Pasta & Wine
- By Λυδία Σιμόνι
- 16 Sept 2020
Από τη Λυδία Σιμόνι
Γειά σας wine enthousiasts!
Κανονίζετε ένα ρομαντικό δείπνο στον\στην καλό\ή σας, έχετε μαζευτεί κοριτσοπαρέα να περάσετε ένα χαλαρωτικό απόγευμα ή κοιμήθηκαν τα παιδιά σας και θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και απόλυτο "comfort food" αλλά τυραννιέστε να κάνετε το ταίριασμα μακαρονάδα - κρασί;
Γι'αυτό είμαι εγώ εδώ!
Από την πρώτη μέρα της εκπαίδευσής μου στο WSPC (Wine and Spirit Professional Center) του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη, μας λέγανε οτι ο μόνος τρόπος να καταλαβαίνουμε ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό είναι να εκπαιδεύουμε τον ουρανίσκο μας .... πίνοντας! Κι' αυτό έκανα.
Στο γάμο μεταξύ πάστας και κρασιού, τον κυρίαρχο ρόλο παίζει η σάλτσα.
Συγκεκριμένα:
Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και λίγο βασιλικό: Εδώ ταιριάζουν κόκκινα κρασιά με μεσαίο σώμα. Κρασιά που είναι φρέσκα χωρίς πολλά βαρέλια, να είναι αρωματικά και να έχουν υψηλή οξύτητα. Must επιλογή: Castellare - Chianti Classico.
Μακαρονάδα με τυριά: Εδώ μπορείτε να επιλέξετε κόκκινο ή λευκό. Άν θέλετε λευκό κρασί προτιμήστε αυτά που έχουν γεμάτο σώμα. Το φινετσάτο και βαρελάτο Chardonnay απο Άλφα είναι ιδανική λύση καθώς θα αναδείξει την κρεμώδη γεύση του τυριού. Άν πάλι θέλετε κόκκινο κρασί θα πάτε σ'ένα κόκκινο με ελαφρύ σώμα όπως το nebbiolo του Παπαργυρίου.
Μακαρονάδα με θαλασσινά: Επιλέξτε οπωσδήποτε λευκό κρασί με ελαφρύ σώμα και αρκετά τραγανή οξύτητα. Ένα κομψό Pinot Grigio απο Santa Margherita ή ένα παιχνιδιάρικο Blanc de Gris.
Μακαρονάδα Pesto: Εδώ χρειάζονται ελαφρού σώματος κρασιά με φυτικότητα. Η λύση; Γεροβασιλείου Sauvignon Blanc.
Όλοι οι spaghetti & wine lovers ενωθείτε, μαγειρέψτε, ανοίξτε ένα καλό κρασί, βάλτε μουσική και απολαύστε αυτές τις μικρές χαρές. Και όπως λένε οι φίλοι μας οι γείτονες:
BUON APPETITO.
Με αγάπη,
Λυδία
Γειά σας wine enthousiasts!
Κανονίζετε ένα ρομαντικό δείπνο στον\στην καλό\ή σας, έχετε μαζευτεί κοριτσοπαρέα να περάσετε ένα χαλαρωτικό απόγευμα ή κοιμήθηκαν τα παιδιά σας και θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και απόλυτο "comfort food" αλλά τυραννιέστε να κάνετε το ταίριασμα μακαρονάδα - κρασί;
Γι'αυτό είμαι εγώ εδώ!
Από την πρώτη μέρα της εκπαίδευσής μου στο WSPC (Wine and Spirit Professional Center) του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη, μας λέγανε οτι ο μόνος τρόπος να καταλαβαίνουμε ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό είναι να εκπαιδεύουμε τον ουρανίσκο μας .... πίνοντας! Κι' αυτό έκανα.
Στο γάμο μεταξύ πάστας και κρασιού, τον κυρίαρχο ρόλο παίζει η σάλτσα.
Συγκεκριμένα:
Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και λίγο βασιλικό: Εδώ ταιριάζουν κόκκινα κρασιά με μεσαίο σώμα. Κρασιά που είναι φρέσκα χωρίς πολλά βαρέλια, να είναι αρωματικά και να έχουν υψηλή οξύτητα. Must επιλογή: Castellare - Chianti Classico.
Μακαρονάδα με τυριά: Εδώ μπορείτε να επιλέξετε κόκκινο ή λευκό. Άν θέλετε λευκό κρασί προτιμήστε αυτά που έχουν γεμάτο σώμα. Το φινετσάτο και βαρελάτο Chardonnay απο Άλφα είναι ιδανική λύση καθώς θα αναδείξει την κρεμώδη γεύση του τυριού. Άν πάλι θέλετε κόκκινο κρασί θα πάτε σ'ένα κόκκινο με ελαφρύ σώμα όπως το nebbiolo του Παπαργυρίου.
Μακαρονάδα με θαλασσινά: Επιλέξτε οπωσδήποτε λευκό κρασί με ελαφρύ σώμα και αρκετά τραγανή οξύτητα. Ένα κομψό Pinot Grigio απο Santa Margherita ή ένα παιχνιδιάρικο Blanc de Gris.
Μακαρονάδα Pesto: Εδώ χρειάζονται ελαφρού σώματος κρασιά με φυτικότητα. Η λύση; Γεροβασιλείου Sauvignon Blanc.
Όλοι οι spaghetti & wine lovers ενωθείτε, μαγειρέψτε, ανοίξτε ένα καλό κρασί, βάλτε μουσική και απολαύστε αυτές τις μικρές χαρές. Και όπως λένε οι φίλοι μας οι γείτονες:
BUON APPETITO.
Με αγάπη,
Λυδία