| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav

To Noma πρώτο εστιατόριο στον κόσμο!

René Redzepi

Οι φίλοι της υψηλής εστίασης μπορούν επιτέλους να χαμογελάσουν:

Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο - μια εκδήλωση που θεωρείται Όσκαρ του κόσμου της καλής εστίασης – είναι πάλι εδώ, μετά την περυσινή αναγκαστική παύση λόγω κοροναιού. Τελικά επέστρεψε και τα δύο εστιατόρια στην κορυφή της λίστας βρίσκονται στην Κοπεγχάγη! Η Νο.1 θέση φέτος πηγαίνει σε αυτό που είναι ίσως σήμερα το πιο γνωστό όνομα στη γαστρονομία: το Noma. Το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin του Δανού (Αλβανού την καταγωγή) σεφ René Redzepi άνοιξε για πρώτη φορά στη γειτονιά Christianhavn της Κοπεγχάγης το 2003 και πήρε για πρώτη φορά την κορυφαία θέση στα βραβεία των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο το 2010.

 

Read more

Τρύγος 2021 στα κτήματα Σιγάλα και Κυρ-Γιάννη

Δυό από τα πιό σημαντικά Κτήματα στη χώρα μας, το Κτήμα Σιγάλα στη Σαντορίνη και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη σε Νάουσα και Αμύνταιο, μας ενημερώνουν σχετικά με την πορεία ενός πραγματικά δύσκολου Τρύγου του 2021, χωρίς εντούτοις να χάνουν την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα προκύψουν εξαιρετικά κρασιά!

Read more

Taste Athens Festival στην Αθήνα

Tο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο επιστρέφει στην Αθήνα! Μετά το περσινό επιτυχημένο του debuto, το Taste of Athens επιστρέφει στην πόλη ανανεωμένο και έτοιμο να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη γιορτή της Αθηναϊκής γαστρονομίας! Για τέσσερις ημέρες, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ-ωδή στη γεύση χαρίζει στο Ζάππειο Μέγαρο ένα φεστιβαλικό χαρακτήρα...

Read more

Ανησυχία στο εξωτερικό για αύξηση τιμών των Ασύρτικων

Οι αγορές του εξωτερικού ανησυχούν για σημαντική αύξηση των τιμών του Ασύρτικου αυτή τη χρονιά. Ένα άρθρο του περιοδικού Decanter θέτει «τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων». Ο ασυνήθιστα σκληρός άνεμος, οι συνέπειες της ξηρασίας και η έλλειψη εξειδικευμένων αμπελουργών οδήγησαν στη χαμηλότερη καλλιέργεια του Ασύρτικο στη Σαντορίνη από το 1991, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας.

Read more

Προγράμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Sommelier – Οινοχόος στη Le Monde

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, σε συνεργασία με διακεκριμένους Οινοχόους, Γευσιγνώστες και Οινολόγους, προσφέρει το πρόγραμμα επαγγελματικής εξείδικευσης Οινοχόου – Sommelier.Το πρόγραμμα δημιουργεί επαγγελματίες Sommeliers, που θα στελεχώσουν τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία με πλούσια κάβα που έχουν ανάγκη τις γνώσεις ενός ειδικού.

Read more

Τα 40α γενέθλια της γευστικής δοκιμής που άλλαξε τον κόσμο του κρασιού!

Η σημερινή ημέρα, 24 Μαίου 2016 είναι σημαντική ημέρα για το κρασί, και ουσιαστικά τα "γενέθλια" της Αμερικανικής οινοποιίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα... Δεν υπερβάλλουμε! Πριν ακριβώς 40 χρόνια, στις 24 Μαίου 1976 έγινε στο Παρίσι μια ιστορική πια δοκιμή, η "Κρίση του Παρισιού", το "Judgment of Paris"... Σήμερα, στα 40α γενέθλια του "Judgment of Paris" θα πούμε ότι αυτή μοναδική σε σημασία νίκη πριν από τέσσερις δεκαετίες, εξακολουθεί να θεωρείται σαν το κομβικό σημείο για την οινοποίηση στην Αμερική και ειδικά στην Καλιφόρνια...

Read more

Trip2Taste: Μια εξαιρετική γαστροοινική πρόταση σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

...Το Aegean Cheese & Wine και το Αegean Taste, που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο κυκλαδίτικο Café, θα ξεκινούν με ξενάγηση στο Μουσείο με θέμα «το κρασί στην αρχαιότητα» και θα ολοκληρώνονται στο Cycladic Café με δύο διαφορετικές γευστικές εμπειρίες, με πρωταγωνιστή τις γεύσεις του Αιγαίου, συνοδευόμενες από κρασιά βραβευμένων Ελλήνων οινοπαραγωγών. Το Taste of Culture έχει δημιουργηθεί για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την Κυκλαδική Τέχνη και Ιστορία και θέλουν να εξερευνήσουν νέες γεύσεις...

Read more

7 χρυσά και 18 αργυρά τα Ελληνικά μετάλλια στην Vinalies Internationales du Vin 2016

Κάθε χρόνο, η Ένωση των Γάλλων Οινολόγων διοργανώνει έναν από τους πιο αναγνωρισμένου κύρους διαγωνισμό στον κόσμο του κρασιού, με την ονομασία Vinalies Internationales du Vin 2016. Πάνω από 5 ημέρες, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, όλοι οι εμπειρογνώμονες του κρασιού, συγκεντρώνονται κάθε πρωί και δοκιμάζουν κρασιά από όλο τον κόσμο. Με 7 χρυσά και 18 αργυρά μετάλλια βραβεύτηκαν στην Vinalies Internationales du Vin 2016 οι Έλληνες οινοποιοί, ένας σημαντικός αριθμός βραβείων για την ελληνική συμμετοχή.

Read more

Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο