Από τη Λυδία Σιμόνι


Γειά σας wine enthousiasts!

Τις προάλλες πέρασε απο τον χώρο εργασίας μου ο κος Τάσος Πικούνης και με "μάλωσε" γιατί απουσιάζω αρκετό καιρό από το blogging. Υποσχέθηκα πως το επόμενο μου θέμα θα αξίζει την αναμονή σας.

Μπαραφοκαταστάσεις λοιπόν..!

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν απο τα πιο μαγικά. Ξέρετε γιατί; Γιατί το πέρασα δοκιμάζοντας 4 κρασιά απο το γνωστό Οινοποιείο Μπαραφάκα. Σήμερα, θα μοιραστώ την ανεπανάληπτη εμπειρία μου αλλά και θα σας συμβουλέψω για το τί κρασί ταιριάζει σε κάθε περίπτωση.

Let's start:

Ύφος: Έχει λεμoνοπράσινο χρώμα με πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων απο τροπικά φρούτα όπως πεπόνι και ανανά, ζέστ εσπεριδοειδών καθώς δεν λείπουν και τα ανθικά αρώματα (γιασεμί και τριαντάφυλλο). Ευχάριστο στο στόμα με μια μικρή λιπαρότητα - φαίνεται η Malvazia κάνει αισθητή την παρουσία της. Στρογγυλεμένη οξύτητα με μια πικάντικη επίγευση. Ενώ πίνεται και σαν απεριτίφ εγώ θα σας πρότεινα να κάνετε μια σούσι βραδιά και να μην λείψει απο το τραπέζι!

Χίλια χρόνια λευκο: Απο την πρώτη γουλιά σε γοητεύει. Είναι ιδιαίτερο κρασί παλαιωμένο σε βαρέλια ακακίας. Έντονο και κομψό ταυτόχρονα με αρώματα απο πυρηνόκαρπα και εξωτικά φρούτα. Γεμάτο στο στόμα με καλή ισορροπία μεταξύ οξύτητας και αλκόολ. Η επίγευση του? μακρά και βαρελάτη, που το καθιστά ένα παγκοσμίου κλάσης λευκό.

3 μάγισσες: έχω αναφερθεί σε παλιότερο άρθρο (">5 κρασια συντροφιά με το διαβασμά σας) όπότε δεν θα σας ξανακουράσω. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσες φορές και αν το πιώ δεν το βαριέμαι καθόλου!

Τελευταίο και απο τα διαμάντια της Νεμέας το Apocalypsis. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη: ώριμα φρούτα απο φράουλα και κεράσι, σοκολάτα, γλυκά μπαχαρικά αλλά και βανίλια. Οι μαλακές ταννίνες, η κυριαρχία των κόκκινων φρούτων και η μακριά επίγευση το καθιστούν η ιδανική επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Tips για καλύτερη απόλαυση: μπαρμπεκιου με καλή παρέα και Apocalypsis.

Αυτό που εντόπισα και στα 4 κρασιά που δοκίμασα, ήταν η φράση του ίδιου Χρήστου Μπαραφάκα, "Μνήμη του μέλλοντος" έχουν τα κρασιά του, και σας προ(σ)καλώ να το διαπιστώσετε και εσείς winelovers.

Με αγάπη,
Λυδία