Concours Mondial de Bruxelles
- By House of Wine
- 8 Jun 2023
Οι οινοπαραγωγοί των "Δρόμων του Κρασιού Ελλάδας" περιμένουν τους λάτρεις του κρασιού, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, 2023, για να τους ξεναγήσουν στα οινοποιεία τους. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οινοποιεία από όλη την Ελλάδα.
Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση "Ανοιχτές Πόρτες", η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους.
Tο περασμένο Σαββατοκύριακο περισσότερα από 400 οινοποιεία στην Καλιφόρνια, βρέθηκαν αντιμέτωπα με έναν εφιάλτη, όταν η Silicon Valley Bank κατέρρευσε την Παρασκευή το πρωί.
Η SVB πέρα από ένα ευρύ πελατολόγιο στο τομέα της τεχνολογίας, ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες τράπεζες για περισσότερα από 400 οινοποιεία στην Καλιφόρνια, που στηρίζονταν σε αυτήν για δανεισμό και συμβουλευτικές υπηρεσίες στα οικονομικά.
Η Deals SA σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία παραγωγής ποτηριών Riedel παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον δεξιοτέχνη των ποτηριών Maximilian J. Riedel.
Ο συνεχιστής της 11ης γενιάς και ηγέτης της Riedel θα υποδεχτεί το ελληνικό κοινό για μια μοναδική παρουσίαση τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Maximilian J. Riedel θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εμπειρία, μέσα από τον κόσμο των αισθήσεων, η οποία θα αποδείξει τον πραγματικό αντίκτυπο του σχήματος και του μεγέθους του ποτηριού στην αντίληψη και την απόλαυση του κρασιού.
Εκστρατεία crowdfunding για την υποστήριξη της ομάδας παραγωγών της Ηλιάνας Μαλίχιν, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Ρέθυμνο.
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου ξέσπασε πυρκαγιά στο χωριό Μέλαμπες και την γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να καούν 300 στρέμματα αυτόριζου αμπελώνα, την αξία του οποίου ανέδειξε η νεαρή οινοποιός επενδύοντας στην περιοχή πριν μερικά χρόνια.
Η ιδιαίτερη αξία του αμπελώνα των Μελάμπων ίσως δεν είναι σε όλους γνωστή. Πριν από τέσσερις δεκαετίες, η περιοχή διέθετε περισσότερα από 700 στρέμματα με αυτόριζα κλήματα, τα οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος τους είχαν καταστραφεί από πυρκαγιές με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή στην περιοχή.
Ο Νίκος Θεοδωρακάκος απαντά στις ερωτήσεις της Γιοβάννας Λύκου και γίνεται ένα πρόσωπο του κρασιού που αξίζει και πρέπει να γνωρίσεις! Η μακρά, γεμάτη αγάπη, πορεία στο κρασί. Η επιμονή για τη φροντίδα και την προώθηση των ντόπιων λακωνικών ποικιλιών αλλά και η ανάδειξη της Κυδωνίτσας, που έφτασε από τοπική πριγκίπισσα να διανύει περίοδο βασιλικής δημοφιλίας τόσο από επαγγελματίες όσο και καταναλωτές. Μοναδικές στιγμές με υπέροχα κρασιά και η τρίτη γενιά του οινοποιείου που περιμένει τη σειρά της.
Διαβάστε τα όλα στο Meet the Faces του House of Wine.
Όπως κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου, έτσι και φέτος, ανακοινώνουμε τα κορυφαία κρασιά του πρώτου εξαμήνου σύμφωνα με τις πωλήσεις του House of Wine.
Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η λίστα, και σε τί διαφέρει από τις άλλες λίστες των «καλύτερων κρασιών» που δημοσιεύονται;
Η απάντηση είναι ότι διαφέρει σε πολλά! Και πρώτα απ’ όλα δεν είναι μια λίστα που δημιουργήθηκε από κάποιους «ειδικούς»! Ειναι λίστα «δημοφιλίας» των κρασιών, γιατί η επιλογή έγινε από εσάς, τους οινόφιλους και τους καταναλωτές του κρασιού! Με τον αυθεντικότερο τρόπο, τις αγορές σας! Είναι τα κρασιά που άρεσαν σε εσάς, τους τελικούς αποδέκτες των προϊόντων οίνου!
Αυτά λοιπόν είναι τα κρασιά που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε με τις αγορές σας!
H εταιρεία Μπουτάρη διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων υψηλής γαστρονομίας, τις “Boutari & Chefs’ Stories”, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι συνδυασμοί κρασιού και φαγητού. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Σαντορίνη και την Κρήτη και συνεχίστηκαν στην Αθήνα στο 48 Urban Garden, όπου είχα την χαρά να παραβρεθώ.
Το να δώσω συστάσεις για την εταιρεία Μπουτάρη και τους ανθρώπους της είναι περιττό. Θα δώσω μόνο συγχαρητήρια γιατί κατάφεραν να μας συγκεντρώσουν και πάλι, σε ένα όμορφο κήπο, γύρω από ένα τραπέζι να δοκιμάζουμε και να συζητάμε για γεύσεις και αρώματα, για ταιριάσματα και αντιθέσεις, έχοντας στο επίκεντρο νόστιμες και δημιουργικές παρασκευές και φυσικά εξαιρετικά κρασιά.