεται καλυτέρα ακούγοντας το παρακάτω


Τις τελευταίες μέρες όλοι μας περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, για αυτό και αποφάσισα να σας βρω μερικά ιδανικά "ταίρια" για να σας κρατάνε συντροφιά παρέα με εκείνο το βιβλίο που όλο λέγατε να διαβάσετε αλλά δεν είχατε χρόνο, με εκείνη την ταινία που μόλις ανακαλύψατε στο Netflix είτε αγκαλιά με ότι και όποιον αγαπάτε!

Ο καιρός επιβάλλει γεμάτα και πολύπλοκα ερυθρά και εγώ είχα την τύχη να δοκιμάσω μερικές άκρως ενδιαφέρουσες επιλογές μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε.

Ένα από τα κρασιά που -ειλικρινά- ερωτεύτηκα, είναι το ερυθρό Anarch από το οινοποιείο Hetero.

Δύο άνθρωποι με φαντασία και όρεξη, η Μαρία Ταμιωλάκη και ο Δημήτρης Μανσόλας, δημιούργησαν ένα πολύπλοκο ερυθρό με δύο από τις πιο γνωστές και ευγενείς μας ποικιλίες. Το ξινόμαυρο και το ασύρτικο. Το αποτέλεσμα? Ένα κρασί με ένταση, φρεσκάδα και πολύ ενδιαφέρον αρωματικό χαρακτήρα. Ζυμωμένο με τις αυτόχθονες ζύμες του, ισορροπημένο άψογα σε σχέση με το σώμα και τις παιχνιδιάρικες ταννίνες του και με αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών, ενώ δε λείπει και ο μπαχαρένιος χαρακτήρας με κάποιες νύξεις κανέλλας.

Στο στόμα γευόμαστε και πάλι τα κόκκινα φρούτα {κεράσι, φράουλες} ενώ οι τανίνες του είναι ζωηρές αλλά καθόλου επιθετικές και η επίγευση του μακριά και ευχάριστη. Πιείτε τε το τώρα αγκαλιά με μια χουχουλιάρικη κουβέρτα και την αγαπημένη σας σειρά ή αφήστε το να μεγαλώσει για τουλάχιστον 2 ή 3 χρόνια!

Η δεύτερη μου πρόταση για ένα ευχάριστο βράδι, παρέα με την αγαπημένη σας ταινία ή ένα ωραίο βιβλίο, είναι φερμένη από Γαλλία και δεν είναι άλλη πέρα από ένα Μπορντολέζικο κρασί, πλούσιο, βελούδινο και άκρως χειμωνιάτικο. Πρόκειται για το Chateau Les Grands Marechaux του 2015, μια από τις καλύτερες χρονιές για το Μπορντό.

Ένα τυπικό Bordeaux blend με το merlot να κυριαρχεί στο χαρμάνι, αφού μας έρχεται από τη δεξιά όχθη, με γεμάτο σώμα, εκπληκτικά αρώματα και φίνες τανίνες. Στη μύτη επικρατεί το βατόμουρο και το βύσσινο σε συνδυασμό με ανθικά αρώματα και νύξεις από μπαχάρια και καπνό, ενώ το στόμα του είναι κομψό, φρέσκο, με ζουμερά μαύρα φρούτα και μακριά επίγευση.

Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε λοιπόν αυτές τις ημέρες τις καραντίνας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα κυλήσουν πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα, αν συνδυαστούν με ένα ποτήρι καλό κρασί.

Και μην ξεχνάτε πως ενώ μπορεί τώρα να το απολαύσετε μόνοι, θα έρθει και ο καιρός που τα ποτήρια δε θα χωράνε στο τραπέζι και οι φίλοι μας θα στριμώχνονται στον καναπέ μας.. Για αυτό, φροντίστε οι φιάλες να είναι παραπάνω από μια!

Μέχρι την επόμενη φορά,
Στην υγεία σας.
Χριστίνα

Share: