Νέα αστέρια MICHELIN για εστιατόρια της Αθήνας!

Ο Οδηγός MICHELIN Athens 2021 μόλις δημοσιεύτηκε!
 
Δύο εστιατόρια λαμβάνουν ένα αστέρι Michelin, ένα λαμβάνει ένα Michelin Bib Gourmand και άλλα 5 προστίθενται στην επιλογή
 
Συγχαίρουμε όλα τα εστιατόρια που προστέθηκαν στον οδηγό, και σε όλα ευχόμαστε «και εις ανώτερα». Λυπούμαστε όμως που η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ένα 3άστερο εστιατόριο!
 
Παραθέτουμε την ανακοίνωση όπως ακριβώς έγινε, μαζί με τα σχόλια του MICHELIN Guide UK Editorial Team
 
 
Ο Οδηγός MICHELIN Athens 2021 αποκαλύφθηκε σήμερα, 19 Νοεμβρίου.
 
Δύο εστιατόρια βραβεύτηκαν πρόσφατα με ένα αστέρι Michelin:
 
-Το CTC προστέθηκε στον Οδηγό MICHELIN πριν από 5 χρόνια και πρόσφατα μετακόμισε σε νέα τοποθεσία. Ο έμπειρος σεφ-ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Τσιοτίνης οδηγεί τους καλεσμένους σε ένα «Ταξίδι» 11 πιάτων που λαμβάνει υπόψη τη μαγειρική ιστορία της Ελλάδας και συνδυάζει τολμηρές γεύσεις με λεπτή καινοτομία και πρωτοτυπία. Η ενθουσιώδης ομάδα του σερβιρίσματος συμβάλλει επίσης στη δημιουργία μιας γοητευτικής και πραγματικά αξέχαστης ολόπλευρης εμπειρίας.
 
—Μια νέα προσθήκη στον Οδηγό 2021, το Pelagos διευθύνεται από τον επικεφαλής σεφ Luca Piscazzi, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της ομάδας στο La Dame de Pic με δύο αστέρια Michelin στο Λονδίνο. Αυτό το κομψό, διακριτικό εστιατόριο βρίσκεται στο Astir Palace Hotel, στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Η μαγειρική με βάση τα θαλασσινά συνδυάζει εκλεπτυσμένες γαλλικές τεχνικές με εξαιρετικά μεσογειακά συστατικά και χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, κομψότητα και τολμηρές αλλά αρμονικές γεύσεις.
 
Διατηρώντας τα αστέρια τους για άλλη μια χρονιά είναι η Spondi (Δύο αστέρια Michelin) και οι Botrini's, Hytra και Varoulko Seaside. όλα με ένα αστέρι Michelin.
 
Δύο εστιατόρια – το Nolan και το Oikeîo – διατηρούν το Michelin Bib Gourmand για το 2021. Μαζί τους είναι και το Cerdo Negro 1985, μια νέα προσθήκη στον οδηγό. Σε αυτή τη μικρή ταβέρνα, τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Γιώργος συνδύασαν την ελληνική τους κληρονομιά με το πάθος για την ισπανική κουζίνα και η μεγάλη αξία τους, τα γενναιόδωρα πιάτα - κυρίως μαγειρεμένα σε φωτιά από ξύλα - είναι γεμάτα με γεύση. Τα αδέρφια είναι υπέροχοι οικοδεσπότες και, με τη μουσική να ακούγεται δυνατά, υπάρχει μια πολύβουη ατμόσφαιρα στο μέρος.
 
Πέντε εστιατόρια προστέθηκαν στην κύρια επιλογή:
 
- Το Aleria βρίσκεται σε μια προσεκτικά ανακαινισμένη πρώην κατοικία του 19ο αιώνα και το κόσμημα στο στέμμα του είναι ο υπέροχος περιφραγμένος κήπος του. Τα κλασικά ελληνικά υλικά παρουσιάζονται σε ενδιαφέροντες, πολύχρωμους συνδυασμούς.
 
- Στο Le Pavillon, ο σεφ-ιδιοκτήτης καλωσορίζει κάθε δείπνο προσωπικά. Η μαγειρική με επίκεντρο τα θαλασσινά σέβεται τις κλασικές τεχνικές, αλλά οι γεύσεις είναι πιο λεπτές από το τυπικό τολμηρό μεσογειακό στυλ.
 
- Το Okio έχει μια δροσερή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι πινελιές πρωτοτυπίας προστίθενται στις παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές για τη δημιουργία ζωντανών πιάτων με κάποιες τολμηρές ασιατικές γεύσεις. τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι το επίκεντρο.
 
- Το Splendid art deco Athénée έχει αναπαλαιωθεί από μια οικογενειακή ομάδα και είναι για άλλη μια φορά ένα μέρος που πρέπει να το δείτε. Ανοίγει όλη μέρα και σερβίρει κάτι για όλους, από ελληνικά κλασικά μέχρι σούσι και απογευματινό τσάι.
 
- Το Annie Fine Cooking είναι ένα σπιτικό, πολύχρωμα διακοσμημένο συνοικιακό εστιατόριο που ξεχύνεται στον δεντρόφυτο δρόμο. Η μαγειρική γιορτάζει τα προϊόντα της χώρας, με φυσικές γεύσεις και μια ξεχωριστή ισορροπία γλυκού και ξινού να λάμπει.
 
 
Στην υγειά σας,
 
 
Τάσος Πικούνης

Share: